Внимание на пътя! Въвеждат шест нови пътни знака

Те са от различни групи
11
Внимание на пътя! Въвеждат шест нови пътни знака
Снимка: БГНЕС

Въвеждат се 6 нови пътни знака, които ще указват и регулират движението по пътищата. Новите пътни знаци са от различни групи.

В група „Г“ се въвеждат знак Г14б „Край на задължителен път само за велосипедисти“, Г15б „Край на задължителен път само за пешеходци“ и Г16б „Край на задължителен път само за пешеходци и велосипедисти с указано място на движение“. С тях ще се обозначава краят на действие на пътните знаци Г14а „Задължителен път само за велосипедисти“, Г15а „Задължителен път само за пешеходци“ и Г16а „Задължителен път само за пешеходци и велосипедисти с указано място на движение“.

В  група „Д“ се въвежда нов знак Д28 „Паркирай и пътувай“, който ще се ползва за сигнализиране на местата, в които може да се паркира и са премине към транспорт от редовните линии за обществен превоз на пътници. Нова визуализация ще има пътен знак Д14.

В група Ж се въвеждат знаци в помощ на велосипедистите - Ж25.1 „Номер на велосипеден маршрут по международната класификация“ и Ж25.2 „Номер на велосипеден маршрут по националната класификация“. Те ще се поставят за обозначаване на номера на велосипедни маршрути, включени в туристически и велосипедни карти за популяризиране на велосипедния и алтернативния туризъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: пътни знаци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Върви се преди 4 месеца
от тъпотия на още по-голяма такава! Аман от никому ненужни и усложняващи знаци,наредби за кончета и т.н. глупотевини!
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Трябва да се въведе мъжки път за пешеходци, женски път за пешеходци, джендърски път за пешеходци, детски път за печеходци..... и закон за управляващите, че те могат да се движат по всичките пътища!
6
3
 
9
 
! Отговори
ЕмилитУ : преди 4 месеца
"Браво! Няма лимит за джендърсуперспийд!"
5
3
 
32
 
! Отговори
BG преди 4 месеца
Пак знаци за пари а пътеки йок. Та чак и международни .смях
4
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 4 - На места пътеките за тях вървят по тротоарите, та нямат избор. Пешеходците пък съвсем. В Плевен, например.
3
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А когато велосипедистите са на тротоарите какво правим, защото това е масово.
2
9
 
6
 
! Отговори
Паркинг+Травел преди 4 месеца
Това е на плащат Македония при русофилите
1
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То няма нито една безопасна и хубава велосипедна пътека в София, само имитации и опасни за движението, а тези с "реформите" се напънали да ни набутат още десет ненужни пътни знаци