Не е ясно какво ще стане с цените на горивата след 1 март

Цените в момента са прекалено високи, заяви Никола Стоянов
56
Не е ясно какво ще стане с цените на горивата след 1 март
Снимка: БГНЕС

Няма яснота какво ще се случи с цените на горивата след 1 март, когато ще отпадне разрешението за внос на руски петрол у нас, заяви  бившият икономически министър от служебното правителство Никола Стоянов пред БНТ.

Според него няма анализи и прозрачност какво са сметнали експертите след падането на дерогацията.

"Не е задача на българското правителство да търси купувач на рафинерията в Бургас. Важната задача за българското правителство е друга, ползвайки тази дерогация да гарантира ниски цени за българските граждани, нещо което не се прави и в момента цените са прекалено високи спрямо цените на суровините. 17 държави са с по-ниски цени от България при положение, че ние ползваме най-евтината суровина. И второто нещо, което трябва да прави правителството е да си събира данъците", заяви той.

Стоянов показа в ефира на БНТ графика със събраните данъци от "Лукойл" у нас. По думите му, по времето на служебния кабинет миналата година са събрани 87 млн. лева през декември, през март 126 млн., а сега не е ясно дали влизат пари в бюджета.

"Лошото е, че всички тези турболенции водят до една абсолютна непредвидимост - за всеки икономически субект в българската икономика най-важното е предвидимост. Щом за такива големи субекти като "Лукойл" няма предвидимост сами разбирате какво остава за останалите", каза още бившият икономически министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: гориваНикола Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
2
 
! Отговори
Майната Ви преди 7 месеца
Ох, мамин Николчо! Ти нищо не знаеш. Само да пълниш джобовете си знаеш! До стената и 9 грама олово в кухата кратуна!
47
0
 
3
 
! Отговори
toti преди 7 месеца
ана Нпва Година знаеш ли КАКВО ЩЕ ЯДЕШ !!!
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ясно е нагоре нагоре укосмоса
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ясно е нагоре нагоре укосмоса
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тъкмо няма да димите с тези коли. Зелено бъдеще за България. Велосипеди или пеша, като нормалните хора. Автомобили да се ползват само за работа. И това ще стане, което е хубаво
43
1
 
3
 
! Отговори
един там преди 7 месеца
Кога данъчните складове ще станат държавни? Няма никакво значение Лукойл!
42
0
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 месеца
Кое не е ясно? Ще подскочат от радост!
41
1
 
13
 
! Отговори
Шорош Денк0ФФ : преди 7 месеца
Кое не е ясно! Ще плащате двойно,треторазрядно население на колонията! ДемокраДцията е безценна! Слава Кокаине и Лонг лив Урсулю Фродолайнен!ПП:Още си търся подходящ тихоокеански остров...
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като знаем, че Турция и Ердоган смятат Азербайджан за турска държава, ще плащаме колкото каже Ердоган и ще си мълчим. Данъци няма да искаме, защото сме евроатлантически партньори и Турция защитава Азербайджан с оръжие. Нашите отворковци на Русия ще млъкнат завинаги за цени, данъци и правене на сметки без Ердоганя.
39
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 36. Целият свят не е. ЕС е самостоятелен Съюз . В него има десетки рафинерии , които могат да купят Нефтохима
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Лукойл може да мине към Техaco. През 1993 г. три дни преди даде открие офиса на Тексако в Бургас бе опожарен.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
AIDE NA KONE I MAGARETA I TIXOOO
36
12
 
9
 
! Отговори
УжасТ, ви казвам.... преди 7 месеца
МОСКОВСКОТО БЛАТО У НАСПРЕСЪХВА, ЕЙЙЙЙ.....ЗАГИВАМЕЕЕЕЕ...!!!!
35
5
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 7 месеца
При правителството на Кирчо при много евтин газ цената скочи със 70%, при правителството на Р. Радев цената на бензина беше 1,45 лв/л. При Асен като фин. мин. 1,95 лв/л. След 1 март вероятно 3 евро.
34
8
 
7
 
! Отговори
Е, КАК ШЕ ЯСНО..... преди 7 месеца
....като нема кой да финансира московската 5-та колона У България....ХАХАХАААА.....мъката е ГООООООЛЕМА, БЕЕЕЕЕ....!!!!....На Митенцето на Корни, пак требва да му дириме работа!!!
33
16
 
8
 
! Отговори
Жълтопаветна патка преди 7 месеца
Ще седим без горива, без ток, но ще се откъснем от Мацква! Дори само да се махнат паметниците на Мотша в София и Альоша в Пловдив, да се спре Лукойл, за да не пълним руската гуша и да пратим каквото можем във военно отношение на Украйна правителството на Денков ще е свършило толкова много работа, колкото никой няма да успее и в следващите пет години! Дано г-жа Габриел продължи светото дело! Напред към Евроатлантическа Европа, Еврозоната и Шенген!
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Когато приказват за рафинерия и Нефтохим приказват като за българска,а когато приказват за Лукойл приказват като за небългарска,че на правителства български не им била работа да търси купувач на българската рафинерия завода Нефтохим,който и да го строил по сметка българската държава е платила за него от началото на строежа до завършването му с експлоатацията и ремонтните дейности с материалите поставяне на обурудването с заплатите по извършването им включени в себестойностите на работите винаги.
31
1
 
10
 
! Отговори
?!? преди 7 месеца
Кат не ти е ясно защо се изказваш. Да говори някой дето му е ясно или носи отговорност. Додя ми от интриганти
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Купонна система първо за гориво, после за продоволствие.
29
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Целият свят си внася от Русия наще у ро ди на кво се праеят не знам накара ни да мразим Бг и да бягаме от нея по зле от турско стана десет пъти затриха тая държавица бог да ги у бие