Разследват реклама на лекарство, която злоупотребява с името на свещеник

Това е целенасочена измама, твърди той
12 дек 2023 15:01, Стела Стоянова
3
Разследват реклама на лекарство, която злоупотребява с името на свещеник
Снимка БГНЕС, архив

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с репортаж, излъчен в национална телевизия, по време на който свещеник разказва, че в интернет пространството се разпространява реклама на лекарствен продукт, за който се твърди, че е разработен и патентован от отец Методи Корчев.

В сайта, продаващ лекарството, се твърди, че той е разработил и патентовал лекарство за стави.

"Разбрах от близки познати, че се върти някаква измама. В навечерието на празника на Свети Николай те започнаха да ми звънят и да ми изпращат препратки със скрийншотове от интернет. Според тях аз съм измислил, лицензирал и патентовал лекарствен продукт, за който нямам никаква идея за какво става дума", коментира пред bTV отец Корчев.

"За мен беше потресаващ фактът, че някой злоупотребява с име на свещеник като човек, измислил лекарство. Нито съм учил медицина, нито се занимавам с билкарство", посочи още отецът. Според него това е целенасочена измама.

"Този продукт дори не е лекарски, няма производител и няма описани съставки. Няма да е забавно, ако някой го поръча, за да се лекува, той дори може да му навреди", коментира Методи Корчев.

Проверката е възложена нa ГДБОП-МВР.

В случай че в хода на проверката бъдат събрани достатъчно данни за извършено престъпление, ще бъде образувано досъдебно производство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Антиваксърите вярват
1
0
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 4 месеца
Такива измами станаха прекалено много и никой не обръща внимание.Мошеници злоупотребяват с човешкото нещастие. Тези чудодейни "лекарства " не са минали през лекарствена комисия и не е доказано тяхно лечебно действие.Злоупотребява се с имена на известни личности , които случайно научават какви откриватели са.

Спонсорирани публикации