Десетки хиляди българи задръстиха пътя към Турция

Всички хотели в Одрин са заети
1 мар 2024 22:20, Стела Стоянова
126
Десетки хиляди българи задръстиха пътя към Турция
Снимка БГНЕС

Десетки хиляди българи пътуват към Турция за трите почивни дни, предаде БГНЕС.

По традиция нашенците посещават Одрин заради ниските цени и богатият избор на най-различни стоки. По данни на туроператори в града всички възможни места за настаняване са заети, и вече няма възможност за резервации за дългия уикенд.

В последните години туристите от България не остават само в Одрин, а продължават разходката си и към близките Чорлу и Лозенград, където също могат да бъдат намерени по-евтини стоки спрямо България.

Цените са осезаемо по-ниски спрямо българските, за което допринася не само сривът на турската лира, но и вече изградените през годините добри отношения между турските търговци и българските купувачи, както и отличната местна кухня, историческите места, и любезността на местните ресторантьори.

По традиция посолството на България в Одрин, което се намира на централния булевард в Одрин, е осветено в цветовете на националния ни трикольор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: одринТурцияпътувания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В одрин има две български църкви! Дали се сеща някой сел так от приходящите да запали поне една свещ!
67
8
 
20
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
ЗА КВО "РОБСТВО" ГОВОРИМЕ, КОГАТО ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ Е ХОДИЛА НА БОЖИ ГРОБ ПО ТОВА ВРЕМЕ И СА ИМАЛИ ПРОЗВИЩЕТО " ХАДЖИЯ"....ИВ. ХАДЖИПЕНЧОВИЧ, ГДЕТО ГЛАСУВА СМЪРТ ЗА ЛЕВСКИ--- СЪЩО Е "ХАДЖИЯ"...ХАХАХАААА
66
6
 
16
 
! Отговори
Магелан преди 1 месец
По голямото население на Русия по тогавашното време са би крепостни селяни.Което е равносилно на робството в САЩ.А българския селянин е имал частна земя и то не малко за обработване.Големи къщи за големи фамилий.И много други непознати за руснаците битови екстри.А Ко си бил по предприемчив и се занимавал с търговия или някакъв търсене занаят нещата стават още по добре.А да не говорим вече ако имаш възможност да имаш повече земя и да имаш ратай.Като чорбаджиите.И това ако е робство здраве му кажи
65
7
 
17
 
! Отговори
НЯМА РОБСТВО, БЕ.... преди 1 месец
Щом и банки са ви правили турците, че и в Меджалиса сме имали представители---ЗА КВО РОБСТВО СТАВА ДУМА...ХАХАХАААА....АЙДЕ, СТИГА РУСКИ ПРОСТОТИИ...!
64
2
 
8
 
! Отговори
Споко,БЕ.... преди 1 месец
....скоро Султан-Ердоган ще си ни прибере, бе....
63
13
 
4
 
! Отговори
Магелан преди 1 месец
Шок и ужас.Не мога да повярвам на очите си на неадекватните коментари на някой българчета тотално ме объркват .Това че 500гд.робство е безспорен факт и народа ни в бил подлаган на абсолютен геноцид и унищожение .Но си има равновесие в природата .Когато са дошли са не освобождават Московските РУС. изпаднали в недоумение .За какво им е на българите да ги освобождаваме от робство като си живеели един живот на който Даже и руските дворяни биха им завиждали..
62
1
 
5
 
! Отговори
Ей не се преди 1 месец
Спряха говедата,все повече бягат от България!!
61
1
 
10
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
....ТЕ ТИ КОМШУ, 3-ти МАРТ ПО БЪЛГАРСКИ У ОДРИН И ИСТАМБУЛ....ХАХАХАААА.....СЛАВА НА ЕРДОГАН , ЩОМ И РУНДЮ ГО КАНИ У БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!
60
5
 
7
 
! Отговори
Родолюбец преди 1 месец
Копейки, в Раzzия няма урсуло-фашистка сбирщина наречена ЕС!!! Хайде марш към блатото Московия, цените са осезаемо по-ниски от българските!
59
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз ти казвам това което съм виждал. А за свалянето на самолета 2015 г - по една случайност бях в Турция. Бая се бяха стреснали. На българските турци си им е много добре в България. Тия с крайните емоции се изселиха отдавна. Да благодарим на Бай Тошо за което!
58
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Към Турция са потеглили държавните чиновници. В частния сектор днес е работен ден. И в понеделник ще работят хората. Само държавните хрантутници и публичният сектор почиват в понеделник 04.03.
57
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Hали го видяхте вчера по телевизията 'червеното пират-че' ... всички копейковци, които постоянно плачете, всички сте като него - мизерни, изпаднали, аутсайдери. Аз още преди години ви обясних, кои точно сте любителите на путин и русия, e - вчера се видяхте и по телевизията !
56
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 80 Следващия път върви в Маскве. Там няма да ти е скучно и няма да те гледат надменно. Аман от хора на Възраждане!
55
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много прст народ!
54
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цените са осезаемо по-ниски спрямо българските, за което допринася фактът, че Турция не е в урсуло-фашистката сбирщина, наречена Европейски съз.
53
11
 
11
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
Честит, трети март на всички българи!;))) Сами си задайте въпроса, дали е необходимо на българите, някакво освобождение;))) Роденият роб и навикнал на турски иуй не заслужава, ни патрон да изстреляш за него, ни капка кръв да пролееш!
52
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро бях в Одрин по работа и нищо не ми хареса - скучно,селско ,примитивно , пържен дроб -ха ха -отврат , джамии на всеки 200 метра и вият заедно по 5 пъти на ден , а определено ни мразят нас българите - държат се надменно,нелюбезно ,лъжат сменят цените и тн. ,та се чудя що им се тъпчат нашите там ?
51
12
 
9
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХА преди 1 месец
Само русофилите са още замръзнали в 90-те и са обрани като ***,чакат Октомврийската революция където некадърните вземат властта!
50
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Родните турци или български турци или помаци и тн не ходят в Одрин само да ви спомена. Те са от Истанбул нататък повечето, така че не се заблуждавайте с тая статистика. Това са си българи, не са български турци. Ако искате реална статистика на колко български турци си ходят в Турция, гледайте за байряма колко си тръгват а не за 3 март, близко до акъла по принцип ама нейсе.
49
13
 
6
 
! Отговори
АБЕ,... преди 1 месец
..ако съм русофилче, нема да стъпим на ШИПКА--тя е срам за цела Русия....