ПП-ДБ: Готови сме да дадем допълнителни министерства на ГЕРБ

Това заяви Кирил Петков
Обновена: 17 мар 2024 22:49 | 17 мар 2024 22:44, Стела Стоянова
320
ПП-ДБ: Готови сме да дадем допълнителни министерства на ГЕРБ
Снимка БГНЕС, архив

ГЕРБ-СДС поискаха допълнителни министерства и ние сме готови да ги дадем. Премиер и МВнР да е Мария Габриел - съгласни сме. МВР, иновациите и растежа, екология, образование, култура - ние сме готови да ги дадем под отговорност на ГЕРБ. Това е една стъпка напред. За нас най-важното не са министрите, а реформите в съдебната система, в службите, в регулаторите. Тези 3 неща са в споразумението.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков на брифинг късно в неделя вечер в отговор на ГЕРБ-СДС, предаде репортер на БГНЕС.

Премиерът в оставка акад. Николай Денков и съпредседателите на обединението дадоха своя отговор на преговарящите от ГЕРБ, които им им дадоха още няколко часа отсрочка, за да преосмислят позициите си при споделянето на отговорността в бъдещото ротационно правителство.

Утре Мария Габриел може да вземе мандата, нищо не предполага, че може да се взривява каквото и да било. Призовавам Борисов и Габриел да продължим управлението и да не вкарваме държавата в криза и поредни избори, заяви Кирил Петков.

Заедно с ГЕРБ-СДС изработихме един подробен документ. Не разбирам защо сега подписването на такова споразумение се поставя под съмнение, каза в началото на извънредния брифинг Христо Иванов.

Никога дори и ако погледнем бурния опит от Царство България, никога не е имало такава политическа криза, каквато имаше последните 2 години, припомни Иванов. Той подчерта, че регулаторите, борбата с корупцията и сигурността стоят в основите на проектоспоразумението, на което работят с ГЕРБ-СДС в последните дни.

Не разбирам защо трябва да се подлага на съмнение подписването и с какви аргументи се случва това, каза Иванов и подчерта: Минали сме 3 преговорни етапа, документът е в много висока степен на завършеност. Днес можеше да стоим и да работим, нямаше никаква причина да се отказваме и да даваме пресконференция, каза още той.

Всичко ще остане на хартия, ако в регулаторите няма независими хора, допълни Асен Василев.

Призовавам Бойко Борисов да се намеси, защото той взема крайните решения. Имаме проект за споразумение и персонален състав за правителство, заяви от своя страна Атанас Атанасов. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
0
 
4
 
! Отговори
Срам и унижение преди 1 месец
По-голям политически секс не бяхме гледали. Надупени и подмити пепейци и дебейци се молят Боко да ги изреди!
276
0
 
5
 
! Отговори
Крум преди 1 месец
Да си кажем истината търпяха се само и само за да орежат и малкото правомощия на президентската институция. Радев бил узурпирал властта. Ако народното събрание беше избрало правителство Президентът нищо не може да направи само си измиват ръцете. Но типично по български неща аз да съм добре искам вуте да е зле. Сега пак се опитват да разиграват циркове но циркът е изкуство иска желание, умение и мозък за да го научиш. Всеки гражданин на България сам да преценява дали тези го могат.
275
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо клякат на гроп за ***?Затова ли гласувахме за вас?
274
0
 
2
 
! Отговори
Lina преди 1 месец
Матиран е еднорога, и го знае. Колкото и да помагат от козяк , ако този не положи усилие няма да стане. Но иска да открадне всичко, да не дели с магнитските
273
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз ли виждам приликата между тези лъжци и жълтите крадци. Едните се оправиха за осемстотин дни, а сегашните искат да е за постоянно.
272
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Петков може да раздава само пици. За това става.
271
0
 
5
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Разбира се , кици. Боцо си мисли само за министерството на туризма и облаците и иновациите. Много са му важни. Добре, че те държим на власт, че български дори не говориш правилно, но пък изпълняваш всичко послушно. Какво щях да ти кажа, да вдигнеш на макарон. Имал да ти каже нещо.галка ;)
270
3
 
1
 
! Отговори
007 преди 1 месец
Боже колко простотия има по този свят.Имам в предвид коментиращите.
269
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези Министерства да не би да са частна собственост, че някой щял да ги дава на друг.
268
0
 
17
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Ще давате, макар че не сте в позиция да давате каквото и да било, ама ще давате, защото иначе се отива на избори, при които ПП-ДБ може изобщо да не влезете в парламента!!
267
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хаха, гласоподавателите на ПП-ДБ - добре ли се чувствате като използвани кондоми? Вкарахте тези във властта, които подаряват държавата на онези срещу които протестирахте... Пълна подигравка към избирателите на ПП-ДБ, но се съмнявам умствения им капацитет да е на нивото което прави възможно разбиране на ситуацията...
266
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом след Герб имаше милиарди за схеми на нискочелия, за Украйна, за реактори, за раздаване на кой ли не . Значи герб изобщо не са съсипали държавата, а са я оставили в добро финансово състояние. Това обаче не е вярно за следващите след тия огромни измамници. Взеха ви парите и ви напълниха с козоеви. Олиофренски народ. Само тия в игрите на пепедеееба са доволни от последните 4 г. Прсти хора натирени от западни фирми станаха милионери на гърба на хората
265
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези самовлюбени навлеци се домъкнаха от незнамсикъде и вече делят плячката с нашенските пехливани. Затова ли гласувахме за тях? Това да е урок за сектата на умнокрасивите, които уж искат някакви реформи. Пак се оказва, че борбата е за лапачката и кокала, но докога този народ ще търпи да го лъготят, не се знае. От нийде надежда взорът не види
264
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама тия какво дават? Да не са спечелили изборите? Нааагла либерассстка шайка.
263
0
 
27
 
! Отговори
teo преди 1 месец
Наглостта на Киро-ментата - той не е първа политическа сила, за да раздава министерства !?!
262
1
 
23
 
! Отговори
кире преди 1 месец
до вчера друго пееше, а да не говорим че с мравояда се кълбняхе, че никога повече борисов
261
1
 
34
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 месец
Нкрая най-глупави остават излъганите избиратели на ПП- ДБ
260
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Девет месеца управляваха ПП и ДБ, но те не назначиха нито един министър без съгласието на ГЕРБ. И двете страни подписаха решение, че след деветия месец ще бъдат разменени само Денков и Габриел. Какво искат сега ГЕРБ, да изберат свои министри. Кой шикалкави, ако ПП и ДБ се съгласят изцяло да се сменят министрите, без да подпишат предложеното споразумение, ГЕРБ както винаги девет месеца ще говорят, че се борят с това което са направили ПП ДБ и как искат във времето да променят всичко. Срам!
259
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асен Василев вечен финансов министър, незаменим е той за Киро!
258
4
 
11
 
! Отговори
УЛОВКА преди 1 месец
Боко, не отивай днес на среща с Гнома и Харвардските ***-, зад килера дебне Рашо Дамаджаната и щом се появиш...ще ти сложи белезници, ще те надупят и ..ще те опраскат отзадя с 200!?! Точно 2 години, след като вече го направиха...Бъди мъж Боко....