Масларова: 13-та заплата и пенсия да се дава през годината

Наложилата се през годините практика не е икономически най-целесъобразната, добави социалният ни министър
1 сеп 2005 09:52,
Масларова: 13-та заплата и пенсия да се дава през годината
Емилия Масларова: Снимка: Булфото
Парите за 13-а пенсия и 13-а заплата трябва да се дават през годината, а не в края й, заради инфлацията, обяви социалният ни министър Емилия Масларова в интервю за bTV.

Тя допълни, че наложилата се през годините практика не е икономически най-целесъобразната.

Според министър Масларова е неправилно винаги да се говори за ръста на доходите, а да не се отчита покупателната способност.

Предпочитам покупателната способност на парите, които имаме, да е далеч по-висока, отколкото да документираме 20 или 30 лева увеличение, отбеляза тя.

По думите на Масларова между нея и финансовия министър Пламен Орешарски няма никакви противоречия и не трябва да се извежда на преден план някакъв конфликт между двамата.

В коалиционното споразумение е записано еднократно значително повишаване на доходите през 2006 година, съобразно икономическите възможности на страната, припомни Масларова.

Социалният министър заяви в отговор на въпрос, че значително увеличение за нея е не както досега 3,5 или 4 процента, а многократно повече, но трябва да се види макрорамката за следващата година.

По думите на Масларова социалното министерство ще се стреми да не бъде министерство на социалните помощи, а да генерира социална политика и да се стреми към повишаване на стандарта на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание