Три жени срещу тройката

Вотът - внесен, математиката – ясна; Лидия Шулева от БНД, Евдокия Манева от ДСБ и независимата Мария Капон за мотивите, единодействието и ...
14 фев 2008 14:12, Екип на Dnes.bg
15
Три жени срещу тройката
Илюстрация: Стоян Камбуров, Dnes.bg

79 депутати сложиха подписите си под четвъртия вот на недоверие срещу правителството.

Темата – корупцията.

Вотът вече е внесен. Сега започват сметките.

„Математиката доказва, че вотът няма как да мине“, категорична бе пред Dnes.bg независимата Мария Капон.

„Целта на всеки вот е да успее, в случая обаче си даваме ясна сметка, че няма да можем да съберем необходимите гласове“, допълни колежката й Евдокия Манева от ДСБ.

„Не винаги аритметиката е водеща за един вот. По-важното е обществото да бъде убедено, че правителството не се справя с важни за българите въпроси“, категорична пък е Лидия Шулева от Българска нова демокрация.

И трите обявиха пред Dnes.bg, че вотът няма цвят, а корупцията се е загнездила здраво по високите етажи на властта.

„Това е начин за управление на тази финансово-милиционерска олигархия“, каза Капон и допълни, че корупцията стопира всички граждански права и свободи.

Евдокия Манева пък смята, че спрените средства по програма САПАРД и блокираните пари от ЕС по скандала с Фонд Републиканска инфраструктура са достатъчен повод за вота, защото се оказва, че „ за да работиш в България, трябва да си платиш, което е пълна ерозия на ценностите„.

Важното за Лидия Шулева е това, че за пръв път опозицията внася вота заедно.

„Това се случва за пръв път, а вотът изразява както мнението на опозицията, така
и мнението на обществото“.

Важно е обаче хората да разберат дали е готова консолидираната опозиция да управлява заедно.

„Мисля, че знакът е даден с единодействието на опозиционните партии. Смятам, че всички хора, които не са съгласни с политиката на кабинета трябва да излязат на протест, независимо кой го организира“, категорична е Манева.

За Капон обаче вотът преди всичко трябва да доведе до коректив на кабинета и да даде възможност за ефективни действия след него, защото „протестите трябва да да се създават от гражданите. Когато партиите организират протести, това винаги действа дестабилизиращо“.

За Лидия Шулева началото вече е сложено, а алтернативата  е една - предсрочни избори.

„Необходимо е  да бъде показано на българското общество, че извън управляващото мнозинство има алтернатива, която може да предложи смислени решения“, завърши тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Niakoi ot tezi koito zashtitavat Bekriev poznavat li go?Ako niakoi kage da,to tvardo triabva da zaiavi,che e edin urodliv psihar! Az go garantiram!!!!!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
Edna velingrad4anka преди 16 години
Наистина г-н Бекриев и г-жа шулева не се познават спрете да говорите глупости
12
0
 
0
 
! Отговори
Ракитово преди 16 години
Ало Велинград ми не знаеш ли че Бекриев и Шулева не се познават и обиждаш човека дето се старае да дава работа на половин град
11
0
 
0
 
! Отговори
синя теменжка преди 16 години
АБЕ КУКАЩИЯ , В КАРЛУКОВО ДА НЕ СА ПУСНАЛИ ИНТЕРНЕТ ? КАТО ИЗДУХАМЕ КРАДЛИВИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ МАФИОТИ , МАЙ ХЕПТЕН ЩЕ ИЗКУКАТЕ ! ПОДСИГУРИЛИ СМЕ ВИ ДОСТАТЪЧНО ТЕРЕНИ ! ЗАКРИТИТЕ ПОДЕЛЕНИЯ НА АРМИЯТА СТАВАТ ПСИХИАТРИИ ЗА ЧЕРВЕНЯСАЛИ ПЛАТЕНИ ПРОПАГАНДАТОРИ !
10
0
 
0
 
! Отговори
нов преди 16 години
Шулева до скоро бе отсреща. Сега се прехвърли. Ами по-добре. Колкото повече депутати са в опозиция, толкова повече ще се чува какво говорят. Дано българинът се размисли. В края на краищата това е главната цел на упражнението. На теб щом ти харесва иинфлация 12%, утре ще глътнеш 22,32,...и.т.н, та на всеки километър от тук до края на света.
9
0
 
0
 
! Отговори
Velingrad преди 16 години
Питайте Шулева на кой е комплекса дето се строи на язовир "Батак" - "Бейкървил" ? На брега на язовира се прави огромен комплекс, на кака Лидия Шулева. А иначе на тройната коалиция, нищо не става от тях, по-добре да падне правителството и да дойдат другите маскари.
8
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 16 години
хехехехе :)ай ся да зачеркнем думичките, с които си `отговорил` на поста ми и които не се отнасят до моята мила особа...такааааа.... и какво остана от поста ти? въздух....сори, батка, ще ми се правиш на мъж когато започнеш да пишеш по същество и си изкараш главата от ***.що не кажеш нещо за тия три крадливи патки, дег ще ми се правят сега на морален коректив? или и ти самия краднеш на работата без проблеми, обаче ако крадне някой друг скачаш и извендъж се оказваш борец за свобода и демокрация?уффф..... жалък си в опитите си да се правиш на по умен, отколкото някога може и да бъдеш, дори и в сънищата си....докато не започнеш да пишеш по същество ще се *** с теб по начина, по който най ще те боли :) защото ми писна да лееш по мой адрес, а аз да ти говоря на вие и да ти доказвам колко си ограничен и ***.... а това последното го разбраха всички, ама не и ти....айде, ако искаш да говорим на някаква тема - моля, но ако смяташ че можеш да лееш простотии ей така, просто защото си си *** *** и костомолец - сори батка, казах ти, годината вече е 2008ма, а не 1988 или 1990та - че да може в единия случай да крещиш `само бекапе` а в другия `долу бекапе` и да мислиш че си Голямата Работа....
7
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
батка, полека, за да не се препънеш...то бива теманета , ама твоето угодничество е ненадминато...ДПС а зад тебе...изправи се и виж напред...
6
0
 
0
 
! Отговори
a-n преди 16 години
Идват Еврофондовете и лигите им текат/хареса им заводите ги продадаха по 2 за 1лв.и едно бакшиш Кремиковци-1долар/Соди Девня,БГА Балкан в Пловдив бяха над 30 завода не работи нито един,а батьовците се разбогатяха.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Шулева не се е загрижила толкова за корупцията колкото явно и спъват нейните действия. Напазарувала си жената на Приморско ММЦ-то и сега някой и пречи. От такива хора звучи много гротескно да се изказват и май ги е яд че крадат други, а не те. Обществото ако иска промени трябва да изчисти абсолютно всички. Каквито и избори да има вече видяхме, че то е едно и също. Няма леви няма десни всики крадат като бесни.
4
0
 
0
 
! Отговори
една българка преди 16 години
Защо Шулева не говореше така разпалено когато си направи обсерватория на морето
3
0
 
0
 
! Отговори
Best for the best преди 16 години
Добре де след като няма изгледи да спечели защо се занимавате с глупости и харчите държавни пари .Това че се преви на наш гръб е ясно но давате ли си сметка че при един успещен вон в следващия парламент няма да ви има .То не бяха глуууупости
2
0
 
0
 
! Отговори
И да го кажа, на кой преди 16 години
Опозиция.точка.
1
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 16 години
тоест `опозицията` с половин уста признаха че са склонни на всичко в името на собственото си идване на власт :)даже и да се съюзи със атака, която плюха довчера като.... ай да не напомням каквое какво е принципното на тая антиправителствена коалиция, че да ми разсъждават за безпринципността на правителствената коалиция?може би бившите царедворци ще са ми пример за подражание? салтоморталета подир кокала?уф..... даже не ми се почва да коментирам, толкова жалка история.... намекна им батбойкоборисов че ще ги вземе и на - гледайте и се смейте на `принципни` предателства и салтоморталета, обачеееееее... те са много по-`морални` кво знаете вие :)