Шефът на БДЖ остава шеф

Нямало законово основание Олег Петков да бъде отстранен, не пречел на разследването за пожара във влака
7 мар 2008 16:01, Златко Желев
13
Шефът на БДЖ остава шеф
Листчето с оставката засега остава в ръцете на Олег Петков. Снимка: БГНЕС

Зам.-главният прокурор Камен Ситнилски смята, че няма законово основание да се иска временно отстраняване на изпълнителния директор на БДЖ Олег Петков.

Поради тази причина от министерството на транспорта съобщиха, че Петър Мутафчиев няма да иска отстраняването му към момента.

По рано днес Мутафчиев съобщи, че може може да прибегне до тази мярка, но... никой от системата на БДЖ досега не създавал пречки както за разследването, така и за работата на комисията.

„Всеки ще понесе отговорността, когато се докаже вината му, независимо какъв пост заема", каза в заключение министър Мутафчиев.


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Чапкънин преди 12 години
ох, олекна ми - и аз толкова се притесних, че ще махнат този кадърен и достоен мъж, дори нещо повече - помислих си че може и сам да се махне, ама ...
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
sega si vzemi i otpyska i si vdigni zapaltata 4ervei nenasiten
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Имасихас....Къде ще намерят втори подобен шебек за шеф!
9
0
 
0
 
! Отговори
заю баю преди 12 години
Значи остава,а?Е,най-после...Пък аз са притеснявам, притеснявам...
8
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 12 години
Кой бяга от кокала бе ***,Защо се правите на нищо неразбиращи...???
7
0
 
0
 
! Отговори
Петър Добрев преди 12 години
Този няма да се махне докато не го махнат..Така че нещата изглежда за съжаление ще продължат с него...SORRY!
6
0
 
0
 
! Отговори
Stewart little преди 12 години
Всеки един достоен човек не би чакал някой друг да мъдрува ще го освободят ли от поста му или не , а след такава издънка сам би си подал оставката, ама да не е луд да изтърве благата службица дреме му на шнура какво става в българските "влакове".
5
0
 
0
 
! Отговори
БЖ преди 12 години
кражбите в БЖ не са само от ромите Големите далавери са Петков и Дунчев наи печеливштите товари ги взе частника а БЖ да фалирва пука му на Петков за оставката веднага отива при ортака Дунчев
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Ееех, *** така ли изпуска безплатната плюскавица и далаверджийството така ли се оставя, кой ще остави тлъстите пачки от далавери, само защото са изгоряли някакви си човечета. То да беше извън България тази оставка щеше да е факт 1 час след инцидента, ама тука хората нещо леко са се объркали, че ще има оставка.
3
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 12 години
"Вечерта, около 20:00 ч. в пътнически влак № 10125, пътуващ от София за Септември, бе извършена допълнителна внезапна проверка на превозните документи на пътниците, съобщават от БДЖ.

В проверката са участвали петима служители на „Български държавни железници" ЕАД и двама полицаи от Транспортна полиция.

Контролните органи са започнали внезапната проверка на пътнически влак № 10125 в гара Вакарел.
На тази гара от влака са слезли около 40 пътника.

При проверката на превозните документи на останалите пътници е констатирано, че във влака пътуват 280 човека. Проверяващите органи са установили, че 116 от тези пътници са без превозни документи.

Гратисчиите са пътували за гарите Ихтиман и Септември.
Пътниците без билети са се обособили на групи от по 10, 20 и повече човека и са отказали да заплатят дължимите суми за билет, издаден във влака.

Някои от нарушителите са се опитали да предложат по-малки суми от нормативно определените цени на билетите, издавани във влака."

Източник: news.bg
2
0
 
0
 
! Отговори
freakybs преди 12 години
абе за *** ли ни имате става въпрос за морална постъпка с оставката а не "няма законово основание да се иска временно отстраняване на изпълнителния директор на БДЖ Олег Петков."
той дебелака бай дефолт си е виновен да не би отв4ера да е в БДЖ бяха го натирили ама се върна на бял кон с комунистите
1
0
 
0
 
! Отговори
Чък Норис преди 12 години
дебелия ***!!!!!!! Още иска да си свинее на удобното кресло и да си краде,нищо че той докато се тъпче хората изгарят в мизерните вагони на БДЖ