Някой искал да провали част от САПАРД, но кой ли?

Според шефа на фонд "Земеделие" Димитър Тадаръков, не е ясно естеството на проблема с програмата
9 мар 2008 15:00,
38
Някой искал да провали част от САПАРД, но кой ли?
Димитър Тадаръков обеща да иска разяснения по проблема със САПАРД. Снимка: БГНЕС

"Системата САПАРД не е провалена. Някой иска да провали една от мерките по нея, което няма нищо общо с целия регламент за действие на Агенция САПАРД", заяви ръководителят на Фонд "Земеделие" Димитър Тадаръков.

Изявлението му е по повод искането на Европейската комисия /ЕК/ за временно спиране на 100 млн. евро бъдещи плащания по програма САПАРД за мярката по подобряване преработката и маркетинга на селскостопански и рибни продукти, съобщава БГНЕС.

Мотивът на ЕК е започналото през 2006 година от Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ външно разследване по подозрения за нередности с доставката на месопреработвателно оборудване, финансирано по програма САПАРД.

Според Тадаръков писмото на ЕК не е получено в САПАРД и в него не става ясно какъв точно е проблемът, както и дали става дума за самата програма или за нередности извън нея.

Затова директорът на Фонд"Земеделие" ще поиска разяснения от представителите на Брюксел, които пристигат в София.

"Във вторник, 11 март, ще заседава Комитетът по наблюдение изпълнението на САПАРД и на него също ще искам разяснения какво точно трябва да се направи още по САПАРД", заяви Тадаръков.

Той заяви, че ще направи всичко възможно да бъдат платени субсидиите към 49 проекта по мярката за подобряване преработката и маркетинга на селскостопански и рибни продукти.

„Тези проекти все още не са платени от САПАРД и по тях има договори за 81,4 млн.лв.“, уточни ръководителят на Фонд "Земеделие" и съобщи, че на 22 февруари т.г. от ОЛАФ са му поискали информация за 3 проекта, по които не е платена субсидия - на фирмите "Елпин Трейд", "Палмига" и "Евро фриго".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Време е някои да търкат наровете в затвора, не само в Парламента и по кабинетите си! От сума ти години едни и същи се въртят из кулоарите и офисите на мастити мутри и се правят на ударени! Господ да ги съди! Простете, че се родихме тук, господа, че ви създадохме проблеми! Съсипахте милата ни Родина за отрицателно време - от алчност и от некомпетентност!
16
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Разумно и полезно за България е ОЛАФ да си свърши работата и да провери големите далавери с пари на Европа, дадени по САПАРД.То са джипове, то са хотели, то са почивки в Монако и къде ли не, то са издръжка на любовници, то са апартаменти и луксозно обзавеждане.Какво се правим, че не знаем далаверите на силните на деняи сме пуснали оплаквачката - Европа спира парите.Да ги спре и да въведе ред
15
1
 
0
 
! Отговори
баш играч преди 16 години
*** кви са тея да разтурват готова далавера,а!?*** несвестни!!!
14
1
 
0
 
! Отговори
miti преди 16 години
само нов девети септември оправя работата
13
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ох, дано нещо се установи, че най-после някой да отслабне в затвора! Тадаръков, познавам те отпреди 10 години - беше беден и с шушлеков екип, въртеше се покрай силните на деня и успя да се натикаш там, където е лапачката! Видно е, че си се замогнал, след като си надебелял до пръсване - от охолен живот е! А той не идва с много труд..., от труд не се става богат, а гърбат,, занеш ли го? Погледни хората по улиците, които вървят пеш - говорят си сами от глад и приличат на призраци! Щастлив ли си като ги виждаш? Или не е добре за психиката!? Помисли по въпроса - всички сме смъртни!
12
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Нали назначиха Димитър Тадаръков, мошеник от класа, за да "покрива" далаверите на турския министър. Какво друго може да се чака? Доган си върши каквото си иска БЕЗКОНТРОЛНО.
11
1
 
0
 
! Отговори
жж преди 16 години
Много правилно са спрени парите. Те така или ина4е нямаше да отидат по предназна4ение. Е, тогава защо ? Управляващите какво си мислят ? Че българския народ като ги търпи, 4е и Европа ще постъпва така. Много са сбъркали адреса.
10
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Навсякъде по света хората искат да са богати, но при нас имат право на това само приближените на властта, които в повечето случаи са некадърници и ***.
9
1
 
0
 
! Отговори
ДП преди 16 години
Спират каквото могат да спрат да не отиде до реално произвеждащите нещо - току виж последните излезли от мизерията и забравили да търпят над себе си охранени функционери-слуги...
8
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Tova e hora, tiq neshtastnici kradat obivat prodavat droga jiveqt v luksozni kushti i se namirat na sedmoto nebe,i nai loshoto te sa nedosegaemi tiq vsi4kite ot parlamenta ili tam bardak li beshe
7
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Има един стар лаф " Ако искате да разберете кой е, тръгнете по пътя на парите - те не лъжат..." !!!Всички се правят на ощипани моми...
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Само Люси Стойков ще ги оправи.Страшно куче е да знаете.Питбул
5
1
 
0
 
! Отговори
умен ударник преди 16 години
Ами щото на някой са му скрили баничката,затова!
4
1
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 16 години
Май само на Тадаръков не му е ясно какъв точно е проблемът.
3
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Бре, че наглец този Тадаръков!
2
1
 
0
 
! Отговори
Kolega преди 16 години
Ne ima i baluci za milioni, kato PEGUZI.....kojto bachka ot sutrin do vecher i gi pravi milioneri.... Pa i nagul na vsichkoto otgore iska da mu plashtat...TUPAK hodino-kredino pe tupcho... ;)))
1
1
 
0
 
! Отговори
Ирен Онтева преди 16 години
абе тая скапана държава само от крадци ли е съставена не мога да разбера