Стига глупости, Тачева не иска да урежда брат си за нотариус

Правосъдният министър: Аз и моите роднини имаме вътрешен морал и чистота
23 юни 2008 13:27, Златко Желев
14
Стига глупости, Тачева не иска да урежда брат си за нотариус
Снимка: БГНЕС

Правосъдният министър определи като тенденциозна лъжа публикациите, че иска да уреди брат си за нотариус.
 
"Имам брат и той е кандидатствал за нотариус, но не се е явил, защото така преценихме, макар че според мен няма конфликт на интереси", каза  Меглена Тачева.

Според нея, тя няма никакво правомощие да размества реда на кандидати или пък да откаже да подпише договор на човек, който честно е участвал в конкурс и е класиран с висока оценка.

"Брат ми работи отдавна в Девня като съдебен изпълнител и се отказа заради мен да кандидатства за поста", каза министърката.

Тачева допълни, че знае кой седи зад публикациите.

"Някой иска да си подам оставката и да стане министър на правосъдието", каза още тя.

"Докато съм министър на правосъдието, брат ми няма да кандидатства за държавен служебен изпълнител и се радвам, че моите роднини ми влизат в положение, защото имаме вътрешен морал и чистота", обяви Тачева.

 


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
Правосъдната система е "независима"?Живея в малък град.Председателят на районния съд е бил сътрудник на ДС.Водил е и политически дела преди 1989.Една от съдийките е приета като студент и е градила кариера като районен прокурор в "качеството" си на дете на активен борец против фашизма.Другата съдийка пък е жена на действащ районен прокурор.Последният пък е брат на зам.началника на полицията.Началникът на полицията и жената на зам.началника са селски на Р.П.Това е демокрация!От демокрация просто не можем да се утървем.Но,да се върнем на темата за нотариусите.Имаме си един нотариус.Наскоро се обяви конкурс за втори.Имаше доста кандидати.Поне трима от кандидатите се хвалеха,че са приготвили по 150 000 евро за конкурса.Евала!
12
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
г-жа Масларова...Днес бе осъществено изследване , което по принцип струва скромната сума от 80лв или може да мине през здравната каса ако има направление и тогава изследването е напълно безплатно!Г-жа министъра нито плати нито имаше направление!А обикновеният гражданин на България е длъжен да мине по този ред!Не мисля че би било голямо затруднение да си набави талон от личният лекар..после от специалист за да се избегне плащането, но начина на действие е възмутителен!Един социален министър нарушава закона!А за обикновените пациенти такова изключение няма!
11
0
 
0
 
! Отговори
Milen преди 13 години
Междудругити брат й е много начетен човек. Познавам го лично и може да останете смаяни от бързината на мисълта му. Така че, аз съм напълно съгласен, че тя и брат й са хора с морал.
10
0
 
0
 
! Отговори
п преди 13 години
Вай, тази кака чете и асимилира служебните документи в кръчмата, похапвайки и попийквайки, без да се притеснява, че зад гърба и сервитьорчето чете ли, чете! И какви ли велики мисли и евентуални решения е родил, в този момент, комунистическият и и много морален мозък ?
9
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Е, защо въобще е кандидатствал, а след това се отказва? Защото се вдигна шум около конкурса и истината щеше да изплува.Както се точеше и дъщерята на Сапунджиева да става нотариус, но не се знае дали я отказаха.Ще се види след това на кои видни люде децата пак са отличници на конкурса!
8
0
 
0
 
! Отговори
Kaloyan преди 13 години
Интересно откога частните съдебни изпълнители кандидатстват да станат държавни съдебни изпълнители. Правилно е казала, че брат й няма да кандидатства за държавен.. - би било абсурд:)
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
А защо г-жа МОРАЛ не разкаже за хотелите си в Слънчев бряг?! И колко морално се е сдобила с тях?
6
0
 
0
 
! Отговори
Pesho преди 13 години
Това нещо - моралът, става ли за ядене? Че вече взех да съжалявам това изпосталяло семейство, което се е отказало от всички постове единствено в името на г-жа Министершата....
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
Още с появяването си на сцената, начина на работа на тази жена ми хареса, имало и един морален политик.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
Радвам се че се появяват честни хора и хора които имат уважение и морал в съзнанието, освен това и Плугчиева е човек с морал така че има надежда.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
"държавен служебен изпълнител"не е служебен, съдебен е
2
0
 
0
 
! Отговори
данъкоплатец преди 13 години
Най-после един човек с морал в политиката (и с морално семейство).Бях се отчаяла, че нито един няма да се намери...
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
iiiiiiiiiii nai nakraia edna mag v tova pravitelstvo