Партиите “Зелена България” и “Зелена партия” се обединиха

Обединителен конгрес на партиите “Зелена България” и “Зелена Партия” се е състоял вчера в Боровец
6 юли 2008 15:33,

Обединителен конгрес на партиите “Зелена България” и “Зелена Партия” се е състоял вчера в Боровец, съобщиха от новия политически субект, който се казва “Зелена партия/Българските зелени".

Събрани са в едно ръководството, структурите и администрациите на двете партии. Лидери са Стоян Динков и Александър Каракачанов, които са председатели на Националния политически съвет и Националния изпълнителен съвет.

В НИС влизат председателят, двамата заместник-председатели Трифон Грудев и Петко Джуджев, главният секретар Илиян Матеев, както и още трима члена.

От своя страна, НПС ще функционира като своеобразен парламент с комисии, дублиращи ресорите на министерствата. Ръководството заяви, че като най-силна екологична организация в България, “Зелена партия/Българските зелени” ще води опозиционна политика срещу сегашните действия на правителството, които са в остър разрез с глобалните норми в областта на околната среда.

Новата партия ще продължи да действа в посока окрупняване на зелените сили в страната и ще предлага конкретни политически мерки за актуалните проблеми в екологията и останалите обществени сфери.

“Дължим това обединение главно на избирателите”, заяви главният секретар на “Зелена партия/Българските зелени” Илиян Матеев.

“Сега не само сме не просто най-голямата зелена партия в България. Ние сме единствения участник във властта, който реално защитава прекия “зелен”интерес на българския избирател.”

Ръководството на “Зелена партия/Българските зелени” заяви намеренията си да участва на предстоящите парламентарни избори догодина с листи в цялата страна, като разчита на предизборна програма, съставена от най-добрите експерти в екологията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание