ДПС поглъща НДСВ

Доган поканил царя да се явят с общи листи на евроизборите – като либерална коалиция
11 мар 2009 10:00,
121
ДПС поглъща НДСВ
Снимка: Булфото

ДПС и НДСВ да се явят заедно на европейските избори в либерална коалиция. Тази покана отправил неотдавна Ахмед Доган към Симеон Сакскобургготски, съобщава вестник “24 часа”.

Офертата на Доган била лансирана на неформална вечеря между него, царя и премиера.

Присъствали и представители на партийните екипи, тъй като темата била за изборното законодателство.

Срещата била на 24 февруари – преди дебатите по последния вот на недоверие.

Макар и на маса, партньорите влезли в тежък спор за настояването на НДСВ за избори 2 в 1.

Ядосан от упоритостта на жълтите, Ахмед Доган обявил аргументите им за несъстоятелни и се троснал: “Ако тревогата ви е, че неубедително представяне на НДСВ в европейския вот ще се отрази на националното, този въпрос може да бъде решен в коалиционен формат”.

Така дал знак, че ДПС предлага обща листа с царистите за Европарламента.
“Беше напълно сериозен. Царят се усмихна и вечерята продължи в по-приятна атмосфера”, казва пред изданието депутат, присъствал на вечеринката.

Според друг очевидец обаче лицето на Симеон се смразило и офертата на Доган останала без отговор. Темата повече не била обсъждана.

Двамата отново се видели насаме следващия уикенд извън София.

В партийните централи на НДСВ и ДПС обаче и до днес не са осведомени какво точно са си казали на четири очи Симеон и Доган.

“Има насърчителни сигнали от европейските либерали за такова обединение, но те никога не са си позволявали намеса в нашите работи, няма да го направят и сега”, обясни човек на Сокола.

Според него меракът на НДСВ за коалиция е по-голям.

“Ние проблеми с изборите нямаме, те имат”, обясни той. Но натърти, че засега се обсъжда само съюз за европейските избори, не и за националните.

Обща листа с ДПС не е възможна, категорични бяха вчера повечето от царистите.

“Коалиция с Доган е като целувка със смъртта”, пошегува се дори един от тях. И обясни, че ако НДСВ отиде с ДПС на евровота, няма никакви шансове след това за самостоятелно влизане в националния парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
0
 
! Отговори
do kato ne e kasno преди 15 години
Каква ще бъде загубата за България, ако Турция бъде приета в ЕС?- Това ще бъде изключителен удар специално срещу България. Това ще бъде приключването на българската нация. В момента Турция наброява малко над 70 милиона. След няколко години ще стигне 80 милиона. Турция ще бъде с най-голямата нация в ЕС, ако я допуснем да влезе. Тя ще бъде по-голяма от германската и британската, ще има най-много гласове в ЕП. Няма да има пречки турски граждани да бъдат избирани за кметове, за местна администрация, България ще бъде залята икономически и демографски ще падне под турска власт. Това е изключително опасно за България и аз недоумявам как може политическите сили да са за членството на Турция в ЕС, извън АТАКА, която е против. Преди броени дни евродепутатът Кристиян Вигенин беше в Турция, където заяви, че социалистите подкрепят членството, НДСВ също, ГЕРБ в програмата си имат точка, в която се казва, че е приоритет България да работи за членството на Турция в ЕС. Останалите партии, които се водят опозиционни, също са за. Единствено АТАКА казва, че това е опасно и ще доведе буквално до края на българската нация. Не мога да проумея как и защо останалите партии не поставят този въпрос. Защото това е тема на живот и смърт. Може би битовите въпроси, проблемите на ежедневието откъсват хората и това им се струва някакъв международен проблем, откъснат от живота, но той не е, той е на прага ни. Ние в момента сме под много голям натиск, инвазия на емисари от Турция, ислямизация на Родопите. Имаме данни за райони, където турцизирането и ислямизирането тече със страшни темпове. Имаме данни за дискриминиране на всеки, който посмее и каже, че е българин и че не е съгласен да бъде потурчен. Хората живеят в страх. Там открито се носят закани, че ако трябва, ще стане турско. Аз имам данни, че се трупа оръжие под формата на ловни дружинки, строят се джамии в села, където има няколко къщи и това говори, че там се изсипват пари и се работи планомерно. Ние ще влеем кураж на българите, които искат да са българи, независимо дали изповядват християнство или мюсюлманство, но въпросът е какво прави държавата. Без сериозна държавна политика в тези региони, те са изпуснати. Виждам как в един черен ден за България, те ще обявят автономия и ще претендират за федерална мултинационална България. * Интервюто е излъчено в предаването "Зад фасадата" на националната телевизия СКАТ
119
0
 
0
 
! Отговори
shte glasuvam ot 4uj преди 15 години
i tja se nari4a ATAKA !!!Властта пак забрави жертвите на касапницата край БуновоНаследници на терористите днес управляват в България, каза Волен Сидеров на траурната церемония "Ние днес почитаме жертвите на турския тероризъм, който все още не си e отишъл. Тези, които взривяваха влакове през 1985 година, днес управляват България". С тези думи вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров откри траурното честване по повод 24 години от трагедията на гара Буново, в която при атентат на 9 март 1985 г., организиран от турски терористи във вагон за майки с деца загинаха 7 души (цялата реч четете на стр. 3). Да почетат паметта на невинните жертви на протурския тероризъм дойдоха всички депутати от парламентарната група на националистите, председателят на Отечествената партия Минчо Минчев, кметовете на с. Буново и община Мирково - Радко Кавалджиев и Цветана Йотина, както и стотици жители на околните села. Пред българите, загинали при този атентат, склониха глава и симпатизанти на АТАКА от Стара Загора, Карлово, Ловеч, Плевен, Сопот, Златица, Ямбол и др. Заупокойна панихида за душите на невинните жертви пък отслужи Златишкият свещеник Йордан Георгиев. Отново нито една партия от управляващото мнозинство не се сети да почете жертвите на атентата във влак 326 по линията Бургас-София. "Това е така, защото тройната коалиция управлява заедно с онези, които организираха този зловещ акт на насилие", припомни лидерът на АТАКА. Като по традиция, нито една национална медия, освен телевизия СКАТ и вестник "Атака" не дойде да отрази събитието, белязало с жестокостта си най-новата история на България.В Буново турските терористи извършиха най-жестокия и голям железопътен атентат по брой на жертвите. На вчерашната дата преди 24 години Емин Мехмедали (Елин Маджаров), Абдула Чакър (Алцек Чакъров) и Саафет Реджеб (Сава Георгиев) - представители на терористичната групировка "НИЕ", взривиха вагона с майки с деца. По-късно "НИЕ" прерасна в "Турско националноосвободително движение в България" (ТНОДБ), което пък е предшественик на днешното ДПС. "Траурното честване съвпада с християнския празник Свети 40 мъченици, който отбелязваме отново на 9 март. Всички ние тук сме доказателство, че българският дух е силен и ще пребъде във вековете", заяви кметът на общината Цветана Йотина. Отец Йордан от Златица пък посочи, че България трябва да помни това, което се случи преди 24 години. "Възрадван съм, че има политическа сила като АТАКА, която също не е забравила трагедията, за да може всички в Отечеството да научат каква е била целта на тези турски терористи", заяви свещеникът, след като отслужи заупокойната панихида.Със свещ в ръка всички присъстващи поднесоха венци и цветя пред паметника на жертвите, издигнат от телевизия СКАТ на 11 септември 2007 г. Това е втори паметник, спонсориран изцяло от телевизията на българските патриоти, след бюста на писателя Николай Хайтов, поставен в Борисовата
118
0
 
0
 
! Отговори
БЕЗОБРАЗИЕ! преди 15 години
Как не ги е срам?! Не стига, че председателят им се върна на времето в България, за да я окраде, ами сега иска и отново да я постави под турска власт!
117
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
ЗАЩОТО..., КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО на ДПС и НДСВ И БСП, та нали точно те са ВИНОВНИ за:1. Спрените Евромилиарди, в условията на жестока финансова криза!2. Това, че излъгаха Българската нация, че финансово-икономическата криза няма да ни засегне..., не предприеха адекватни антикризисни мерки и умерен протекционизъм, за да осигурят политически финансово, енергийно, суровинно и социално, Нацията и Националния капитал, включително и чрез пускане в действие реакторите от АЕЦ - Козлодуй!!3. Престъпно бездействие с власт и огромни злоупотреби, Е.С. спря търговете за магистрала Тракия и нови 220 милиона за земеделието с което общо спрените пари само за земеделието станаха станаха няколко милиарда!!!4. Умишленото, въпреки предупреждението от Газпром, още от 18.дек.08г. за газовата криза..., АБСОЛЮТНО СЪЗНАТЕЛНО НЕ ПРЕДПРИЕХА ИЗПРЕВАРВАЩИ ДЕЙСТВИЯ... С което поставиха икономиката в ПРОЦЕС НА ЗАМИРАНЕ И УМНОЖИХА РАЗОРЯВАЩИЯ ЕФЕКТ НА АМЕРИКАНСКАТА КРИЗА, върху предприемачите и обикновенните граждани!!!5. Злоумишленото... не предприеха мерки за модернизиране на съдебната система и като резултат, КОРУПЦИЯТА СЕ ШИРИ В КОСМИЧЕСКИ РАЗМЕРИ..., дори някакъв "политик" си беше поръчал като подкуп ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ...6. Това, че само чрез данъчната система от ДДС, триглавата ламя ВСЯКА ГОДИНА краде НЕ ПО-МАЛКО ОТ 1 000 000 000 лева от всички ни...7. Митници..., акцизи..., контрабанда...8. Лихварските къщи..., кой знае защо наричани "Банки"...9. Изчезването на Валутния резерв..., огромния външнотърговски дефицит...В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА, САМО ИЗБРОЯВАНЕТО НА ПО-ГОРНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ЩЕ Е ПОВОД ЗА ВСЕОБЩО ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ, А ТЕЗИ НАГЛЕЦИ СЕ ГЛАСЯТ ПАК ДА НИ РАЗОРЯВАТ С ВЛАСТ...ИЗВОДИ...:1. ИЗБОРА НА ТЕЗИ БЕШЕ ЖЕСТОКА ГРЕШКА, и само деби*л, ще настъпи два пъти мотиката!!!2. ОПОЗИЦИЯТА В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ Е ЧАСТ ОТ СТАТУКВОТО, наречено - ГРАБЕЖ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!!!3. ТРЯБВА ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ХОРА КОИТО НЕ НОСЯТ ВИНА - за сегашната човешка мизерия и пълното разорение на икономиката ни - ГЕРБ, с мълчаливото съгласие на Атака(макар че напоследък се обяснява в любов на БСП...), а Иван Костав, ако надвие самолюбието и ЕГОИЗМА си..., може да стане финансов министър!!!ТРЯБВА ПРОСТО ДА ПРОЯВИМ ЗДРАВ РАЗУМ И ПРАГМАТИЗЪМ...ЕДНИТЕ СМЕ ГИ ТЪРПЯЛИ 500г..., ДРУГИТЕ ДВЕ ПАРТИИ ПО 50г..., ЩЕ ГИ ИЗТРАЕМ ОЩЕ 5 МЕСЕЦА...
116
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Да бе на генерали и дори да има генерали от царско време т.е истински такива!Да те светна другарю писающи книго издателю.Тези имоти са закупени с лични средства на Техни Величества.Имотите са доказана собственост на стари български родове още от османско време.Те са ги продали,платено им е в златни франкове.Наследниците на тези фамилии са живи хора има ги попитай ги.Те и сега са богати фамилии с наследдство и имоти при това от османско време.Комунист да издава книга върви да я издаваш в Съветският съюз.Големи издатели и книгопистци сте ве.
115
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А забравих още нещо.Да речем всичко е негово законно.Ами нали има данъци.Да му начислят данъците за последните 100 години с лихвите.Защо всеки българин плаща,а той не е платил ?Той трябваше едно 30% от цялата собственост да плати като данък.
114
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе ти знаеш ли,че когато Симеон дойде на власт,нямаше закон,който да му върне имотите?Че промениха цялата конституционна собственост,че се намериха документи от 100 години,дето нямаше как да се намерят (освен ако не са фалшифиви).Освен това тези имоти бяха собственост на държавата.Тогава е нямало частна собственост като термин дори.Някои от имотите дори не са били негови,а на някакви генерали,които ужким били подарили на Борис дялове,какви дялове,като частна собственост е нямало.После си ги взе и изсече незаконно.Разпродаде незаконно бижута и скъпоценности,като дори нямаме закон за тези неща.Те иманярите от кога искат да продават,не им дават.Не ми говори за частната собственост,че ще те закопая,мога две книги да ти напиша.
113
0
 
0
 
! Отговори
азът преди 15 години
Оффф,пак неразбрали неинтелигентни същества се опитват да разсъждават,след като много добре знаят,че не им се отдава!В акта на отнемане на имотите,ясно е записано,че СЕ ОДЪРЖАВЯВАТ ЧАСТНИТЕ ИМОТИ НА ЦАРСКОТО СЕМЕЙСТВО!Точка!Край на празнословията!Сега ясен ли съм?Това точно обяснява,че всичко си е било законно тяхно!Разбира се,комунистическите наследници(всички лаещи срещу връщането на Царските имоти),не уважавате частната собственост,но нас пък- нормалните и грамотни хора,това хич не ни интересува!
112
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Разните атакисти и червените им господари да не дрънкат много.Крив прав НВ вкара страната в ЕС ,а вас ви знаем заради такива ни затвориха вратите за резил!Освен с кражби и измами не ви знаят в ЕС.Относно ДПС ами тази партия иска да се легитимира,като европейска и това е добре. Те се предлагат на НВ а не НДСВ.Убеден съм,че НВ ще намери начин да се докаже отново,като един от малкото пукащи им за тази страна.
111
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
КОСТОВ-ПРЕЗИДЕНТ!!!!!
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Царя е пич ве мен ме кефи. Сигурен съм, че няма да има нищо общо с ДПС.
109
0
 
0
 
! Отговори
viovioi.blog.bg преди 15 години
По точно с нергеле, броеница, харем и фес! Евала!! Машала, ашколсун. Знаех си аз, че има нещо съдбоносно в това Симеон-Хасан III.
108
0
 
0
 
! Отговори
ad преди 15 години
za tva nyakoy znaeli,gospoda ???? kide ste be bolni atakaciii :) heheheh
107
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Четвърти армейски корпус на територията на Турция да е в пълна бойна готовност и в случай на необходимост войниците трябваше в рамките на 24 часа да стигнат до Пловдив. Един от елементите на тези планове бе да се разположат български турци по Стара планина, старопланинските проходи - Дюлински, Върбишки, Твърдишки и Родопите от страна на Якоруда, Асеновград, Долни и Горни Воден, Куклен и т.н. Проверете дали живеят българи в тези проходи....'потърсете в нета интервюто...ново е
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 100. От делото на разследващ Костадин Чакъров срещу Ахмед Доган по време на възродителния процес и след него...' Освен касетата ще представим на Еврокомисията и натовската служба НОС доказателства по "оня списък" и как Ахмед Демир Доган отиде в посолство, извика посланика и даде списък с цялата ни задгранична агентура. - Доказателства? - Записи. С разузнавателно проникване. Не ме питайте повече. - На кое посолство Доган е дал списъка? - Срещата бе с турския посланик. Сработва апаратурата, шифъра и след няколко часа контраразузнаването ни засече изтичането на тази информация....'Какви са доказателствата? - Перфектни. Всичко е заснето. Установени са срещите му с турските разузнавачи, една от тях бе пред кино "Дружба". Първата не се състоя, защото още го проучваха. Имахме проникване в редица структури, да не говоря повече, защото не искам да засегна действащи хора. Има и писмени доказателства. Идете и вижте делото от 1986 г. в Софийския наказателен съд. Доган никога не е отричал, че е ръководел турско нелегално движение. Забележете, турско, а не българско...''...- Каква е била целта? - Да се правят мохамедански анклави и да се улесни преминаването на турски войски в случай на екстремни ситуации. Тяхната пропаганда подгони населението с техни емисари да пътува към Турция. Проблемът е, че Доган продължава да работи в тази посока. Той на няколко конференции се закани на главния прокурор, на президента и на ка прокурор, на президента и на кабинета да не се бъркат в Западните Родопи. Че това е територия, където може да действа ДПС. Не са случайни изцепките на неговия пазарджишки наместник Ахмед Молла Ахмед, който каза: "Вън християните от Родопите." Това е целенасочена политика за създаване на мохамедански анклави. Ако допуснем това, ни чакат зловещи дни. Спомнете си само покупките на гласове от страна на ДПС през последните избори, екскурзиантите, които гласуваха по 2-3 пъти. Ако това се случи в друга страна, сигурно щеше да се стигне до гражданска война. Искам Еврокомисията и структури на НАТО да се запознаят с тези факти. Ние сме си живели с българските турци, ще си живеем и в бъдеще, но такива действия за нас не са приемливи. И това никоя държава не би го търпяла. ...''..Той няма амнистия. Доган бе осъден за действия срещу България в полза на чужда държава. Защо до ден дне шен Доган не е поискал амнистия? При нея се прави обследване, което да установи дали факти, въз основа на които е осъден, са верни, дали са събрани законно и т. н. Освен това до ден днешен никой не е казал истината за възродителния процес, бяха разгромени 35 конспиративни организации. Имаше едно генералщабно учение в Коня след влошаването на отношенията между България и Турция. На него му е поставена задача - Четвърти армейски корпус на територията на Турция да е в пълна бойна готовност и в случай на необходимост войниците трябваше в рамките на 24 часа да стигнат до Пловдив. Един от елементите на тези планове бе да се р
105
0
 
0
 
! Отговори
...---... преди 15 години
Опасявам се, че има опасност да излезеш прав! Това лично съм го преживял (говоря за враждебното отношение към нас Българите от население с неустановен и съмнителен произход в собствената ни страна)! Ако има нещо добро, което Тато се е опитал да направи, то е така нареченият "възродителен процес"! Самоче много късно и и по съвсем комунистически. Сега само една надежда имаме, Европейският проект да успее и изпревари мрачните перспективи, които предвиждаш за 2025г. Те частично вече се случват! Прав е #99 също, който твърди че изхвърлянето на ДПС е единственото, което ни обединява! Добре ама тогава защо пак 46% заявяват, че няма да гласуват! В какво се състои това обединение?
104
0
 
0
 
! Отговори
Al преди 15 години
В интерес на истината, нещо такова очаквах да се случи с НДСВ точно преди да умре окончателно. Само се чудя цар-вула, след скандала с корупционните схеми с оня италианец, какво ще каже като му лъснат незаконните далавери с тоя криминогенен ***, дето вече никому не е драг.
103
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Наглостта на политиците вече минава всякакви граници. Доброто в случая е това, че явно губят самообладание пред случващотото се и от добре организирана глутница се превръщат в уплашени песове готови да се самоизяждат.
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хора, доган не получава само пари от обръчи от фирми и бг бизнесмени и политици. той получава и пари от доста опасни организации, за да прокарва външанат им политика или да си затваря очите. Синът му (макар и от българка) не живее в България и Доган нищо не го задържа в България - може да си тръгне когато си поиска. За Симеон е абсолютно същото - децата му до едно живеят извън България, и когато стане напечено, той ще си замине, т.е. ще се спасо от кораба. Станишев не е по - стока - той има украинско и руско гражданство, няма жена и деца и нищо не го задържа в България. За него бъдещето на България не означава нищо, затова прави сделки с Русия и Путин.Казано е: 'по плодовете им ще ги познаете'. Когато тези политици не са оставили плодове в България и нямат за какво да се грижат тук, повече от ясно е, че само се обогатяват и прокарват интересите на бъдещите господари на територията България.
101
0
 
0
 
! Отговори
Цеца преди 15 години
А И ПРЕДВИД ИСТИНИТЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ДОГАН И ОБРЪЧА МУ ОТ ФИРМИ КОЯТО БЕ ПУБЛИКУВАНА В "СЕГА" СМЯТАМ ЧЕ ТОВА ВЛЕЧУГО ТРЯБВА ДА СИ ОТИДЕ ЗАВИНАГИ В ЗАТВОРА ТАМ И 3 ЖИВОТА НЯМА ДА МУ СТИГНАТ ДА ИЗЛЕЖИ ПРЕСТУПЛЕНИЯТА СИ