Борисов: Тройната коалиция искаше да открадне терен на ПУ

Премиерът дадe старт на строежа на спортна зала в двора на учебното заведение
18 май 2011 21:21,
58
Борисов: Тройната коалиция искаше да открадне терен на ПУ
Снимка: БТА

„Тройната коалиция начело с Цонев и компания (бел.ред. бившия военен министър Николай Цонев) искаха да откраднат терена на Пловдивския университет  за нова спортна зала”, заяви в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов.

Той и финансовият министър Симеон Дянков дадоха старт на строежа на многофункционална спортна зала в двора на учебното заведение, в което ще тренират 17 хиляди студенти.

Строителството ще отнеме една година, а цялата инвестиция е в размер на 3 милиона лева.

Двуетажното съоръжение ще е с височина 13 метра. Това ще даде възможност в него да се практикуват всички видове спортове, включително и художествена гимнастика. Спортната зала ще се простира на площ от 18 декара.

„Сега като има зала на терена, няма да могат да го откраднат, каквито сметки си правиха старите управляващи”, заяви пред студентите премиерът Борисов.

„Университетът ни е вторият по големина в България, а има най-лошата материална база”, съобщи пред Dnes.bg ректорът на ПУ „П. Хилендарски” Запрян Козлуджов.

Спортната зала ще реши проблема на 17 хиляди студенти, които се обучават във ВУЗ-а. На прилежащия терен ще бъдат изградени игрища за футбол, волейбол, баскетбол и хандбал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
White Rabbit преди 12 години
До шопски : Леле човек ти направо ме разби за пръв път виждам коментар с 5050 минуса
56
0
 
1
 
! Отговори
ГРОБ, преди 12 години
Моята партия ГЕРБ СТАНА ГРОБ, а на мен не ми се МРЕ....
55
5050
 
1
 
! Отговори
шопски преди 12 години
Много младежи ще учат ,други ще заминат на специализация в чужбина,а трети ще останат в България да копат ямите и да изхвърлят ***. Абе защо не им ги разкажеш на тях тия работи ,току виж че повярват.Хич не са за изхвърляне някои от тях.След няколко години лутане ще заприличат на стари чичковци и лелички.Жестоко!Малкият брой граждани на голямата услуга!Класи!,,Додез-Каден,Додез-Каден"qкъде е Коросава да ги екранизира!Смеееееееешно....ъъъъъъъъъъъъъъъъ!
54
0
 
3
 
! Отговори
ТРИКОЛОР преди 12 години
Дон Кихотовци, здравейте! Сигурно ви е много забавно да се биете с въображаем враг, а през това време вашия ДОН си тъче платното, ако се сещате какво искам да ви кажа... Вие, вместо страстно и самоотвержено да защитавате поредния БОЙКО, вместо да клакьорствате на измислиците и лъжите за БСП, просто си отворете очите и сърцето за тези, които съвестно работят за България те, уважаеми, заслужават нашето внимание. И ако сред тях има и плява,просто я махаме.Трябва да управляват стойностните хора!
53
6
 
4
 
! Отговори
Зак преди 12 години
До yawoniks. Спокойно, пич! Няма да откраднат повече нищо от нас. Те са мъртва партия. 2009 им сложиха кръста. Народът им каза "махайте се от политиката". Колкото и да плюят, развитието на страната е налице - пуснати фондове, подобряваща се инфраструктура, развиване на отношенията със Западна Европа и САЩ, добра финансова политика. Скоро и икономиката ще заработи на високи обороти. Ясно е, че се плаща на някого тук да пише. Колко сляп трябва да си, да не видиш, че се живее по-добре сега.
52
2
 
4
 
! Отговори
ДО 50 преди 12 години
ТИ ЛИ ИМАШ 30 РИЗИ.....ХАХАХАХА......30 КРЪПКИ ...КЪДЕ ЛИ МИЕШ ЧИНИИ....И И МИЗЕРУВАШШШШ В НЯКОЯ ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА.........ГОЛЕМИ ЛЪЖЦИ......ЕЕЕЕ НЯКОЕ ЕВРО ВАДИШ .....ПО ДОБРЕ СИ ОТ АКО СИ ТУК....МИЛИЧКИЯ.....АНТИКОМУНИСТ.....НО СКОРО И ТАМ ЩЕ ПРИКЛЮЧИ.....ЗЛАТНИЯ ВЕК И ЩЕ ВИ ИЗХВЪРЛЯТ ПО РОДНИТЕ МЕСТА.....
51
3
 
5
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
Тройната коалиция ГАД пък прави магистрали с турски фирми :-)
50
5
 
9
 
! Отговори
м преди 12 години
Направо ми омръзна да слушам за тройната коалиция. Какво искала, какво направила...стига вече!!! Какво направихте вие до този момент на управление? Освен магистрали, какво друго? Да не говоря че магистралите ви и не струват. Има един участък, който бива малко и това е. Дупки и кръпки по Тракия.Срамота!
49
7
 
10
 
! Отговори
КПСС-БКП преди 12 години
22добавен от: Free me преди 10 часа ДО ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ТУК , А ТЕ СА МНОГО , КАТО ГЛЕДАМ ОЦЕНКИТЕ... БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ПРОДЪЛЖАВАИТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ЛЮБИМАТА ВИ ПАРТИЯ БКП / БСП И ВАШИЯТ ПРЪВ ЛЮБИМЕЦ УКРАИНСКИЯТ ГРАЖДАНИН ТОВАРИЩ СТАНИШЕВ...АЗ ИМАМ 30 РИЗИ ,ЗАЩОТО РАБОТЯ В КАПИТАЛИСТИЧЕСКА СТРАНА И ЗАПЛАТАТА МИ Е КОЛКОТО 10 ВАШИ И ЗАТОВА ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ ЩЕ СИ РАЗДЕЛА РИЗИТЕ С 30 ДРУГАРИ...ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДРУГАРИ , ДЕРЗАИТЕ
48
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 37 ... ИВАНЕ , НА МЕН МИ СЕ ДРАЙФА КАТО ВИДЯ ФИЗИОМУТРАТА НА ОНЯ УКРАИНСКИ ГРАЖДАНИН ИМПЛАНТИРАН ОТ КГБ В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОИТО НЯМАМЕ НИКАКВО РАЗВИТИЕ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ ОТ ЦАРУВАНЕТО НА БКП ТЕСНИ И ШИРОКИ КОМУНИСТИ...
47
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе хора на тая *** кратуна ,че обиждам кратуната, докога ще са му криви другите ами да вземе да се огледа и да почне да вържи някаква работа , че с тия лентички дето ги реже все повече заприличва на тато, *** тъпата пожарникарска тиква
46
8
 
14
 
! Отговори
pipi преди 12 години
Лъжец и демагог!Как можахте да гласувате за този противен човек,без каквато и да е култура,а да не говорим за политическа култура и дипломация?Сега ще му сърбаме попарата всички,но и на това трябва да има край!
45
7
 
15
 
! Отговори
:) преди 12 години
а бате Бойко искаше да гепи земя на СУ-то край морето...открийте разликата...
44
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко засадих си картофи по твоя съвет ама не мога да ги опазя от ромите !
43
5
 
11
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
Прав си, а дали този парт. секретар сега не е в герб? Та нали герб са треторазрядните партийни кариеристчета които 45 години си чакаха реда за филиите с мас!
42
5
 
4
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Аферистос,хубави приказки си написал,ама щяха,може би,да им повярват доста млади и *** индивиди.На 50г.съм и тези откровени лъжи ме дразнят понякога.Значи дядо ми,съратник на Н.Петков,преследвания от предишния режим е фашист?!!Много бях "щастлив'от живота си,като ме привикваше гадният мързеливец,парт.секретар,за да му давам обяснения за "прозападните идеи"които разпространявам?Когато не можех да отида на гости на 5 км.от границата?Бе то,комунизъм без демагогия може ли-като "розова зебра' звучи
41
6
 
17
 
! Отговори
популчо мамин преди 12 години
Мисля, че ако са искали щяха да откраднат терена. Факта, че терена си е на ПУ опровергава Тиквата. Важното е да се настройват хората един срещу друг иначе туку виж потърсили сметка от ББ какво става последните 2 години и какво точно е правил той от 20 г. насам с Цветелинка. Нова банка - нов късмет!
40
5
 
10
 
! Отговори
1 преди 12 години
троѝната краде ,а боко купува със спестените пожарникарски заплати.
39
4
 
5
 
! Отговори
До 26 преди 12 години
Ами защото има разделение на властите и правителството не може да уволни съда. В този случай - за съжаление.
38
5
 
5
 
! Отговори
До 35 преди 12 години
Ти пък откъде знаеш какво пази Бойко? Да не би да си му проверявал домашния архив?