Цветанов дири дарителите на МВР

Вътрешният министър разпоредил спешни проверки в страната
Обновена: 28 май 2011 21:06 | 28 май 2011 21:06,
63
Цветанов дири дарителите на МВР
Снимка: Булфото

"Ще бъдем безкомпромисни там, където се докаже, че има някаква зависимост от сключени договори за дарение с някакви преференции, които са недопустими да се дават от съответните ръководители в МВР". Това заяви в Пазарджик вътрешният министър Цветан Цветанов.

МВР шефът допълни, че в страната няма Областна дирекция на МВР, която да е без благодарствен договор.

"Това, което съм разпоредил, е да бъде направена работна група, за да се създаде един ясен ред. Разпоредил съм и на главния секретар нещата да бъдат изяснени", посочи той.

Още по темата

"В голямата си част договорите с МВР са на база оценка, благодарност и подпомагане на служебните задължения на полицаите, за осигуряване на допълнителни консумативи, които не бихме могли да осигурим в пълния обем.

Има общини, които правят дарения с гориво, с автомобили. Това не привилегирова администрацията на кметството, което е направило това дарение.

Има дарения и от хора, които след приключване на дадени операции са благодарни и правят такива дарения, но това по никакъв начин не трябва да създава привилегии за тях", запъна се Цветан Цветанов.

Само преди два дни стана ясно, че само първите 3 месеца на тази година МВР е получило  от дарения на частни лица и фирми - 6 512 714 лв.

Скандалът с дарениата на вътрешното министерство лъсна, след като bTV разпространи списък с автомобили на дарители, които при никакви обстоятелства не трябва да бъдат спирани от катаджии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
2
 
! Отговори
корупция преди 12 години
ТАЗИ КОКОША/НА КОКОШКА/ФИЗИОНОМИЯ НАЙ ДОСТОВЕРНО ПРЕДСТАВЯ КАПАЦИТЕТА НА ТЪПОГЛАВИЯ МИНИСТЪР.***,КОРУМПИРАН ПОДЛЕЦ И СТРАХЛИВЕЦ.САМО МУ ВЗЕМЕТЕ ОХРАНАТА - НЕГОВАТА И НА ТЪПАТА МУТРА И ЩЕ ГИ ВИДИТЕ КОЛКО ПАРИ СТРУВАТ.МНОГО СА ЕРБАП,ЗАЩОТО МНОГО ГИ ПАЗЯТ/ПЪК НАРОДА МНОГО ГИ ОБИЧАЛ РЕЙТИНГИТЕ ИМ СА ВИСОКИ,ДА НЕ ВЯРВАШ/.САМО НА ТИКВАТА ОХРАНАТА Е НА ПОЛОВИН КИЛОМЕТЪР ОКОЛО НЕГО.ТАКА Е.ТЪМНОТО МИНАЛО ГИ ПРЕСЛЕДВА И НАКРАЯ ЩЕ ГИ ХВАНЕ. И УНИЩОЖИ. ЗА ВСЕОБЩА РАДОСТ
52
1
 
5
 
! Отговори
измамник цецо преди 12 години
И ЗАЩО ГИ ДИРИ СЛЕД КАТО СА ЛИЧНИ НЕГОВИ ПРИЯТЕЛИ.И КАТО ДИРИ- ЩЕ СТИГНЕ ДО....СЕБЕ СИ.Е,ТОГАВА ЩЕ ГОВОРИ ЛИ.ВТРЕЩЯВАМ СЕ ОТ ТОВА,ЧЕ НА ТОЗИ НАГЪЛ КРАДЕЦ МУ СЕ РАЗМИНАВА И ДАЛАВЕРАТА С АПАРТАМЕНТИТЕ, И С "НЕИЗВЕСТНИТЕ" КОНСУЛТАНТИ,И С АРЕСТИТЕ С ЯВНО ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ И КУП ОЩЕ ДАЛАВЕРИ И ИЗМАМИ.И КАК Е ЗАЩИТЕН ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС ПРИ ТЕЗИ"ДАРЕНИЯ".СТАВА ВЪПРОС ЗА 6,5 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА 1 ТРИМЕСЕЧИЕ!НАХАЛСТВОТО НА ЦЕЦО И МЕНТОРА МУ БОКО И КРАДЛИВОСТТА ИМ Е ТОЛКОВА НАГЛА.ПИТА СЕ ИМА ЛИ ПРОКУРАТУРА?
51
1
 
4
 
! Отговори
бонго3 преди 12 години
23:07 - 17.03.11 в. ТрудСпонсор на полицията задържан за контрабанда на цигариавтор(и):Веселина Ангелова, прочитания: 2323, коментари: 5и може би понеже е спонсор на другия ден беше пуснат от тази същата полиция!
50
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
пак да повторя написаното от мен..защото виждам че е изтрито......недопустимо е институция като МВР да търси и има спонсори...или казано в прав текст..който дава.. иска и услуги...няма нищо безплатно в този живот...и още нещо..задължение на финансовия министър е да намери средства за МВР ...а не само да притрива ръце и говори че има средства..а да не отпуска
49
1
 
3
 
! Отговори
колкото повече ... преди 12 години
... новини, снимки и кадри с Цветанов в медиите, толкова по-малко избиратели за ГЕРБ на есен!
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦВЕТАНОВ, КОГА ЩЕ ПОТЪРСИШ СМЕТКА НА КРЕТЕНА САШО ДИКОВ ЗА ДАЛАВЕРАТА ЗА 900 000 ЛВ. КОИТО Е ГУШНАЛ ОТ ЧЕРНО ТОТО ???
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цуци и Биби яко са се омазали в........
46
2
 
7
 
! Отговори
НЛО преди 12 години
ТОО В ЛЮЛИН СЕ ЗНАЯТ ТОП РЕАЛ ЕООД-ИВАН КЬОСЕВ И ТОДОР ПЕЙЧЕВ-КИРОВ И СИН КИРО КИРОВ-АНГРО-БИБИ РУДИ ГАЗ-ОБЩИНА ВРЪБНИЦА-ПЛАМЕН КИЛИЯТА ДОН КАРЛЕОНЕ-РАЙКОМЕРС.ИНАЧЕЕ КАК НОАЧАЛНИКА НА 09 РПУ СПАС ИВАНОВ ЩЕ ЗАККУПИ ПАРЦЕЛ В ГР.БАНКЯ И ЩЕ ПОСТРОЙ КЪЩА АКО НЯМА ДАРИТЕЛИ.И ОСВЕН ТОВА *** ОТ СДВР СЛАДУНКА ВЛАДИМИРОВА СИМЕОНОВА ЩЕ ИЗДЪРЖА ДВЕ КУРВЕТА ПЕПИ И МАГИ СТУДЕНТКИ С ЕДНА ЗАПЛАТА НАА СЛУЖИТЕЛККА ООТ МВР РОДОМ ОТ С.ШУМА -ГОДЕЧ.МУТРАТТА БУДА БОРИСОВ И ЦЕЦКО ДОЦЕНТЧЕТО ПРАВЯТ ХОРАТА ГЛУПАВИ.
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Там в скрина на тъщата, ще ги намериш.
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама как го снимали Цоко...докарал е физиономия на изненадан таралеж. :D
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече вместо подкуп ще му викаме дарение. Много е шик. Дарявам те и вършиш работа. Нема лошо. А за общините пък какви дарения вървят , немам думи. Но милиционерите - полицаи са на първо място.Това са ная даряваната институция в страната. Щото парите не им стигат. А са около 65000 души тия търтеи.Докато ги дарим сичките ще ни оглозгат.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Новото име на рекета е дарение ! Браво милиционери. От сега на татък ,ще предлагам на клиентите ми ,като благодарност за добрат аработа да ми правят дарения тлъсти сумички. А за милиционерите ,от КАТ съм си приготвил договорчета даги дарявам на място с по 20 до 10 лева. Правя си дарение и си свиркам. Дарявайте братя. Така закон и данъци не ви ловят. Ето резултат от управлението на простите мутри.
41
2
 
7
 
! Отговори
член на БСП преди 12 години
М И Л И Ц И О Н Е Р Щ И Н А !!! Цвъки, пусни хората на свобода !!! Всъщност нашият съд ще ги освободи и пак ще те наплюем че си некадърник и не си събрал нужните доказателства. Ей така братко се играе на секано, ама вие ГЕРБ сте балъци, народа ***, така че ще ви изметем, пригответе си.
40
1
 
9
 
! Отговори
Юстас преди 12 години
Ех мечти, мечти!Знаете ли как е убит дядото на Борисов? Ето и кратката случка.По време на Балканската война мъжете от Банкя са били мобилизирани, като дядото покрил се /чрез подкупи/ остава. Времената са били тежки, жените и децата на воюващите мъже едвам се справяли. Налагало се да вземат пари на заем за да преживяват, единствения който можел да им помогне в този момент бил Борисовия дядо. Той давал на безащитните женици срещу ипотека на ниви и къщи непосилни заеми, иземвал земи и ***, гонел ги на улицата докато мъжете им воювали. След края на войната завърналите се мъже установиле, че нямат домове, земи нищо. Докато са защитавали родината, семействата са им били обрани и поругани от дядото на Борисов. Вбесени от наглоста на дезерньора и след един скандал на нивата за поредното ограбване на хората, двама братя завърналисе от ада на войната вдигат мотиката и убиват лихвара. Наследника на този дезертьор и нагъл престъпник ни уравлява днес.
39
1
 
3
 
! Отговори
нло преди 12 години
няма какво да ги дири след като се знаят в люлин а се прави на луд.биби руди газ-ломско шосе.топ реал оод-метростанция люлин.киров и бош- царица йоана снейка.ангро оод бул.сливница и най големия дарител пламен килията или дон карлеоне-жоро йомов .община връбница.откъде пари началника на рпу 09 рпу цървула и лакей спас иванов закупи парцел в гр.банкя и построй къщаот много дарители.сега имат думата лакейте от испектората на мввр да кажат истината.борисов и цветанов станаха смешни че незнаят.
38
1
 
5
 
! Отговори
belqta83 преди 12 години
То във в. Галерия много добре са му свършили работата. Пише си на кой са тия фирми с кого са свързани. А сега неговата работа ще е да симулира дейност и накрая ще излезе, че не са ги спонсорирали техни хора, а просто случайни преводи по грешни сметки и тия номера на коли ще са банкови кодове...
37
1
 
1
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Хм. За момент си помислих, че съм влязал в сайт за вицове и анекдоти. А то новинарски бил. Но няма особена разлика.
36
1
 
1
 
! Отговори
Kortik преди 12 години
Малко комична ситуация Цецо, в договора едва ли пише, "спонсорирам Х РУ или ОД срещу протекция", чудя се дали ще намериш нещо подобно, или си голям наивник или просто рейтинга ти драстично намаля а изборите идват, но не се притеснявай , Президента ще е друг :))))))))))))))))))))
35
1
 
3
 
! Отговори
хаха преди 12 години
до 1Не,бре,пич.дири ги за да ги пита не знят ли къв е реда.Първо се дарява на наго и тогава на МВР.Вски който не е дарил лично на Цвъ,ще понесе отговорност за нарушаване на реда в държавата,хаха
34
1
 
4
 
! Отговори
елтимир2 преди 12 години
мвр има по голям бюджет от Армията ни(което е останало от нея).Тоя другар какво се прави на неощипана мома?Как да не знае,че на тия дарения се пише,че си дарил бензин,а даваш пари?Не всички дарени пари се записват колкото са.Една част се прибират от шефовете на рпу и по веригата се разпределят по нагоре.Иначе не се ли отчете,ще назначат друг.Милиони левове подкупи се прибират от редовите милиционери(не мога да ги нарека полицаи-защото в западните държави има полицаи които си вършат работата)