Започваме "Струма" с пари от бюджета в очакване на евросубсидии

Ако ЕК не одобри проекта, финансирането остава за наша сметка
21 сеп 2011 17:28,
16
Започваме "Струма" с пари от бюджета в очакване на евросубсидии
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Началото на строителството на автомагистрала „Струма“ ще се финансира от държавния бюджет, докато се чака одобрението на Европейската комисия (ЕК) и съответно отпускането на средствата за всяка от отсечките на магистралата.

Това е възможно след днешното решение на правителството, с което управляващият орган на оперативната програма (ОП) "Транспорт" – Министерството на транспорта, ще предостави безвъзмездна финансова помощ на Агенция "Пътна инфраструктура" за изграждането на АМ "Струма" (Лот 1, Лот 2 и Лот 4).

Договорът ще бъде сключен преди окончателното одобрение на ЕК, за да бъде завършен в срокове проектът.

Това не противоречи на правилата на Европейската общност. Подобно финансиране преди одобрение на проекта се предвижда в правилата, касаещи отпускането на средства от Кохезионния фонд.

Още по темата

В проекта за решение на Министерския съвет се предвиждат два варианта, при които средствата за строежа на магистралата ще бъдат осигурени изцяло от държавния бюджет.

Това може да се случи, при положение че одобрената от Европейската комисия цена на магистралата е по-ниска от посочената в договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП „Транспорт“ или ако формулярът за кандидатстване на проекта не бъде одобрен от ЕК.

Още новини за Европроекти четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
2
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
Те всичките пътища ги правят с нашите пари, с пари от бюджета. С чужда пита - помен... това е герберастката работа...
15
1
 
0
 
! Отговори
Герберунгел прост преди 12 години
"В очакване на Годо..." - само ще ти напомня две поговорки - жабата с подковаването на вола и "Пази боже "КОМУНОИД" да прогледне"... Остани си със здраве, КОМУНОИДЕН неграмотнико! А да видим, като си толкова интелигентен, какво разбра?
14
1
 
3
 
! Отговори
В очоквоне на Годо преди 12 години
"Започваме "Струма" с пари от бюджета в очакване на..." Годо....бел.на постващия - Без надежда герберунгелите прости да разберат за какво става дума.
13
2
 
5
 
! Отговори
човек преди 12 години
голямо строене , голямо откриване , преди месец някъде или два / мисля че беше плевнелиев / изтърси , че станишевото управление построило 134 ил 147 км. магистрали , герб до момента 46 км. , обаче пак предишните са виновни .
12
6
 
8
 
! Отговори
123 преди 12 години
Както се казва - дай да краднем докато сме на власт, че после няма... а парите от еврофондовете ако щат да ги връщат...
11
11
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 12 години
Нещастници, кво ревете само, не виждате ли, че нещата ВЪРВЯТ. Не ми пука кой колко краде, стига да имаме магистрали и читави пътища. Щото допреди тия, нещата действително бяха само на книга и се крадеше най-безочливо - ама наистина и последния залък. Пенсия не се вдига за две години, видно и за двайсе не става. РАЯ НИЕДНА
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Далаверата е в магистралите!От там текат реки с финикийски знаци в точните джобове.
9
3
 
2
 
! Отговори
toni преди 12 години
do n 8 ti rakovodil li si balgarski rabotnici, ta te sa vechno nedovolni ot neshto, idvat sas zakasnenie na rabota no parvi si tragvat, kata sled rabota go pitash kade raboti toi veche ne se seshta , te tova sazdadoha kumuniagite ot rabotesht narod ,ta nese chudi che vanshni firmi naemat
8
0
 
8
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
до 4 добавен от: ЧАКАЙ МАЛКО Правителството трескаво следи за просперитета на всички чуждестранни фирми у нас , гръцките са най-малкия проблем !
7
8
 
7
 
! Отговори
Чистота преди 12 години
"Антикомуниста" бойко борисоф може да намери финансиране от руснаците като обезщетение за потапянето на българския пътнически кораб "Струма" с 769 пътници на борда на 24 февруари 1942г. от руски терористи с някаква подводница Щ-213 командвана от руския касапин капитан-лейтенант Денежко. Време е за разплата. Айде боко!!! Изпрати самолета да вземе парите......ако ти стиска комунист смрадлив........
6
10
 
9
 
! Отговори
... преди 12 години
Тихо хейтъри! Когато нещо се прави, ще си мълчите!
5
7
 
5
 
! Отговори
toni преди 12 години
kakvo iskate da ne se stroiat patishta , ok dai da vzemem da iziadem i izpiem vsichko i izserem posle kato pri kumuniagite, maloumni *** komunisticheski nespriahte da mislite za zadnicite si a i s tiah
4
11
 
22
 
! Отговори
ЧАКАЙ МАЛКО преди 12 години
Та нали търговете бяха спечелени от гръцки фирми , сега какво се оказва с моите осигуровки за здраве и пенсия ще се плаща на Гърция , аааа като вземем дървото .Майка ми е с 150 лв пенсия , тия ненормалници ще хранят гърци , ако беше българска фирма нямаше да имам против да съберем пари и да я направим магистралата .Но това е контрабанден износ на пари подкрепен от Народното Събрание .
3
9
 
19
 
! Отговори
Мони преди 12 години
Левче не сме получи от никъде за магистрали.всичко е от здравето и залакът на народа.
2
9
 
20
 
! Отговори
Пътстроец преди 12 години
Кои сте пък тези, които започвате да строите магистрала ? И с чии пари ?
1
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тъй като нема да ги дочакаме си оставаме с почването......Абе то у строенето на магистрали сигурно има голема далавера, че вместо да управляват България, наште управнизи управляват само парите за магистрали .....