Уволниха полицай заради шамари по случая "Скравена"

Пламен Николов е отстранен със заповед на министъра
Обновена: 6 мар 2012 15:21 | 6 мар 2012 15:21,
73
Уволниха полицай заради шамари по случая "Скравена"
Заради насилие в случая "Скравена" е уволнен полицай от Ботевград. Снимка: архив Булфото

Заради насилие в случая "Скравена" е уволнен полицай от Ботевград, съобщиха от МВР.

Инспекторът от "Криминална полиция" в местното РПУ Пламен Николов е уволнен днес със заповед на министър Цветан Цветанов.

Случаят "Скравена" стана известен, след като момчета се оплакаха миналия месец, че са бити в районното, след като били извикани да дават показания заради нарисувани свастики.

Още по темата

В края на февруари на заседание на временната анкетна парламентарна комисия за проучване на факти и обстоятелства за случаите на полицейско насилие стана ясно, че уволненият Пламен Николов е признал как е удрял шамари на един от тримата привикани ученици - Петър Иванов.

Тогава шефът на Националния институт по психология към МВР Неделчо Стойчев заяви, че униформеният е признал за насилието, за да не замесва своите колеги.

Стойчев добави, че Николов не е удрял шамарите от садизъм, а защото е искал да помогне за по-бързото решаване на случая.

МВР психологът определи ботевградския полицай като добър служител на реда.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не плюйте полицая ! Ако е ошамарил малкия , го е сторил защото не защото е лош човек или го еправил за кеф , а понеже началника му , началника на неговия началник и вс.др.началници искат да се фуклявят с по-добри резултати ! Защото всички искат резултати , ама ако може ей тъй - стрици маймуни да хващат , пък ако може маймуните да си носят и триците !
60
0
 
6
 
! Отговори
Нека да изясним: преди 12 години
1. Свастиката е един от най-светлите, древни арийски символи - изобразяват слънцето, т.е. живота!2. Ще поздравя и законодателната, и изпълнителната власт, ако наказват сурово за шарене по стените със спрей, независимо от това какво е изобразено. Ако някой желае да упражнява подобен вид изкуство, да оплеска стените у дома си! Откъде накъде ще цапат фасадите на частни сгради, без да питат собствениците? Как така ще цапат фасадите на обществени сгради - нали така променят замисъла на архитекта?
59
0
 
2
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 12 години
До 67 А колко бонуси дават , ако рисуват шестлъчеви звезди ?
58
3
 
4
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Заптийета -- ***. Прости, злобни, комплексирани и жестоки над слабите и беззащитните.
57
2
 
4
 
! Отговори
няма страшно ..! преди 12 години
... няма страшно, спете спокойно! след няколко дни този човек ще бъде назначен на работа в някое Министерство, на по-добре платена работа, и въобще няма да му пука, че е сътворил мърсотия!Дай боже някое да опъне щерките му, съпругата му, нека някои да нагруби неговите родители и чак тогава може би този изруд ще разбере какво е натворил някога!Поне аз така смятам, а Вие ..?
56
5
 
2
 
! Отговори
чеп преди 12 години
в щатите, ако те хванат да рисуваш свастики по стените със спрей, от 3 до 5 години затвор. по бързата процедура! без обжалвани! лежиш и точка. няма било ми пъви път било дете и прочие лиготий!
55
0
 
0
 
! Отговори
45 до 49 преди 12 години
какъв е смисъла на твоите излияния тогава, като всички знаем че няма как на рибата само главата да е вмирисана.
54
3
 
8
 
! Отговори
бой с палки преди 12 години
Политически мотивираното насилие и политически мотивирания психически тормоз са най-силния инструмент на МВР, "щита и меча" на Партията, пардон, на ЕТ "герб"! Ако няма насилие, няма да има и герб! Ако няма бой с палки и с електрошокове, няма да има и гербава демокрация!
53
1
 
1
 
! Отговори
Nazzi преди 12 години
Nashte hora shte mu kazhat, e sega shte vidime edin typ polizai ili nie!!! Napravo shte otideme v RPU-to i shte gi bieme s shamari vsichki nared!
52
2
 
5
 
! Отговори
за назидание! преди 12 години
Наказват с побой полицая Пламен Николов, бил ученика Петър Иванов при ареста. Лично Цуци ще го набие за назидание!
51
1
 
19
 
! Отговори
сърцето на народа преди 12 години
Полицията е сърцето на народа - докато бие, значи сме живи!
50
6
 
15
 
! Отговори
Спокоен преди 12 години
Силно се надявам, родителите на пребитото момче да имат сили и нерви и продължат напред. Съд до дупка за инквизитора. Докато комплексираните *** в полицията не започнат да влизат в затвора за малоумията си, няма да има оправия !!!
49
1
 
9
 
! Отговори
народна песен преди 12 години
Цецо Лажецо: Нашите биячи са добрите биячи. Те бият изключително възпитано и много етично! "Ще клякаш и ще лазиш докато аз кажа" е фактически текста на една народна песен, която изключително възпитаната и много етична дознателка Малакова я пее при всеки обиск и побой, за да подобри по този начин настроението на бития.
48
6
 
12
 
! Отговори
Раник56 преди 12 години
Бой си требва -бой ...поне това ще остане на лице - нека му пищят 2-3 дни ушите от шамарите /ще ги помни цял живот / Защото утре ще ги пуснат ....че са бити ,а не ,че са дращили по сградите - фашистки символи .
47
4
 
13
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Значи на българските деца удряте шамари, "за по-бързото разрешаване на случая", а пред *** бандитис тоите мирно докато грабят и убиват, нали ***?Не само оставка - СЪД за мръсното прасе !!! Битите момчета и родителите им да съдят прасето !!!
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НиКВа разлика няма между "днешните ***" и униформеното такова, което раздава шамари заради "по-бързото решаване на случая". От едно тесто са замесени.
45
4
 
9
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 12 години
"Стойчев добави, че Николов не е удрял шамарите от садизъм, а защото е искал да помогне за по-бързото решаване на случая." - хохохо, ще умра от смЕх... Да ви пикам на криворазбраните маниери за постигане на признание. Да ви акам - също ;)
44
19
 
11
 
! Отговори
Полковник от ДС преди 12 години
Нормално е да се бият арестантите. В крайна сметка, само престъпници и социални *** попадат в арестите.
43
7
 
20
 
! Отговори
ГЛУПАВ преди 12 години
Не , че оправдавам насилието , но ........голяма част от днешните *** и шамар им е малко...расте едно лигаво поколение , без никаква отговорност и самоконтрол , което рано или късно ще им изяде мамините душички.....ако собственика на къщата ги бе ошамарил - малките гаменчета дали щяха да се оплакват.......не мисля......а за такива дори и шамарите са им малко-в полицията е ясно , че ще отричат , като няма свидетели , затова е нужно и малко подсещане.....
42
6
 
12
 
! Отговори
Партенка преди 12 години
В полицията пребиват до смърт понякога, а този шамар е чиста герберска партенка. От какво ли отклоняват вниманието сега, от повишаване цените на парното или на тока?