Младите "гъмжат" от идеи, смята Плевнелиев

Сега имало вакуум между университетите и бизнеса
Обновена: 19 мар 2012 14:44 | 19 мар 2012 12:47,
107
Младите "гъмжат" от идеи, смята Плевнелиев
Полина Неделчева седна в стола на Плевнелиев. Снимка: БТА

„Университетите, младите хора "гъмжат" от идеи и тези идеи трябва да могат да получат своята реализация тук в България, смята Росен Плевнелиев.

По думите му днес се сблъскваме със съществен вакуум в отношенията между бизнеса и университетите.

"Мнозинството студенти напускат университетите, без да имат нито един час практика, без какъвто и да е досег до реалния сектор, без поглед върху изискванията на икономиката.

Не може да има успешна компания, която не е отворила вратите си за млади хора - образовани, иновативни. Но няма и успешен университет, който не работи в тесни връзки с бизнеса и центровете за кариерно развитие, така че младите хора да имат своята реализация веднага след излизането от университетите", категоричен бе президентът. 

Тази година президентската институция се включва за първи път в инициативата "Мениджър за един ден".

Полина Неделчева  от Техническия университет в София ще заеме поста "Президент за един ден".

На въпрос какво е първото нещо, което би направила като президент, тя заяви, че ще предложи алтернативни и иновационни методи за образователната система.

Според студентката България е готова да има жена президент.

"Ние сме амбициозни и кипим от енергия", подчерта тя. Според нея държавният глава трябва да е лидер на нацията, да вярва в младото поколение, да бъде упорит и търпелив.

"Бих ти предложил да поостанеш поне за седмица", отвърна й  Плевнелиев. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова каза при откриването на инициативата, че 62 млади хора ще бъдат днес на работа в Столична община и районните администрации.

Тя увери, че работата в общината не е нещо скучно, защото това е мястото, където може да се променя живота на всеки конкретен човек.

Инициативата се организира за 11-та поредна година. За този период в нея са се включили над 150 000 млади хора. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
къв е този смях.нанананананананананана *** крадлива пасмина.дайте им по силни хапчета,че тези нямат ефект
91
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
росенчо стига тъпотии бе драги то това са некви ваши роднини или рода на слугите ви ай бегай оттука подготвяте си следващата номенклатура виж им физиономиите оди чакай добр от тия
90
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И от срамни въшки гъмжат...
89
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Младите "гъмжат" от идеи, смята Плевнелиев ---имали как и къде в българия човек да се реализира какво ни е производството какви заводи имаме какво произвеждаме изобщо набляга се на софия каточели българия е от един град.
88
2
 
3
 
! Отговори
Smurf преди 12 години
Аз вече не съм млад но моя син който е млад и учи молекулярна биология , съм му внушил креативната идея да се омете от България в момента в който завърши и да не се обръща на зад. И без това на Герб им трябват само овчари , и ПиАри , и клакьори а такива като физици , математици, биолози , лекари, инженери и прочие безполезни многознайковци по подхождат за други пропаднали държави :)
87
4
 
2
 
! Отговори
Баце преди 12 години
Как може да се показва без разрешение на премиера ? Голям срам е тоя президент !!!
86
2
 
2
 
! Отговори
бг преди 12 години
напълно съм съгласен с "мери 90". какъв професионален опит има на 33 че да заема наи високия пост в даден отрасъл, хората с 20-25годишен опит защо биват пренебрегвани те са в пъти по-професионалисти от това политическо хлапе. всъщност татко му кои е с какво се занимава? да не излезе министърчето някоя калинка
85
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
екипът му е слаб, определено, иначе биха се погрижили поне веднъж това, което казва, да не звучи като заучено клише
84
2
 
2
 
! Отговори
....? преди 12 години
Обещанията на Президента ,като време ,няма да му стигнат за 3 живота ,а той се кани за 4 години ....??????????????
83
2
 
2
 
! Отговори
Сульо преди 12 години
Младите гъмжат от МНОГО *** идеи е искал да каже Плевнелиев ама нали е мушмурок го е пропуснал.
82
2
 
0
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Бре.Ми то от идеи през последните 60 и кусур години вързахме...букета!
81
3
 
5
 
! Отговори
аз преди 12 години
Младите са пълни с идеи като *** с витамини!
80
2
 
6
 
! Отговори
Мери преди 12 години
"Младите "гъмжат" от идеи", смята Плевнелиев. Разбира се,г-н президент: гъмжат като вмирисано месо от червеи. И едно вие и премиерът трябва да знаете: когато нещата вървят, се поставят в изп.власт млади хора, ама не като министри - както във футболен отбор ,когато той води убедително в резултата , се пускат младоци да се обиграват. Обратното, когато нещата не вървят или поне се гони задържане на минимален резултат, се пускат опитни играчи да обърнат или да задържат резултата. А премиер Борисов в най-напрегната обстановка пусна много млади играчи вероятно да види за колко време ще се оакат. Съдейки по първите крачки, няма да е далече: очаквам тежката русенска артилерия на 3-4-ия месец да се прибере като попикано мушкатао в парламента. А мин. Добрев още първият месец да омръзне на Борисов с въпроса А сега, г-н премиер, какво ще правим?!
79
2
 
11
 
! Отговори
странник преди 12 години
Г-н Плевнелиев,България не е опитна поле за полуграмотни екземпляри с амбиции без можене!Не поощрявайте амбициозните ***!Вече двадесет години амбициозни крадливци правят експерименти в България!По-добре инициирайте промяната в съдебната система,а тъпчовците с купените от мама и тати дипломи и с по сто "специализации" за една-две години оставете да си плюскат и размножават!!!Лицемерието не бива да ви е начин на поведение-поне такаво бе обещанието!!!!
78
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Охх... пак ли поредната безмислена пожелателна приказка от Росен Борисов...
77
3
 
7
 
! Отговори
до медиите преди 12 години
Моля пускайте му колкото може по- малко изказвания и снимки . Това ни за президент ,ни за мъж става! Жена му също! Като я гледам как се крие от папараци и интервюта , явно много я е срам! Достатъчно ни кара да се червим Бойко ,та и на тоя тъпотиите да четем /слушаме...
76
2
 
3
 
! Отговори
Roditel преди 12 години
Много добри идеи, но миналата година изпратих дъщеря си на студенска бригада... там на терминал 1 гледката беше потресаваща всички млади хора събрали се и ние родителите ги изпращаме да слугуват на англичаните ръкомахайки с ръка ... чао, чао деца наши а ние "старчоците" си стоим тук и един ден дали ще остане някой от младите тук да ни гледа... защото кръговрата е такъв че няма как без млади а ние ги гоним "насила" с това че дори и да има работа тя е за 350-400 лева...
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На един кантар са с Желю , само че тоя знае някой език в повече , но за сметка на това пък Желев имаше повече акъл в главата ! Иначе и двамата не стават за нищо , единя ни излагаше на всякъде , на тоя му предстои да го прави !
74
3
 
2
 
! Отговори
Милия Мушмурок! преди 12 години
Имам си любим герой, опашат но много мил, Мики Маус се казва той, от обичан детски филм. И живее в чуден свят с приятели добри, ето той ме вика пак: "Искаш ли ела и ти". Припев: Мики Маус, (3х) смях от милиони детски очи. Мики Маус, (3х) приказно вълшебство е радостта. Мики Маус, (3х) мъничко пораснах и ми личи. Мики Маус(3х) но скъп си ми дори и сега. Имам си любим герой, опашат но много мил, Мики Маус се казва той, от обичан детски филм, Ех, да можех мисля си да те хв
73
2
 
21
 
! Отговори
бивш българин преди 12 години
Жалка история, тая дребна *** - безропотен смешен и жалък клакьор на лакомото *** Бойко. И двамата са суетни кто пуяци. Гледах им "пресконференцията". Ей, български ***, събудете се. Онзо ден, моя роднина като отишла да си плаща тока в общината, заради липса на клиентски номер, я върнали в къщи, не си мръднали пръста да направят иденфитикация по друг начин, разплакали я, ама тя после пак ми каза, как Бойко им оправил квартала (Банишора). Обичайте си го, този селски пазвантин. РОБИ!