Разпадът на Синята коалиция е заради хора, обвързани с ГЕРБ!

"Те не приемат тя да е алтернатива на популисткото управление на Борисов"
Обновена: 19 май 2012 16:40 | 19 май 2012 14:58, Елка Василева
184
Разпадът на Синята коалиция е заради хора, обвързани с ГЕРБ!
Иван Костов. Снимка: Архив, Булфото

Политическа е причината за разпада на Синята коалиция, заяви лидерът на Демократи за силна България Иван Костов пред Дарик.

„Има истинска политическа причина и тя се признава от тези, които гласуваха против. Истинската политическа причина е, че те не приемат СДС и ДСБ да формулират Синята коалиция като алтернативна на популисткото управление на Бойко Борисов. Още повече не приемат да се създаде междупартиен коалиционен съвет, който да води тази политика на алтернатива на управлението на ГЕРБ. Това не може да бъде прието от хората в СДС, които са се обвързали тясно с ГЕРБ, т.е. причината е ГЕРБ”, обясни Костов.

„Отвътре очевидно има хора, които не споделят политическия курс, който е следван от Синята коалиция досега. Те са споделили и са станали проводник на влиянието на ГЕРБ върху СДС”, коментира още той. „Съществува дълбоко противоречие вътре в десницата, което може би изразява и настроение на избирателите, което съществува”, каза още Костов.

Още по темата

„Ние няма да сме балансьори в българската политика. Защото ние сме автентична десница. Ние не сме десница, за да балансираме между дясното и лявото. С нас е балансирано - с нашата тежест, която произтича от такива органични естествени, вътрешни, присъщи на обществото искания, тя не може да бъде нито балансьор, нито да бъде фактор за коалиране. Тя, ако влезе в управлението, ще му зададе цвят, устрем, решителност, защото тя не отива в управлението ето така само, за да участва. Примерно наредили се трима души, които режат една лента, и до тях още един от Синята коалиция, и той реже лента”, описа Костов.

„Тези, които сега спряха Синята коалиция, винаги са били нещо като топузи на краката ни, които са ни пречели да се движим напред. Така че облекчението е естествено”, изтъкна още Костов в разговора.

Лидерът на ДСБ обаче беше категоричен, че депутатите от групата му имат заявена воля да изпълнят мандата си. „Защото той е даден от избирателите, това е тяхното доверие, а не от орган на някоя от двете политически партии. Имаме от наша страна, доколкото виждам и от страна на депутатите на СДС, има същата воля”, заяви Иван Костов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
2
 
3
 
! Отговори
ha ha ha преди 11 години
Аве смешници то и за хемороидите ли ви са виновни Герб,не си видите вашата партиика че вече не съществува ама нали трябва да си измиете ръцете с някой за некадърните ви политически изяви,сигорно за преватизациите които направи Костов с който ограби България и ги подари на негови хора и дето взе милиони поткупи сигорно и за това ви е виновен ГЕРБ.....
150
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kostov e velik
149
3
 
8
 
! Отговори
БЕЛЧЕВ преди 11 години
179 ,зимата не се нарича Жан Виденова! Тя се нарича СДС -зима,защото преди Виденов управляваха СДС и разсипаха България! Жан се оказа в неподходящото време на неподходящото място ! Разсипниците / СДС/ и някои *** от висшия ешелон на БСП натрапиха определението Виденова зима /не без активното съдействие на БКП -ДС-сътрудниците ! Красимир Райдовски си го призна в прав текст пред Коритаров ,срещу когото уж се бореше ,като "разузнавач"! ХА-ХА-ХА !
148
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, ГЕРБ спряха БСП с което и сателита им ДСБ. Само да попитам Костов, как след Жан Виденовата зима така и не пожела дори малко разследване на виновниците? И как след приватизацията големите търговски предприятия се отзоваха в ръцете на червени борчаги?
147
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахаха! Защо не отворите Работническо дело ,за да видите какви дитирамби за социализма и Тато пишеше Иван Костов! Несъмнено е по-добър премиер от Бойко. Но си остава специалист по политикономия на социализма. Всичките една майка ги е раждала- БКП.
146
6
 
3
 
! Отговори
2 uni преди 11 години
na 2 uni novata nazionalisti4eska partiq,v koqto 4lenuvat mladi i neomazani hora,sega novo sds-dobre e
145
9
 
4
 
! Отговори
kostov i volen преди 11 години
super-otiva si kostov,otiva si siderov. SDS i Nazional demokrati4nata partiq sa alternativa na gerb
144
11
 
5
 
! Отговори
kostov e bolen преди 11 години
al4en,bolen,kradliv ziganin,bez kapka normalnost,politi4eski trup
143
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е сега вече като се махна тоя *** с чиста съвест ще гласувам за СДС.
142
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой разцепи СДС, когато още нямаше ГЕРБ ? Ти, лъжлив циганино! Троянски кон на БКП в СДС. Ти разказа играта на синята идея,ти си причината да дойде на власт и Мадридския крадец. Върви да си лекуваш болното его при твоята партийна секретарка. Никога вече крака ти не трябва да стъпва в парламента,именник.
141
15
 
15
 
! Отговори
георги антонов преди 11 години
Костов се е умопобъркал. Най-накрая кликата на Петър Стоянов победи кликата на Костов в СДС. Костов стига ревал бе- ако не беше напуснал СДС сега щяхте да сте заедно. Егати лицемера и крадеца. Вън от Парламента. Лошо ти стана като разбра, че ще гледаш Парламента през крив макарон.
140
6
 
2
 
! Отговори
Петков преди 11 години
До170 Точно така! И сега кратуните ще цъфнат и вържат....други кратуни!
139
13
 
10
 
! Отговори
преди 11 години
Драгалевският КРАДЕЦ си отива вече!!!
138
0
 
2
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
168 Пак пропущаш Аню Ангелов - той да не е кацнал от безпартийна планета
137
11
 
6
 
! Отговори
Виктори преди 11 години
Ха сега де! Кой ще слугинства на Боко? Ванката остана сам. Нема да може да прави ондърма с Боце. А СДС взе че тръгна да се възражда, като феникс от пепелта и ще влезе в парламента на парламентарните избори и ще става все по-силна партия. Ами сега! Ами сегаааааааа! Да му мислят червената ***!
136
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето ви малко "статистика" за много дясната, много демократична, но и много правилна управляваща партия Герб 1. Бойко Борисов комунист, син на полковник от МВР. 2. Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. 3. Цецка Цачева партиен секретар на БКП в Окръжния народен съвет в Плевен. 4. Николай Младенов син на служител на ДС от високо засекретено ниво. 5. Сергей Игнатов син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. 6. Росен Плевнелиев платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. 7. Симеон Дянков стипендиант на фондация Людмила още Живкова. 8. Нона Караджова дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП. 9. Лиляна Павлова внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП, 10. Диана Ковачева правосъден министър, дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. 11. Зам. кмет на София по финансите син на генерал от ДС Николай Барбалов За кметове, общински съветници и местни лидери на Герб няма
135
1
 
20
 
! Отговори
7 преди 11 години
Идват избори и въз основа на какви логически аргументи ще отидете да гласувате за политик или партия?Изумена съм,че Българинът подкрепя някой който му е по скоро симпатичен,но може и да не отразява възгледите му напълно. Това ме навежда на мисълта ,че пак ще търсим човек,който не познаваме добре,не е правил нищо за България и не е оставил негативни спомени в съзнанието на злопаметния Българин-изобщо лице като Царя или Боко или някой друг ***.Нов сезон,Нов цирк.
134
10
 
23
 
! Отговори
LOL преди 11 години
Тъжната истина, че във времето на прехода ние сме имали само един компетентен и със стратегия министър-председател. Само един подготвен реформатор. Един-единствен силен държавник, който степенува нещата по важност и свърши забележими неща. И това е Иван Костов, независимо дали ви харесва или не. Би било хубаво да има още на неговото ниво или още по-добри, но нямаше и още няма! Нито пожарникаря, нито хамстера, нито мадридския, Виденов, Беров и т.н. могат да бъдат дори сравнявани с него. Не го величая, само ме яд, ама много ме яд, че не само няма друго успешно управление, но дори и отхвърляме малкото, което е свършено. Беров и Виденов разсипаха държавата и комунистическите мастодонти само висяха като камък на врата на държавата.
133
7
 
0
 
! Отговори
iliq преди 11 години
Eii *** dedomi e ubit 1945 godina ot komunistite i mu vzimat 200 dekara imot.Lapai patkata 4erna na demokrata cigan Ivan kostov....
132
4
 
7
 
! Отговори
до iliq № 1 5 9 преди 11 години
Не се коси толкова за Костов, глей ся кви убавци те оправят, бицепси, стойки, чалъми, пинизи, ум да ти зайде.Все бивши ***,като теб и по-спокойно червеното знаме развявай...По-леко майна, инфаркта ти е на челото !