Не водим война, държим на закона, твърд е Станишев

През април готвят по-цялостен модел за цените на тока
82
Не водим война, държим на закона, твърд е Станишев
Сергей Станишев. Снимка: архив, БулФото

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че държавата не води война с никого, а държи всички да спазват правилата и закона. В Перник Станишев коментира, че това се отнася и за енергодружествата.

Напоследък има напрежение, защото те спряха да плащат на НЕК, и това е неприемливо, заяви социалистическият лидер. Припомняме, че преди два дни енергийният регулатор ДКЕВР даде на ЕРП-тата срок от 7 дни да спрат с нарушенията и откри процедура по отнемане на лицензиите им.

В края на април в диалог с големите потребители на електрическа енергия, НЕК, ЕСО, ще бъде представен по-цялостен модел на ценообразуване, съобщи Станишев.

Още по темата
По думите му моделът цели българската среда да бъде конкурентоспособна и да се намери балансът между интересите на българския енергиен сектор, особено държавния, и българските потребители - както индустриални, така и домакинствата.

Сергей Станишев каза, че е създадена работна група към министъра на икономиката и енергетиката. На следващо заседание на енергийната комисия се очаква да бъдат поканени представители на ДКЕВР, като инициативата цели предвидимост в ценообразуването, предаде БТА.

Според Станишев България е заинтересована в най-голяма степен от развитие на икономическите отношения с Русия. Затова сме сред държавите в ЕС, които имат ясна политическа позиция за случилото се, като се противопоставяме на предложения за икономически санкции и други подобни крайни мерки, каза Станишев.

Той посети "Стомана Индъстри", където с ръководството на металургичния завод е разисквал икономическата ситуация в предприятието и, по думите му, са коментирани възможностите за подобряване на условията на индустриалните потребители на електроенергия.

Станишев обяви, че е поставил пред ръководството на предприятието въпроса за спонсорството на пернишкия футболен отбор "Миньор". "Очакваме такива големи компании да се ангажират с обществени каузи, в това число и спорта", каза още лидерът на БСП, който разговаря с представители на спортната общественост на Перник на стадион „Миньор“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
26
 
9
 
! Отговори
орта БУДАла преди 10 години
Да ама Станишев нито е бил член на БКП, нито е бил агент на ДС. Това най-много нерви тиквите! Че и Гоце и цялата Коалиция Мишо бирата. Това няма да му го простят. Че е чист и неопетнен!
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С такова противопоставяне на предложенията за икономически санкции отново се дискредитираме.И без това ни сочат като ,,Троянски кон,, . Затова милиардите ще се наливат в Гърция и други страни от ЕС, които заслужават. А за нас само среден пръст, понеже имаме развити икономически отношения с Русия!
9
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еи много противен тоя само Маичето Манолова му липсва
8
7
 
28
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Долен ,злобен популист,от ден на ден все по големи простотий ръси и обърква като пиле в кълчища с лъжите си.
7
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте го на снимката.Високомерие и самозаблуда че е богоизбран да бъде вечно във власта.
6
8
 
28
 
! Отговори
Dinosaurus преди 10 години
Що си на син фон бе, червен ***? Не водел война: нали щеше да оправиш енергийната мафия, пък май тебе те оправиха отвсякъде. К'ъв закон, тя коалицията ви в НС е незаконна, незаконно предизвикахте предсрочните избори и то точно с улична война и купени протести за цената тока...и кво стана с цената? И топлофикация не си е свалила цените, ама ние не сме женени за милионерката Моника, нито сме ромите на бат Сали - и плащаме ли, плащаме! Може и пак да останем без газ, щото много знаем вън от НС!
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TIQ DRUJESTVA DKOGA 6TE RABOTQTI CENOOBRAZUVAT NA TYMNO.KRAINO VREMEE DA VIDIM KAK GRABQT NARODA I DALI NISTINA GUBQT KAKTO REVAT NEPREKYSNATO AI SIKTIR AKO GUBQT 6TE SE MAXNAT NAISTINA TRQBVA DA SE VIDI I KOI STOI ZAD TQX ZA KOGO LOBIRAT NA KOGO DAVAT PARI NA BSP NA GERB NA KOI NA VSI4KI POLITICI.
4
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев е един лъжец.
3
3
 
27
 
! Отговори
един преди 10 години
мишка в пълни я смисъл на думата
2
0
 
20
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Е ,понякога коригираме закона заради интереса ,ама няма да се заяждаме сега.
1
3
 
33
 
! Отговори
Влад преди 10 години
Станишеф и закон?! Комунист и морал? това са неща който противоричат сами на себси ! Станишеф *** долен махай се от тази държава бе! Ти и закон? Та ти си най долния крадец в тази държава бе плюмко! Какви закони кви 5лв бе ...ти и твойте саратници огрбихте държавата последните 25 години не сте се спирали да крадете за закони ще ми говори този нагъл плазмодии грозен уруд!!! ВЪЖЕ за теб долна утрепко , син на доказан масов убиец и уруд виновен за доказан геноци срещу собствения си народ! ГАДДДД!