Успехът на популистите става все по-малък и по-труден

В България всички политически връзки са топли, смята Александър Маринов.
Обновена: 2 апр 2014 09:54 | 1 апр 2014 22:10,
10
Успехът на популистите става все по-малък и по-труден
Снимка: Bulgaria On Air

Успехът на популистите става все по-труден и във все по-малък мащаб,заяви в ефира на Bulgaria On Air политологът Александър Маринов. Той коментира, че всяка популистка вълна у нас се превръща във фарс, като в момента вече и в бутафория.   

Политологът посочи, че политиците са длъжни да реагират на сигналите на възмущение в обществото, „да чуят какво мислят хората”. И даде пример с Франция, където след местните избори премиерът Жан-Марк Еро беше сменен с Манюел Валс. Маринов уточни, че очевидно вече бившият министър-председател на Франция няма вина за загубата на управляващата партия на местните избори, но оттеглянето от поста е сигнал, че се чува гласът на обществото.

Във Франция и Италия политиците показват, че могат да реагират много бързо на общественото недоволство, посочи още Маринов.

"Това поддържа един професионален кодекс на политиците", заяви експертът.

Той посочи още, че новият премиер на Италия Матео Ренци е успял да уцели в болното място на гражданите като се ангажира с промени в избирателната система.

„В България непрекъснато изпращаме някакви хора в парламента и те там започват да мислят само за своите интереси”, посочи политологът.

Маринов допълни, че истинският проблем у нас е в липсата на реформи. Той посочи, че към момента реформи се правят само в нечий интерес и даде за пример разпределението на средствата от Фонда за инвестиции, които по думите му са „раздадени по старата схема- на свои хора и на калпак”.

„Истинските реформи означават животът на хората да  стане по-добър”, коментира Маринов.

По думите му в политиката у нас няма студени връзки - „всички връзки са топли”.

„Всеки е готов да се разбере с всекиго, ако му изнася. Разбира се, че ДПС и ГЕРБ ще бъдат готови да се разберат”, заяви още Маринов. В тази връзка той допълни, че ще е интересно да се чуе и види как ще бъдат интерпретирани резултатите от изборите през май.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.