Политиката на десните се провали, има разочарование от ЕС

Спекулация е, че кабинетът ще падне след вота, заяви Станишев
12 апр 2014 12:35, Александър Попов
146
Политиката на десните се провали, има разочарование от ЕС
Снимка: БСП

Няма как да правим политика за подобряване на живота на обикновения човек, ако от Брюксел духа вятърът на социалното замразяване. Кризата се е отразила толкова тежко на хората, защото ЕНП е управлявала Европа през последните години, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред Дарик.

Според него Европейската десница е показала много по-малко ангажираност с проблемите на България, за разлика от социалистите, които винаги са били справедливи и са третирали България като равноправен партньор.

Още по темата

Той даде пример с президента на Европейския парламент Мартин Шулц, който много ясно и аргументирано заяви пред Европейския съвет позицията си по отношение на „Шенген” и влизането на България и Румъния в пространството.

Станишев призова да не се спекулира, че след вота за европейския парламент правителството на Пламен Орешарски ще падне.

"Десните, в продължение на пет години от началото на кризата, налагат модел на икономическа политика, който доведе Европа до задънена улица. Те казват - основният проблем са публичните разходи, те трябва да бъдат ограничени и автоматически ще дойде растежът, автоматически ще се създадат работни места. Това не сработи, напротив – все повече хора са разочаровани от Европейския съюз", заяви Станишев.

По негови думи, за да се получи истинската промяна е необходимо да се промени баланса и в Европейската комисия, и в Европейския парламент. Тогава ще могат да сработят повече социални политики, политики на солидарност между европейските държави.

"Всички разбираме, че тези евроизбори са натоварени с национално значение и са тест за всяка една политическа сила. В момента, като партия, ние сме в добра кондиция, казвам го убедено, защото през последния месец не спирам да се срещам с нашия актив", заяви Станишев.

Лидерът на БСП каза, че всеки човек трябва да си отговори на два въпроса.

"Първо, иска ли да се върнем към последните четири години, към репресиите, непредсказуемост на държавата, рекет върху бизнеса, или искаме да вървим напред с различна нова политика, която кабинетът на  Орешарски демонстрира. Второ, ако не искаме ГЕРБ да се връщат, коя е партията, която може да гарантира, че няма да се върнат, която няма да сключи сделка с Борисов. Познайте отговора?", попита Станишев.

Междувременно на среща в Белоградчик Сергей Станишев обвини Борисов, че само той не е поискал европейски пари за изостаналите ни региони.

"Бях безкрайно ядосан и вбесен, когато през февруари миналата година, когато ЕС договаряше парите за всяка една страна за периода 2014 – 2020 година България се оказа единствената, която в хода на тези разговори не използва възможността за това да поиска допълнителни средства за своите най-изоставени региони", каза Станишев.

Той даде примери с Испания и Гърция, които получили над милиард евро.

"Въпреки това, помнейки нашия ангажимент към Северозападна България, в разговорите, които се водят и скоро ще бъдат финализирани с ЕК, работим за това да има специална оперативна програма за Северозападна България. За това вече има съгласие от ЕК", обясни лидерът на социалистите.

Той поясни, че така няма да се налага регионът да се състезава с всички на равни начала, а ще има заделени пари, за да се реализира по-цялостна политика за стесняване на огромната пропаст в качеството и стандарта на живот, нивото на икономическо развитие между северозапада и по-голямата част от страната.


146
Още по темата: БСПСергей СтанишевЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя нахален *** не спира да бръщолеви малоумия.Прави се на ни лук ял, ни лук мирисал, когато и у нас и в Европа говорят за манипулациите му, както с коалиционните партньори, така и с окатата му женичка Моника Хохегер.Алчността и безочието им са така очевадни, че социалистите от другите европейски страни се срамуват от тях.Избирали си дом в Брюксел. Заобиколил се е само с верни другари и роднини. Вземат заеми и си раздават облаги на поразия. ДС е зад гърба им и опорните точки на Моника се роят
115
1
 
4
 
! Отговори
Писател преди 7 години
Станишев яде кифла на улицата. Едно босо,дрипаво *** му казва: Чичо,дай малко кифла. Станишев му казва: Мило,ромско дете,когато пораснеш и убедиш твоите 13 братя и сестри да гласуват с бюлетината на БСП ,тогава ще има кифли за цялото ти семйство. Погледнал *** през скъпите си ( 1300 лв ) очила и му се усмихнал топло , по социалистически!После продължил да си яде кифлата. *** си бръкнало в носа,извадило *** и го хвърлил на Станишевата кифла.
114
1
 
8
 
! Отговори
лустрация преди 7 години
Лустрацията придвижи напред бившите соцдържавиУ нас на власт беше и е бившата номенклатура,затова нямаме бъдеще в свободния свят
113
7
 
12
 
! Отговори
психолог от МВР преди 7 години
Винаги съм смятал, че когато БКП-БСП-ДС са на власт в нашата Родина стават много убийства, грабежи, кражби и всякакви престъпления. Никога обаче не ми е минавало през ум, че само за една година от управлението на БСП-ДПС-Атака-ДС това чудо ще ни връхлети. Това показва, че няма никакво правителство или Държава. Тази безнаказаност поощрява всякакви престъпления а МВР и Прокуратурата търсят вини в ГЕРБ или Б. Борисов и Ц. Цветанов. При управлението на ГЕРБ беше в пъти по спокойно и нормално и никакви опорни точки на мутреса Моника не могат да променят истината.
112
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разликата между БСП/бкп,дс,кгб и Евросоциалистите е в това, че БСП не са социалисти, а обикновени разбойници ....
111
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хохегер също е голям приятел на България, еле па на Съсельов... Пл***змодий!
110
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моника си пусна песовете ...)))
109
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мутрата от Банкя не и пука за никаква региони. Интересува го само да краде и да яде до пръсване!
108
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко европейските пари ги искаше само за себе си крадливото племе на герб!
107
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Станишев мисли за всички региони, за хората от всички възрасти и всички съсловия. При Боко нямаше нищо такова.
106
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако допуснем гадните мутрите от герб да се върнат на власт, обречени сме!
105
2
 
14
 
! Отговори
обективен преди 7 години
БСП има най-много дълг към българския народ, това е партията, която служи винаги на чужди интереси.Тази партия превърна 2 млн. българи в Македонци, тази партия фалира България 3 пъти, от които само този от 1989 се знае от масите, златния резерв е изнасян 2 пъти в Русия, тази е партията, създала концлагери, където над 300 000 души бяха избити без съд и присъда, чрез изфабрикувани обвинения, тази е партията, която създаде новите капиталисти, които ограбиха България след 1989. ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ!
104
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново ще, ще ще. Бъдеще време е любимото на комунистите. Обещавай обещавай и обещавай, българите гласуват с ушите си. Никой не те кара да изпълняваш обещанията си. А ако попитат защо не си ги изпълнил обвинявай коалиционния партньор ДПС. А когато турците попитат ДПС защо не изпълняват обещанията си те пък се оправдават с БСП. Ай тъй си прехвърлят топката за неизпълнение на обещанията един на друг което им позволява да обещават каквото си искат и и всичко което ще се хареса на електората. Амин.
103
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Алекс ХЕЙ - ЗЛАТЕН - КАК ВРЪЗВАШ ДВАТА КРАЯ ПРИ ТОЗИ ВЪЗХОД, БРЕ ..... ? ДА НЕ СИ ОТ СМЧ-ТАТА НА ПОЗИТАНО ? Силно Мой Човек от списъка на БСП ?
102
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласувайте,за да не оставите червени *** да ви нареждат как да живеете!
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
STANISHEV - WHO TURNED our BULGARIA - INTO SCRUB ? WHO MADE THE "VELVET" Coup d'ETAT? YOU and YR MOMandDAD'S COMMUNIST/SOCIALIST PARTY and U CONTINUE WITH THIS - IN EUROPE! DO U WANT TO TURN EU INTO SCRUB ? LIKE U DID IN BULGARIA? Go For It! MAMMA MIA ........
100
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обратния съветски *** ни съсипа държавата и ни върна 30 години назад!
99
2
 
18
 
! Отговори
:/ преди 7 години
ПОЛИТИКАТА НА ЛЕВИТЕ ВИНАГИ ПРОВАЛЯ ДЪРЖАВИТЕ ИРЛАНДИЯ,ПОРТУГАЛИЯ,ФРАНЦИЯ,ГЪРЦИЯ,ИСПАНИЯ И БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ СЕ УБЕЖДАВАМ,ЧЕ ОСВЕН ЛЪЖЕЦ СТАНИШЕВ Е И ***
98
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката виждам три огромни червени прасета!
97
2
 
18
 
! Отговори
гражданин преди 7 години
Мой дълг е да обичам родината си, а да ме поучава социалист и то от партия довела да множество катастрофи - страната ни стига!