ДПС с предложение за екоминистър

Местан уверил Орешарски, че няма да подкрепят друг премиер
Обновена: 4 юни 2014 14:05 | 4 юни 2014 11:22, Веселина Йорданова
36
ДПС с предложение за екоминистър
Лютви Местан Снимка: Impact Press Group

Лидерът на ДПС Лютви Местан е предложил на премиера Пламен Орешарски за министър на околната среда Станислав Анастасов, вицепрезидент на Младежкия либерален интернационал.

Промяната се налага, защото екоминистърът Искра Михайлова отива като евродепутат в Брюксел, след като Делян Пеевски й отстъпи мястото си след евровота.

Местан уточни, че именно Анастасов е имал предвид под характеристиката "млад, енергичен, високоинтелигентен кандидат за министър на околната среда и водите".

Местан е разговарял с Пламен Орешарски, за да потвърди тезата си, че ДПС няма да подкрепи друг премиер в рамките на този парламент.

Въпреки и днешните твърдения за преяждане с власт ДПС няма никакви амбиции за разширяване на властовите си позиции, каза отново Местан, като допълни, че и сегашните не дават повод за такива изрази.

Утре ДПС ще даде нарочна пресконференция в НС, в която ще засегне и темата за вота на недоверие, и за промените в кабинета.

Предложеният от ДПС за екоминистър Станислав Анастасов е роден на 05.06.1983 г. Завършил е „Информатика” в Техническия университет-Мюнхен, Германия, и „Стопанско управление” в СУ „Св. Климент Охридски”.

Владее английски, немски, руски и сръбски език.

През 2011 г. е избран за координатор на Балканската либерална мрежа ISEEL. На последния конгрес на IFLRY e избран за вицепрезидент. Той беше шести в листата на ДПС за Европейския парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: ДПС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 9 години
ВРЕМЕ Е ,ПАК ДА НАПРАВИТЕ ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ И ДА ЧАКАТЕ ДА ДОЙДЕ ВОДАТА ИЛИ ХИДРОИНЖЕНЕР ДОГАН ДА ИЗОБРЕТИ- ВОДНО КОЛЕЛО ЗАДВИЖВАНО ОТ ВЯТЪРА ...ХА ХА ХА
28
0
 
1
 
! Отговори
BG преди 9 години
Проста логика - представя ни се младо момче завършило информатика в престижен университет в Германия. До тук добре - обаче, при подобна диплома, знания и умения - всеки на негово място ще си намери работа в пъти по-добра и то по специалността и няма и да помисли за България ! Същевременно, младежа не само че бачка като програмист ами се е хванал с политически формации ! Спомням си, като студент, моите най - некадърни и *** колеги бяха в студенския съвет и ближеха з... на декани и ректора !
27
0
 
2
 
! Отговори
Gospod ot Kosmosa преди 9 години
mene me strah ot Osmanskata Imperiq dedo kazva6e 4e daje i Gospod ne moje da ni opazi
26
0
 
3
 
! Отговори
Rosen преди 9 години
Ако някой не се сеща защо точно екоминистър, нека си припомни "инвестиционното проектиране", което предстои на Карадере (скоро и във вашия регион) ;)
25
0
 
6
 
! Отговори
Питащ преди 9 години
Защо не накарат ХОРАТА да подпишат декларации, че няма да поискат обявяване на ДЪЛГА ни за ОМРАЗЕН ДЪЛГ ... и да си избират направо който искат без да ни занимават?Така и така става каквото поискат?=> ПРИТЕСНЯВАТ ЛИ СЕ ОТ НЕЩО ????????????????
24
0
 
5
 
! Отговори
Ясно преди 9 години
ДПС няма да пуснат лесно кокала. Няма да отстъпят министерското място, ще сложат техен човек. АТАКА ще си траят, защото загниват, затова и те ще стискат кокала до последно, защото повече няма да влязат във властта. А Орешарски и Станишев нали са продажници, ще се съгласят, защото ДПС ги крепи в момента във властта.И каква стана тя, пък каква ли ще стане? Ще си продължават до края на мандата да управляват.А другите партии ще обикалят като кученца за кокалче.Това е картинката в БГ.От ясно по-ясно.
23
0
 
5
 
! Отговори
!!!! преди 9 години
Местан - агент Павел на ДС - отново реди кабинета. Докога България ще се управлява от агенти на ДС ?????
22
0
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Първото предупреждение на ЕК беше за Околната Среда, а Агент Павел пак се напъва да праща свой некадърник за министър на МОСВ. *** и тапигьоз, това може да се каже на негов майчин език.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този парашутист хал-хабер си няма от проблемите на МОСВ.Ще сътвори маса глупости.Тежко им е горко на сектора !Ккаъв министър може да бъде това момченце?Ако имаше някаква дарба.щеше даее в списъка на големите партии-явни си е избрал лесния път на ГЪОЛМЕ,ала Данчо -ментата.
20
0
 
3
 
! Отговори
Dinosaurus преди 9 години
Ало, червените и чалмалии ***, това ДПс-юпи е мазен *** от Рудозем, шлифован от бебе за еничарин със средства на движението- отворете която и да е публикация и му прочетете биографията и изказванията в стил "мор за българите, да живее турския етнос"; например "не искам метро в София, а пътища (до всяка пуста колиба) в Родопите", гледайте си работата цялата останала България, ще облагородяваме само Родопите да ги харижем оправени на Турция, "Доган е е велик, благоговея пред него". Честито!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
....Владее английски, немски, руски и сръбски език....А, български език владее ли?
18
0
 
6
 
! Отговори
не син преди 9 години
Фесовете ще предложат Пеевски !
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Павка, остави на Гея, поне един министър!
16
0
 
1
 
! Отговори
Balakov преди 9 години
Razbrahme kakvo e ucxhil,ama ne e jasno kakvo e rabotil.Da ne pitam i kakvo moze da raboti i kak raboti,che rabotata stava jasna
15
3
 
3
 
! Отговори
do 16 преди 9 години
Да не ти е мъчно за министър Нона?
14
0
 
10
 
! Отговори
BG преди 9 години
Ей на това му се вика "експертен" кабинет - някакво комсомолско секретарче завършило ИТ ще стане министър на екологията :)))) После Клисарова ще говори че студентите не се реализирали по специалноста си :))) В такъв случей - този господин що не отиде на прави софтуер ами е тръгнал да оправя екологията ?! Еколозите пък за сметка на това ще започнат да създават компютърни програми :)))
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо ДПС предлага министър , а не го предлага еспертът Орешарски ? Нали в това правителство всички са експертни и министър-председателя също ? Каква и е работата на една партия да се бърка в работата и кадровата политика на едно "ЕКСПЕРТНО"ПРАВИТЕЛСТВО ?
12
0
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
На гнусната и лицемерна партия да се грижи за чистотата на природата.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нямада покрепят друг премиер В РАМКИТЕ НА ТОЗИ ПАРМЕНТ. Коригирайте си заглавите адсик манипулатвно сет го дали. излиза че е невъзможно герб и ДПс да се договарят.
10
8
 
2
 
! Отговори
да стане Президент преди 9 години
Това момче с това Образование от Германия трябва да стане Президент а не Министър , заштото е 10 пъти по умен от всички с Висше образование в България