Силен конгрес очакват социалисти

Разчитат на победа на най-добрия кандидат за лидер
21
Силен конгрес очакват социалисти
Снимка: Булфото

Силен конгрес и победа на най-добрия кандидат очакват от 48-я конгрес на БСП претендентите за лидерския пост Михаил Миков, Мая Манолова и Янаки Стоилов.

Още по темата
Силен и консолидиращ конгрес, след който БСП да продължи силно напред, прогнозира преди журналисти Михаил Миков преди началото на форума, на който делегатите ще избират председател на партията, съобщи БТА.

Той, както и конкурентите му Мая Манолова и Янаки Стоилов, са категорични, че ще участват в надпреварата до последно и няма да си правят отвод.

Нека спечели този, който ще предложи и ще направи промяна в БСП, си пожела Мая Манолова, като добави, че се надява да спечели най-добрият и този, който социалистите харесват. Надявам се, че всичко, което ще се случи на този конгрес, да бъде разбираемо и ясно, че няма да има нагласени сценарии и ще има честно състезание, коментира още тя. По думите й БСП е единствената демократична партия в България и делегатите имат право свободно да си изберат лидер.

Мая Манолова отбеляза, че трябва да се върне демокрацията в партията, решенията да се вземат от органите, които са легитимни, а не да се донасят отвън, да се дадат права на местните структури да определят листите за предстоящите избори, включително и техните водачи. Тя заяви, че е необходимо да се върнат моралът и почтеността в политиката.

Янаки Стоилов също постави акцент върху необходимостта партията да има авторитетен център и влиятелни структури по места, както и активен диалог между тях. Надявам се делегатите да направят своя избор с разум и сърце, отбеляза той. Кандидатът за председател на социалистите подчерта, че промяната в БСП е започнала още, когато е обявен курс за радикални леви реформи. Въпросът е тези реформи, подчерта, Стоилов, да бъдат реално приложени, да има високо съответствие между обявената от нас политика и реалните ни действия, да има хора, които напълно да отговарят на очакванията на левите избиратели.


21
Още по темата: БСПконгрес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен трябва да изберат някой със сметка под 2 000 000 лв. По този критерии в комунистическата върхушка се води за "бедняк'. Нали аджаба за бедните ще се бори! Хихихихи! Лъжци мазни червени!
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MARABA COCIALISTITE
17
1
 
11
 
! Отговори
нас червеното преди 6 години
Другарки и другари!Между нас има другари, чиято вяра в комунистическото бъдеще е помрачена едва ли не, и които поставят кариеризъма пред социализъма. Я да видим, колко човека в нашите леви редици са мултимилионери? Затова ли нашите деди обираха мандри едно време? Ами сега какво ще обираме, като всички мандри са наши?
16
1
 
13
 
! Отговори
Yakov преди 6 години
Я да видим какъв цвят ще е димът от комина? Бял или черен?
15
1
 
15
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БСП преди 6 години
Арест, съд и доживотен затвор за Станишев и шайката му българоубийци заради геноцида, на който ни подложиха през последната година!!!
14
2
 
10
 
! Отговори
КОКО преди 6 години
ИСКАММММММММММ Майчето Костинбродска за шеф
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майчето и Корнелийка са ги избрали вече! Джон Томпсън вече подготвя халето в Мюнхен.
12
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИЕ МУТРИТЕ И РАБОЙНИЦИТЕ ЩЕ ПОДКРЕПИМ БОЙКО БОРИСОВ
11
3
 
20
 
! Отговори
naco преди 6 години
Да,наистина,голяма зала,много празни столове,угрижени лица,ТЯГОСТНА ОБСТАНОВКА! И на края ЗАКРИТО ПРОДЪЛЖЕНИЕ! Това е СТРАХ,СТРАХ,СТРАХ! От какво ли?
10
1
 
10
 
! Отговори
ДИМ40 преди 6 години
2014 г., ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО .
9
0
 
4
 
! Отговори
ред бул куц преди 6 години
До janаз ти дадох първия плюс...защото разсъждаваш правилно...проблема явно не е в партиите а в допускането им да командват живота ни...време е за свят без партии ..за свят с ЧОВЕЧНОСТ
8
1
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Лявото...крипо Янаки,ако вземе власта в Бесепето,ще подгони червените милионери Гергофф,Кадиефф,Р.Овч.,Масларката и...другите;ха дано,ама...надали.
7
0
 
11
 
! Отговори
:) преди 6 години
я, ама тоя концерт, конгрес де, не почна ли вече :)Аиде Станишка дай последна целувка на мама и чичи Местан и изчезвай за Швеицария
6
1
 
6
 
! Отговори
jan преди 6 години
Надявам се да е силен. Висшето ръководство да покаже силата си и да смачка всички врагове с партиен билет.Ние другари живеем в нова епоха - на демократичен социализъм, на нови взаимоотношения между братските европейски народи и преди всичко, с техните ръководители, доказали неприязанта си към комунистическите идеи - спъващи развитието на човечеството. Демократичният капитализъм е нашето бъдеще. Ние сме негови представители /или поне само на второто/, а вие - вие сте заблудени овце за. стригане
5
5
 
1
 
! Отговори
контра преди 6 години
До Горублянене ми давай наклон на"....",приятелю...че си бегам когато и където си поискам;)
4
4
 
10
 
! Отговори
Горубляне преди 6 години
До КолетоАйде бегай си у черната земя, ама земи с тебе Мая Костинбродска мола те!
3
3
 
8
 
! Отговори
3 преди 6 години
Закривай
2
7
 
13
 
! Отговори
Доообре! преди 6 години
Много добре знаем как се провеждат избори по комунистически. Вече са решили кой да е новия Станишев. Дано само да не е кречеталото Мая, че от кокошата и физиономия и отвращаващия и тембър направо ще спра да пускам българска телевизия!
1
11
 
4
 
! Отговори
Колето преди 6 години
Имам мечта...и тя е някога,преди да склопя очи и да потъна в черната земя,да стана свидетел на КОНГРЕС на партия ГЕРБ за избор на нов председател;)....ДЕМОКРАТИ от ГЕРБ ама само за ракия и салати!