Борисов размисли: Може да прави кабинет и със 110 депутати

Всички ми извиват ръцете, малките трябва да се съобразяват с големите, смята той
Обновена: 2 сеп 2014 14:24 | 2 сеп 2014 11:00,
329
Борисов размисли: Може да прави кабинет и със 110 депутати
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов показа, че е преосмислил намерението си да върне управленския мандат, ако няма 121 депутати за самостоятелно правителство. Пред bTV той съобщи, че ако партията му има 110-115 народни представители, ще се опита да направи кабинет на малцинството.

Борисов разясни и концепцията си за коалиционна култура – малките партии трябва да подкрепят големите, за да има стабилност в държавата. Той съжали, че у нас се случва обратното и че се очаква партията победител да отстъпва.

Още по темата
„Коалиционната култура се демонстрира първо от малките партии, те трябва да помогнат на мнозинството“, каза Борисов и допълни, че така е „в Германия, в Австрия и навсякъде“. Лидерът на ГЕРБ обясни, че в България партиите с по четири-пет процента предварително поставят неизпълними условия за коалиция на големите.

Той даде пример с Патриотичния фронт, които скоро казали, че за да подкрепят някакво управление, то трябва да се обяви против членството на Турция в ЕС. „И Реформаторите си поставят условия, и АБВ, и всички. И изведнъж излиза че големите партии, които са победили на изборите, трябва да се съобразяват малките“, възмути се Борисов.

Той призна, че всеки ден му се извиват ръцете от всички партии, които имат шанс да влязат в парламента. ГЕРБ обаче нито веднъж не си поставили условията.

„Ако имаме над 110-115 депутати, първо ще опитаме с правителство на малцинството“, обясни Борисов. На второ място лидерът на ГЕРБ  щял да отиде при малките партии и да ги попита при какви условия биха подкрепили неговата политика. „Ако може да се направи кабинет – да, ако не – ето мандата на малките партии“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов разясни и виждането си за кризата в Украйна. „Действително ситуацията там е военна, но тя най-малко ще бъде решена, ако започнем да се въоръжаваме или да пращаме военна помощ“, каза той. Според него това ще е най-малкото, което ще уплаши Русия.

„Затова ние трябва  стриктно да се придържаме към санкциите, чрез икономически и финансови лостове да заставим  президента Путин заедно с Европейската комисия и натовските партньори да седнат на масата на преговорите и до края на октомври-ноември, след като минат изборите на 26 октомври в Украйна, този конфликт да бъде решен по демократичен начин“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов предупреди, че ако това не стане в следващите месеци и при очаквана газова криза през зимата, конфликтът в Украйна ще е заплаха за цяла Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ ще има мнозинство. Ще им го осигурят хората, гледайки и слушайки мераците на един куп малки партийки, дето говорят глупости и невъзможни да се случат в България неща. Добре че сме членове на Европейския съюз. Не ми се мисли какво още щяха да натворят БСП и управляващата ни 25 години тяхна коалиция. Изложиха се и много опозиционери, затова ги няма никакви, но те всъщност си управляват вмилионите и гласуват за тези, дето им го дадоха. То не беше Софиянски, то не бяха бисери, менти, пъпки...
178
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Боже. Всеки ден става все по досадно и досадно.И кофтито е , че от ден на ден живееме все по бедно, все по безлично.
177
1
 
8
 
! Отговори
ужаси преди 9 години
Спи Бойко и сънува Меркел в черна генералска есес униформа, с една нагайка( къс бич) в ръцете, черни чорапи и високи токове. Бойко пада на колене и вика на Меркел- бий ме, накажи ме! - Найн, кряска Меркел, Путин идва след малко и той ще те накаже, лош, лош Бойко!
176
1
 
14
 
! Отговори
681 преди 9 години
Айде, махайте го тоя бунак, че ми се драйфа от него като му видя тъпата физиономия!
175
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото и да размисли, няма как да угоди на всички, дето са тръгнали към властта с голямата кошница. За тях криза няма. Вярвам, че ГЕРБ сам ще спечели нужната бройка депутати и ще управлява сам, но от позицията на разума може да потърси съгласие и с други формации, за да е по-стабилно управлението. Някои искат май само да влязат, за да изнасят речите си в парламента и да имат претенции за това-онова. Ако народът им вярваше, щеше да им даде повече гласове на изборите. Къде ти честност и скромност
174
1
 
8
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
всички видяха как Съси заради един пост в ЕС поднесе властта на тепсия на Боко, та той да ни вкара във война срещу Русия! Блазя им на словаци и унгарци, какви Канари имат в политиката, за разлика от наще ***, пфу!
173
0
 
10
 
! Отговори
смехур преди 9 години
може бе всичи от фк бистрица са по добри от меси роналдо пеле и тнт предстои избиране на боко за футболист номер 1на всички времена наи добре на изборите
172
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ от плювачи СКАЧА И НАЛИТА С ПЪЛНА СИЛА!Щом видят ББ и започват!Заработвайте копейки!ДЕЦАТА на ВАШИТЕ ПОРЪЧИТЕЛИ живеят охолно в ПРОГНИЛИЯ ЗАПАД вие гласувайте за БКП и плътно до ПУТИН!ДОКАТО ВАС ви има И БКП ЩЕ ГЛЕДА СВОЙТЕ ПРИНЦОВЕ И ПРИНЦЕСИ в охолство!
171
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
карайте се кой син кой червен!!!!докато се карате НЕК обяви новите цени на сайта си 39% увеличение на тока и това е преди да мине през паразитните ЕРП-та
170
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЖЪЛТАТА ФАНЕЛКА, ОЛЕ, ОЛЕ, ШАМПИОНИ СМЕ
169
1
 
16
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Моля гейрбаджийте да му купят някоя и друга тениска, че все с тая жълтата ходи и прави лошо впечатление! Геерп!
168
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОЛЕ, ОЛЕ, ШАМПИОНИ СМЕ, ГЕРБ ФОРЕВЪР,
167
1
 
14
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Вече НАМАЛИ ЧИСЛОТО ОТ 121 НА 110! Помнете ми думата,че ще се опита да прави правителство на малцинството и с 95 депутата.С негласната ,подмолна подкрепа на ДПС. Това е далаверата,която е уговорена отдавна с Доган и Пеевски! А що се отнася до това,кой с кого трябва да се съобразява Бъчварова, като политолог, да му обясни,че всеки от партньорите трябва да се съобразява с другия,независимо от неговата парламентарна тежест. . А КОАЛИЦИЯ ВИНАГИ СЕ ПРАВИ НА ОСНОВАТА НА НАЙ-МАЛКИЯ ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ!
166
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САМО Г Е Р Б, БАТЕ БОЙКО И ЦЕЦО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
165
2
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Борисов, не ръцете, ще се радвам ако се намери друг бабаит на думи като теб, да ти извие врата! Защо си убеден, че отново идваш на власт бивш ***? Бивш *** и бивш комунист няма. Омръзна ми твоята мутра до гроб!
164
0
 
17
 
! Отговори
Гласът на народа преди 9 години
Този, който подкрепя един престъпник, заслужава същото възмездие за престъплението, като негов съучастник!
163
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само ГЕРБ!
162
5
 
21
 
! Отговори
молитва преди 9 години
Боже,пощади ни,не позволявай отново мутри да се гаврят с народа!
161
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГОЛЕМ СИ , ГОЛЕМ, ГЕРБ Е ШАМПИОН!!!!!!!!!!!!!!
160
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЛЕСЕНЯСАЛА ФИНАНСОВА СИСТЕМА, РАЗПАДНАЛА СЕ ИКОНОМИКА, ПРОДАЖНА ВЪНШНА ПОЛИТИКА, КОРУМПИРАНА СЪДЕБНА СИСТЕМА, ДЕВАЛВИРАЛО ОБРАЗОВАНИЕ, ЗАПАДАЩА КУЛТУРА, ИЗЧЕЗВАЩА АРМИЯ, НЕКАДЪРНА ПОЛИЦИЯ, ОЗЛОБЕНА АДМИНИСТРАЦИЯ И Т.Н.. ТОВА Е БЪЛГАРИЯ.