Няма мобилизация, това са спекулации, отсече Ненчев

Слуховете, че се готвим за война, идват от Русия, подозира военният министър
Обновена: 3 фев 2015 14:00 | 3 фев 2015 09:37, Камелия Цветанова
404
Няма мобилизация, това са спекулации, отсече Ненчев
Николай Ненчев. Снимка: Булфото, архив

Военният министър Николай Ненчев е категоричен, че няма мобилизация на резервисти и слуховете за това са спекулации.

Още по темата
„Имам усещане, че слуховете, че се готвим за война, идват от Русия", коментира той по Нова телевизия заради появилата се информация, че българската армия пуска повиквателни и мобилизира военнослужещи, готвейки се за военни действия.  
 
"Това са спекулации. Източниците на тази информация са едни и същи. Хората, които създават истерия, са едни и същи. Налице е информационен пропаганден център, който иска да създаде паника у хората. Тази дезинформация премина всякакви граници. Тя иска да създаде усещането, че ние правим нещо, насочено към Русия или към Украйна", увери министърът, като категорично отрече да тече мобилизация.
 
По думите му става въпрос само за справка и актуализация на списъците.

„Това не е изпращане на повиквателни. Изпращаме писмо на съответното лице, че трябва да се яви, за да се направи справка. Проверяваме дали тези хора са още в България, какво е здравословното им състояние, дали не са в майчинство - защото в българската армия има и жени", поясни Ненчев.

Той увери, че такива проверки се извършват периодично и в случая се касае за около 3000 души.
 
В същото време министърът подчерта, че състоянието на българската авиация никак не е добро. Няколко руски "МиГ"-а предстои да бъдат ремонтирани, и то от Русия. В тази връзка той изрази мнение, че българската техника не е съвместима със стандартите на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
1
 
2
 
! Отговори
A dali преди 9 години
Министъра лъже като за световно. Лично аз получих повиквателна. При връчването ми беше казано, че ако има нещо да се ява еди къде в еди колко си часа от къде ще бъда извозен до съответното място заедно с другите. Това за проверка дали не съм умрял ли е или дали не съм си сменил пола случайно.
247
1
 
4
 
! Отговори
Бъдещ руски войн преди 9 години
Да, ако стане война между Русия и НАТО със сигурност ще се мобилизираме, но като част от Руската Черноморска Армия и ще трепем турци и янки. Не вярвам нормален българин да се бие срещу славянските руски братя, с които заедно трепахме башибозука на Шипка, при Плевен и Стара Загора преди има няма стотина години.
246
1
 
2
 
! Отговори
aa преди 9 години
mobiliziraite ni de,takmo 6te uveli4im ruskata armiq kakvo se pravite na ludi mnogo dobre znaete 4e nqma da se biem s na6ite bratq,a za vas tova 6te e kraq taka 4e deistvaite nie 4akame
245
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама замина спешно за Германия при Меркел !Да се намесят по-така в Украйна !Колко повече , не се знае !Само да свирнат на Ненчев и ще бъде съгласен на каквото са решили !Обаче много *** Европейци ! Еврото спада спрямо долара . Някой каза , че ще е като бумеранг !!!
244
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимката ме шашва. Офицел, генерал ли е или полковник сигурно и с военни академии набива крак и чест на трудовак.В българия умните взеха за прости, а простите за министри.
243
5
 
4
 
! Отговори
Мунчо преди 9 години
Няма спор ,че *** води хибридна война среу нас.Лудото джуджв си позволи да ни заплашва с нова окупация и се наложи Кери и НАТО да намекнат на окръжението му ,че е време да го ''пенсионират'...Въпросът е защо ДАНС не арестува руските агенти у нас и не ги размени за газ/ядрено гориво ?
242
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vesko02"Мигар са останали от онези смешни картончета с надпис "повиквателна"и заплахи какво те чака ако не се явиш на сборния пункт"Ni6to, za6toto nikoj nqma da se qvi. Eto tozi na snimkata go 4aka ne6to i vsi4ki koito iskat pravoslaven da ubiva pravoslaven!
241
1
 
3
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Vie vdignete bulgari sre6tu rusi i 6te vidite kon bob qde li!
240
2
 
10
 
! Отговори
wild horse преди 9 години
Махнете тази гнида продажна,на която целият род е ял от шепата на американците и са го отглеждали за точния момент на суматоха,като сегашния. А роднините му служат в американската армия и то като пилоти и сипят бомби върху невинни хора по целия свят. Как допуснахме до власт всички предатели,блюдолизци и ги нарекохме "незаменими експерти"
239
1
 
9
 
! Отговори
gtf преди 9 години
м да бе, то всичко лошо все от русия иде, пък като ни заробиха тихомълком западняци от там мед и масло иде та се къпем в лукс и разкош.... продажници безгръбначни
238
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има бе Ненчев !!Готвят ни за война американците ??И вие сте съгласни , преди ние да знаем ! Тайно Борисов и Плевнелиев ни продават !
237
2
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Мигар са останали от онези смешни картончета с надпис "повиквателна"и заплахи какво те чака ако не се явиш на сборния пункт
236
2
 
13
 
! Отговори
американски самолети преди 9 години
В момента три малки частни самолети и няколко групи американци минават терминала на летището. Посоката е директно САЩ. Единия е посланика. Май става напечено. Почва голяма война и 100% ще има случайни американски ракети над София.
235
1
 
11
 
! Отговори
две статии преди 9 години
Днвс бг с две статии.В първата,споко няма война.Във втората,войната започна.Бре,бре... Май боко скоро ще бъде свален от Путин.
234
1
 
8
 
! Отговори
войната почна преди 9 години
И ТОВА ЛИ Е ЛЪЖА?ТОКУ ЩО НОВА СТАТИЯ В ДНЕС БГ. ХАЙДЕ КАЖЕТЕ ИСТИНАТА. СПРАВКИ ЛИ ПРАВИТЕ ИЛИ ЩЕ ОБЯВЯВАМЕ ВОЙНА НА РУСИЯ.Владимир Путин поднови своята война срещу Украйна, а САЩ и Европа не знаят как да отвърнат. Докато Европа явно е решила, че не е нужно да засилва икономическите санкции, някои във Вашингтон призовават за доставки на смъртоносни оръжия за Украйна
233
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
де този късмет да въоръжат хората ,ще има много загинали от приятелски огън да му мислят управляващите първи ще са на мушка
232
13
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Турция е по-силна от Русия, затова не ги е страх.
231
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не идва от Русия !Народа ви вижда какво правите от миналата година . Турция не разрешава да излитат самолети от базите на НАТО от нейна територия , Плевнелиев ги вика да го пазели ???
230
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
25 години никакви проверки не са ни правени бе ***.*** та в селската земеделска кратуна!
229
1
 
13
 
! Отговори
Влад Путинов преди 9 години
Тръгнат ли нашите танкове на запад, ще спрат чак при, Берлин и Брюксел!