Следващите дни - решаващи за отношенията ЕС-Русия

Плевнелиев: Длъжни сме да подкрепим всяко действие за мир
Обновена: 6 фев 2015 17:31 | 6 фев 2015 17:28, Веселина Йорданова
213
Следващите дни - решаващи за отношенията ЕС-Русия
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА

Следващите дни ще бъдат решаващи за отношенията между ЕС и Русия, коментира президентът Росен Плевнелиев в Мюнхен, където ще участва в 51-вата Мюнхенска конференция по въпросите на сигурността.

"Огромни са притесненията на всички в Мюнхен, че се отправяме към трайна нестабилност и влошаване на отношенията между ЕС и Русия, което никой не иска да допусне", коментира Плевнелиев, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
Конференцията в баварската столица ще протече в контекста на кризата в Източна Украйна и ситуацията в Близкия изток, породена от действията на групировката "Ислямска държава".

"През последните 25 години Европа пише история - разширихме демокрациите си, укрепихме ги, гарантирахме човешките права и свободи. Днес обаче отново трябва да отстояваме ценностите си и ако ние не пишем историята си, някой друг ще я напише вместо нас. В тези времена сме длъжни да се върнем обратно към ценностите си, а не към сметките и интересите, длъжни сме да подкрепим всяко разумно действие за повече мир и за стабилност в региона и по света и за възстановяването на върховенството на закона", заяви още президентът.

Росен Плевнелиев е първият български държавен глава, който ще вземе участие в Конференцията като ключов говорител. Във втория ден от Конференцията, 7 февруари, президентът ще направи изказване в дебата на тема "Конфликтът в Украйна и сигурността в Европа", заедно с колегите си от Финландия Саули Нийнистьо, от Литва Далия Грибаускайте и от Украйна Петро Порошенко. Дискусията е с начало 16.30 часа българско време.

"Със сигурност принципната позиция на България по конфликта в Украйна оказа своето влияние. Ще я изразя и утре от най-високата трибуна на този форум, каза още президентът Росен Плевнелиев в Мюнхен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато ви призовават да правите секс отговорно, имайте предвид какво може да излезе, ако не се вслушвате в съветите! Справка горната снимка.
114
1
 
29
 
! Отговори
морски преди 9 години
На 8.февруари,неделя,от 12ч.пред президентството ще има протест срещу натовските бази у нас.
113
1
 
36
 
! Отговори
Христо преди 9 години
Пинокио, освободи президентското място! Срамувам се заради теб!
112
3
 
32
 
! Отговори
Аошо преди 9 години
Народният съд ще те открие намери рано или късно продажднико.Съдбата на Кадафи ще Ви се стори като детска игра на цялата ви фамилия Да си играеш с живота .*** и продаждна *** говори за мир а организира Война Ставай народе преди да са ни превърнали в Украйна
111
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следващите месеци са решаващи и за тебе Росене, ако смяташ да станеш първата жена-президент, започвай веднага с хормоналната терапия, за да има файда от пластичните операции после.
110
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До аа 121И ти почети някоя умна книжка та да знаеш защо не ходиш забулена и по потури. И не те викат от джамия за утрена молитва
109
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всичката Мара втасала,та и нашият *** се заисказвал в наведено положение за положението на Русия....
108
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стара опорна точка: " колос на глинени крака". Я, младите познайте, за коя държава се отнася. Или друга, опорна точка: " може да сме гладни, но сме въоръжени".
107
1
 
19
 
! Отговори
Джордж преди 9 години
Що не пишете, че днес отстъпващите укри са се прикривали с бежанци при отстъплението си , а след това са стреляли по тях КОГА ще го напишат това в нашите демократични медии ?
106
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РеалистОтивай да си изпереш гащите, реалист!
105
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 102Някои могат да се извисят и да повдигнат самочувствието си само като унижат другия. Правят го от безсилие и от гнусна природа. Това го и прави запада сега наричайки Путин аутист. До вчера бе спортист, кгбист, говорещ перфектно немски и английски, най-влиятелен човек в света според британският вестник Таймз. Но след като нямаме какво да кажем срещу умните му речи, решаваме да го обявим за аутист.
104
27
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
ЕС и САЩ допуснаха един самовлюбен и самозабравил се офицер от КГБ да се вживее в ролята на руски император. Редица умни хора и наблюдатели предупреждаваха още преди 7 години, че настоящият убийствен военен сценарий ще се случи, но на оядените и разглезени евролидери не им се вярваше, а за САЩ всеки конфликт далеч от собствената им къща им е "добре дошъл". Сега идва време да се сърба попарата ... лошото е, че потърпевши ще сме всички. Помисллете добре - от Варна до Донбас са 450км ...
103
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скрии се бе,***,кой те пита?!Продажник купен,ще се доберем до теб,съд народен и в панделата,гнус смрадлива!О Боже,защо винаги и толкова пъти,когато сме на кръстопът ни изпращаш все такива ***?!1
102
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен116 Отива си...... таратанци . Ей този горе на снимката ,да не би да не е комунист? Или Тиквата не е комунист?
101
25
 
3
 
! Отговори
аа преди 9 години
Олеле мале, наизлязли са сума ти путинови роботчета и гласуват ли гласуват, пушек се вдига. Аз лично напускам тоя сайт за тая вечер, не си заслужава, а за вас, малки мои предателчета, като цункате нощеска портрета на Путин, прочетете малко и за България, за нейната история, и стига сте се продавали за жълти стотинки (=рубли).
100
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Не вярвам, че 116...Някой май се почувства посочен с пръст, спокойно другарю... времената са други пиши си спокойно за руските велики мечки и елени
99
3
 
11
 
! Отговори
Не вярвам, че 116... преди 9 години
...е истински българин! По-скоро е зомбиран ***, който си пада по космати женки и счита това за "демократична нормална различност".
98
15
 
1
 
! Отговори
aa преди 9 години
Хаха, "решаващи". Нищо подобно. Нещата са решени вече. Путин се репчи. Европейците му вярват. За пореден път, ще бъде предадена една суверенна държава - Украйна. Загуби Донецк и Луганск. Уви. Но не е безвъвратно, след Путин идват доста неясноти. Може да си ги върнат тези области - след 2-3 поколения...
97
1
 
14
 
! Отговори
ИРЛАНДСКАТА ПАСТИРКА преди 9 години
ПАК СЕ ИЗОХКА ПО ТЕМАТА!
96
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не вярвам по долу писаните коментари да са на Българи, Радвам се че все повече български политици имат смелост да казват нещата такива каквито са, хубаво е че почти не останаха зависими от кгб компромати българи. Както се казва комунизма си отива лека полека за няколко века