ДПС се запъна: Цачева на комисията по етика

Местан дава рамо на разполагането на батальон на НАТО у нас
30
ДПС се запъна: Цачева на комисията по етика
Снимка: архив Булфото

Депутати от ДПС вече готвят писмо до етичната комисия в парламента заради скандала от петък, при който председателят на НС Цецка Цачева отне думата на депутата от ДПС Мариана Георгиева.

До това се стигна, след като Георгиева поиска да направи декларация от името на парламентарната група, свързана с община Сърница, но с мотива, че темата засяга въпрос от парламентарния контрол, Цачева прекъсна изказването й, а след това и заседанието.

Още по темата

"Ние бяхме длъжни да информираме хората, че в четиригодишната програма за развитие на общините на правителството Сърница отсъства, в нея има само 264 общини. Силно сме възмутени от това, че Цецка Цачева отне думата на Мариана Георгиева, защото никой председател на парламента не може да преценява по коя тема да се изказва дадена парламентарна група", коментира Местан.

Относно пък призива на премиера Бойко Борисов към политическите сили да не се заиграват с темата за етническо противопоставяне, той отсече, че не приема твърдението на Борисов,че ДПС провокира етническо напрежение.

„Етническо напрежение се провокира от езика на омразата, а не от политическа позиция на ДПС изразена срещу езика на омразата. Призовавам към повече чувствителност и останалите политически сили, защото израз като „това са полуживотни, изгубено звено между неандерталеца и хомо сапиенс“, това не е просто език на омразата, това е нещо по-грозно“, отсече Местан.

Коментарът му беше заради определенията на представители на ПФ за ромите.

Съпредседателят на политическата формация Валери Симеонов често ги нарича „полуживотни“, а пък заместникът му Валентин Касабов видя в тях „изгубено звено между неандерталеца и хомо сапиенс“.
 
ДПС ще подкрепи и внесения в Народното събрание законопроект на Министерския съвет, с който се узаконява разполагането на батальон на НАТО на територията на България, но Местан изрази съмнения дали това ще направят и всички партии във властта.

„Любопитно ми е, обаче дали вътре в управляващото мнозинство ще се постигне съгласие за ратифициране на този закон. Ако и по тези толкова естествени на пръв поглед, ангажименти на България, като реален член на НАТО, управляващото мнозинство се пропука, това вече говори за нещо друго. Какъв е смисълът от тази коалиция, ако ще се пропуква по толкова принципни за България теми”, запита Лютви Местан.

Според него членството ни в НАТО не може да се сведе до брошка върху политическия ревер на страната, а предполага поемане на ангажименти срещу сигурността, която сме получавали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
атанас тодоров преди 9 години
По разумно от това цачева да се сезира няма.Трябва да си знаят границите, не всеки ден да се спекулира само с ДПС
22
5
 
7
 
! Отговори
Булгар преди 9 години
Депесарите що не си пият от ибриците, а говорят недоразумения и провокации?
21
2
 
8
 
! Отговори
пича преди 9 години
като се замисли човек Симеонов и Касабов са много прави!Даже и да не се замисля!
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Zeza za4eva kato besche kumumiska bkp partiina Sekretarka e rabotila s takiva Hora kato mestan Intel.ama si e traela boiko Pak sad garba ny jivkov ne se vasmuschtavasche ot komunistite a i ne se krastische no Sega se Kalne krasti 4uda se na Agenta Patriarha Kakav Orden mu dade abe vse edni i saschti kumuneta mili hora
19
2
 
5
 
! Отговори
МАЙКАТАСИТРАКА преди 9 години
Мастанлийският даскал се напъва да подкрепи НАТО !!! Ало, ПАВЛЕ, кой те пита,бе !!! Тиквоний е уредил всичко и без теб !!!
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Anadolu e tuka
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вън НАТО от България! Направете референдум!
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Младежът от снимката му трябва комисията по етика за всекидневно насаждане на етничека омраза,пък и дпс не искат задължително гласуване нямало нужда!!! да ама не ,знаят че като гласуват всички хора техните гласове ща паднат на половина....и естествено депотатчетата им също ще са на половината от сега
15
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало др.Местан кой бяхте вие,айде гит в Анадола,там ти е мястото гад ***,25г.лъжете и крадете този беден народ,за вас няма място в парламента ,не мога да ти гледам мазната и лъжлива мутра вече,не се ли изморихте,вече никой не ви вярва
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
iskame nezavisimost za Kardjali,Haskovo,Razgrad,6umen,Silistra,i Targovi6te.Avtonomiq za etni4eskite rayoni.
13
3
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ 2 преди 9 години
НЕ САМО РАМО---КРАКА ВЬЗ РАМО ДАВА САМО И СОМО С ГЕРБ ДА УПРАВЛЯВА
12
9
 
5
 
! Отговори
Ацо преди 9 години
До "Чичовц" ИБългарска работа! Прости като налъми и злобни като афганистански камили!
11
11
 
22
 
! Отговори
морски преди 9 години
ГЕРБ управляват заедно с ДПС.
10
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки който е против агресора НАТО и НАТО базите у нас да дойде на протеста в неделя от 12ч. пред президентатвото.Да кажем НЕ на НАТО!
9
4
 
31
 
! Отговори
смяна преди 9 години
Тоя е официалната мъжка секретарка на Доган! Ама нещо одъртя и Доган щял да я сменя!
8
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя наглец става все по-гаден!
7
4
 
27
 
! Отговори
айде чупка от БГ! преди 9 години
Тоя *** като не му харесва в България може веднага да отпердаши в Турция или друга занзибарска държава. Чувам там с гражданството веднага давали и безплатно туба с вазелин - таман по вкуса на Доган и Местан.
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стегнал халката и се запъва
5
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТУРЦИЯ ТРЯБВА ДА ПЛАТИ РЕПАРАЦИИ НА БАЛКАНСКИТЕ НАРОДИ ЗА 500 ГОДИНИ ОКУПАЦИЯ!
4
7
 
34
 
! Отговори
:) преди 9 години
Местан дава рамо на разполагането на батальон на НАТО у нас...От турската армия ли ще е батальона????