Първанов зове политиците за общо решение за бежанците

Сега чакали бурята да ни отмине, но това е рисковано поведение
Обновена: 20 сеп 2015 15:36 | 20 сеп 2015 15:28, Камелия Цветанова
20
Първанов зове политиците за общо решение за бежанците
Снимка: БТА

Консенсусно, с висока степен на подкрепа политическо поведение трябва да имат в България политическите сили по въпроса за бежанците, смята Георги Първанов.

Още по темата
"Но за това трябва да се събере Консултативният съвет, трябва да се съберат другите органи, в парламента трябва да го обсъждат - не виждам това да се случва, сякаш ние разчитаме да се снишим, бурята да ни отмине, това е рисковано поведение", каза лидерът на АБВ Георги Първанов в Силистра, цитиран от БТА.

Според него една вълна бежанци, която страната ни не може да поеме, е заплаха за националната сигурност.

Първанов отхвърли възможността България да стане буферна зона за бежанци и подчерта, че Европа не може да се дели на периферия и център.

"Единственият критерий е способността на една или друга държава да поеме определена бройка или не - не е България страната с най-големия потенциал да приема бежанци", обърна внимание той.

Първанов се обяви и за промени в системата на местната власт като цяло.

Той подчерта, че "АБВ отдавна настоява за изясняването на второто ниво на местното самоуправление"  и настоя за засилване на правомощията на общините, "защото много от тях са фактически един блед придатък на централната административна система".

Според него очакванията са с "решаващото участие на АБВ" да бъдат избрани около 50 кметове и десетки общински съветници.

Първанов смята, че това е добра база за президентските избори, на които АБВ очаква да бъде сред фаворитите.

Георги Първанов заяви, че в това управление АБВ е социалният коректив.

"България има нужда от социална политика всеки ден и така си представяме ролята на кмета, на общинските ни представители - да бъдат така необходимия социален коректив в едно управление", каза Първанов.

Той подчерта, че при "толкова сложно разпределение" на съществуващите в България партии не може да се очаква "идейно хомогенно управление" и заяви, че коалиционната култура е изключително важна.

Запитан за състоянието на левицата, Първанов каза, че АБВ подкрепя БСП в 40 общини и също очаква подкрепа от социалистите. "Ако това не се случи, естествено АБВ ще се налага като лява алтернатива и като един незаобиколим фактор в българската политика", каза Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
14
 
! Отговори
Апостола преди 8 години
Един национален предател зове със зов на ***! А аз Ви призовавам народе мой на РЕВОЛЮЦИЯ! ДА СВАЛИМ ОТ ВЛАСТ ОЛИГАРСИТЕ! Да осъдим пред народен съд всички политици,всички магистрати,всички мутри и престъпници! Обществото ни е болно! Само хирургическа намеса ще ни спаси от рака загнездил се в него!
11
2
 
14
 
! Отговори
номер2 преди 8 години
А бе, да идват бежанците, каквато е квотата! Ама тоя червен *** да се махне от България!
10
0
 
18
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
Първанов зове политиците за общо решение за бежанците------------------И какви са разногласията по темата с бежанците при политиците-смешници наши/БГ/, м? Ако са държавници /каквито не са/ този въпрос поставен от Първанов въобще нема да възниква! Та, кай за кого работи и чий интереси обслужва, при това как / достойно или на 4-ри лапи с подвита опашка? :))пп незнам но един от тез клоуни неможе да изреве като лъв, а или *** като прасета или скимтът като ***!
9
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е щом Първанов зовял значи кризата ще се реши веднага ... световните лидери неговия знак чакат ...
8
0
 
23
 
! Отговори
Язе преди 8 години
Язе мислим дека си требе една висока стена и охранявана граница от граничари, ане лвременно командировани полицаи, дека не познават нито местността, нито службата. Граничари в застави, подготвени и истински пазещи, въоръжени с всичко и с право да употребяват всички средства, за да не допускат преминаване на границата незаконно. Има видеокамери и термовизия сега! И старите методи към тях ще осигурят страната. Ама требе закон, ораганизация и КАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ НА ВСЯКО НИВО! И пари има.
7
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
SAMO LUBIMEZA NA NARODA VOLEN SIDEROV MOGE DA NAMERI RESHENIE NA PROBLEMA S MIGRANTITE OT SIRIA.
6
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PARVANOV PLACE ZA ZATVOR-PONE 20 G.
5
0
 
26
 
! Отговори
Ne преди 8 години
До Момоикономически са всички - и го доказва искането им за Германия и Швеция! Затова Европа трябва да ги върне накуп на Турция, откъдето всъщност идват. Били са бежанци, когато са избягали в Турция. Ама юристи и политици дали има още в Европа?
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гнус ме е от този.
3
1
 
21
 
! Отговори
Ташко преди 8 години
Заплаха за националната сигурност са 240-е изверга в парламента гнусни полуграмотни крадливи
2
1
 
17
 
! Отговори
planovotdel преди 8 години
pridvornite slugi Irina Bokova, Kristalina Georgieva, Sergei Stanishev, Iliana Iotova, Simeon Diankov....na evropeiskite monarhii go misliat plana kak da napalniat i uvelichat nedvijimite im kapitali s podvijni kapitali...peshehodnata free mobilnost e bezcenen kapital! :) - kolko miliarderi i milioneri po sveta si mechtaiat i te da mogat biologichno i ekologichno da hodiat pesha na sobstvenite si nogi po sobstvena volia svobodno? ama koi v koma, koi v gips, koi v invalidna kolichka...
1
1
 
33
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Какви бежанци, бе? Това са икономически мигранти.