Кич на тезгяха за вота: Мечове, пищови, калпаци...

Как гласуваме? За визия или за качества, говорят избирателите
9 окт 2015 18:00, Анисия Иванова
15
Кич на тезгяха за вота: Мечове, пищови, калпаци...
Снимка: Bulgaria On Air

Хората, за които ще гласуваме на местните избори, трябва да изглеждат добре, да са професионалисти в областта си, но най-вече да имат морал. Около тази позиция се обединиха избиратели, интервюирани от телевизия Bulgaria ON AIR на въпрос за визията и личните качества на кандидатите за общински съветници и кметове.

Дебатът в предаването ДНЕС.бг беше провокиран от плакатите и посланията на меркалиите да ни управляват.  Част от тях са изработени в ретро, фолклорен или модерен стил с идеята директно да стигнат до сърцата на избирателите. Някои от тях обаче, прекалили в старанието си, се превърнаха в гротеска и обиколиха социалните мрежи.

Кандидатът за кмет от БСП за монтанското село Гагaница Антоанета Лазарова впечатли с щръкналата си коса на плаката си и гордо призна, че от 40 години не е сменяла физиономията си, въпреки че отблъсква хората. След нея се нареди и плакатът на бизнесмена Чавдар Вълев от ГЕРБ в Карнобат - издържан в черно и бяло, страшен вид и тъмни очила.

Стоян Тончев от Поморие, които иска да е част от местния парламент, респектира на плаката си с меч, забит в октопод, символизиращ местната мафия. В Световрачене пък се появи истински войвода - Първан Тошев. На плаката му се вижда мъж с потури, цървули, чифте пищови, калпак и здравец отгоре му. И със засукани до ухото мустаци. Освен това се закани, че няма да свали народната носия през цялата предизборна кампания.

Всички те, явно са решили, че на хората отдавна им е омръзнало да слушат за идеи и платформи, а гласуват за образи и външен вид.

Според интервюираните пред Bulgaria ON AIR обаче по-важни са качествата на кандидат-кметовете, отколкото визията им.

"Цялата тази пошлост, тази агитация, това вихрене. То не са химикалки, писалки, бележници, крючодържатели", обяснява една от запитаните и обобщава: "Това е унижение!.

По думите й "човек трябва да има достойнство, да застане пред хората, да каже каква е програмата му".

А относно външния вид е убедена, че "има етикет, който е създаден от векове. Важен е дори цветът на вратовръзката. Тя зависи от сакото, от ризата, от очите".

Прическата на дамите трябва да е много уравновесена: "Не буйни къдрици развихрени, кукуригу нагоре, настрани. Човек колкото е по-естествен, е по-приет и по-обичан", твърди тя.

Семплата прическа за дамите е най-подходяща, трябва да отразява личността на кандидата. "Облеклото за дамите трябва да е прилично, да не са прекалено екстравагантни, защото прави лошо впечатление", убедена е друга интервюирана.

Вижте видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКо се появи един който да обещае че всеки ще може да се ползва 24 часа безплатно от услугите на проститутките ще спечели половината население с един удар.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой доста се е вихрил с фотошопа
6
0
 
1
 
! Отговори
а преди 8 години
лол, даже и твоя коментар изтриха. баси, тоя сайт много така, цензура, нещо? Давайте приятелчета, само да се чуват ПРАВИЛНИТЕ мнения. Успех ви желая, чао.
5
0
 
1
 
! Отговори
а - хаха преди 8 години
До Не самокато гледам са ми изтрили коментара, не се учудвам, това е един много странен (смешен?) сайт. Както и да е.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как па не се появи един и с джедайски меч.
3
1
 
5
 
! Отговори
добре преди 8 години
Който обещае повече фойерверки по празниците е добър вариант,апропо бюлетините на конфети
2
0
 
18
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Огромен избор. Напомня ми за кауфланд. Шарени пакетчета с храна а вътре един и същ ***.
1
2
 
22
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Ххахахаах - какви палячовци искат да управляват хората - леле мале - ужас е в тази *** БГ )))