Целта на кабинета е стабилност, не реформи!

Иван Костов призова: Не съдете РБ, те нямат ходове за действие
Обновена: 16 дек 2015 11:13 | 16 дек 2015 10:37, Анисия Иванова
61
Целта на кабинета е стабилност, не реформи!
Снимка: Bulgaria On Air

Акцентът в програмата на това правителство е стабилността. Ако се анализира програмата на кабинета, става ясно, че "това правителство по начало не се е настройвало да прави сериозни реформи", каза в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR бившият премиер и екслидер на ДСБ Иван Костов.

"Още в самото начало, когато правителството излезе с програмата си, ние направихме анализ и там акцентът е върху стабилността - да се излезе от нестабилността след два предсрочни вота“, коментира Костов.

Той допълни, че е време да се заяви на българските избиратели, че те не са ласували за реформи. По негови думи вотът на българина е да има стабилност и "всеки, който си мисли, чe може да прави реформи с този вот, е наивник“.

Попитан за позицията на Реформаторския блок към кабинета, Костов смята, че те не могат да направят нищо заради действащия правилник в НС и форматът на вписаната коалиция в него.

"Искам хората да не съдят РБ, защото те в момента нямат ходове за действие", коментира той и посочи, че не е изненадан от развитието на ситуацията. Вчера ДСБ обяви, че ще бъде опозиция, докато останалите партии от Реформаторския блок заявиха, че запазват подкрепа към управлението.

По повод съдебната реформа Костов коментира, че в рамките на следващите 6-7 години тя ще се случи. Преди 25 години идеите за промени в Конституцията бяха абсолютно чужди.

"Сега тези неща започват да стават. През следващите 6-7 години това няма как да не се случат", смята Костов и подчерта, че външният натиск за реформа става все по-силен.

"За пръв път Върховният касационен съд застава много категорично зад реформите", коментира Костов и посочи, че няма сериозна аргументирана позиция срещу тях. По думите му тежко опорочената съдебна система не смее да скочи срещу ВКС.

Костов коментира и понижението на цената на петрола и как това ще се отрази на световните пазари.

Той изтъкна, че спадът на цената на петрола ще се отрази сериозно на Русия, за която по думите му единството решение ще се бъде "да се откаже от санкциите" до края на следващата година.

"Този разменен курс и тези ниски цени блокират почти всички обещаващи инвестиции за добив на нефт и природен газ на Русия", коментира Костов.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Костов щеше да оправи държавата,ако дупедавците не бяха докарали царя,който с мазен глас обяснаваше как ще ни оправи за 800 дни,а накрая оправи само себе си,а за нас каза,че ни е сбъркан чипа.Прав е.
43
2
 
10
 
! Отговори
ллл преди 8 години
Това е моя политик! Харесвам да слушам какво говори и как мисли. Не вярвам на всичко лошо което се изписа и каза за него.
42
8
 
4
 
! Отговори
valdes преди 8 години
Коментаторите във форума говорят за т.нар. реформи на Костов. Само, че май забравяте - тази персона е ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК за цената на ел. енергията която плащате. На този въпрос вие получавате отговора - МС като колективен орган го реши. Глупости на търкалета .....как така събра ли се една камара народ и го реши ???????????????????Крайно време на тази персона да му се забрани да се показва в медиите.Знаете ли какво имотно състояние притежава той.
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма по-зомбиран и манипулруем човек от средностатистическия българин. Някой му измисли някъде една хубава лъжа за ДС, кражби и пр, и той е готов да презре този,който на практика го спасява. Приниципът е: " Мразя да мисля". Ами на ви тогава: винетки, потрошени пътища, престъпност, беднотия,безработица, най-нисък БВП от Европейския съюз. Това заслужавате като не можете да мислите и гласувате със задните си части.
40
3
 
9
 
! Отговори
симпатяга до 54 преди 8 години
Не си баш прав - реформи имаше само в периода 1997-2001, после почти затишие с много малки изключения. Може и да плюят мнозинството срещу този период, че имаше и грешки тогава, имаше, но реалността е такава - добре че се промениха някои неща и все още от тях върви по инерция, иначе все още щяхме да сме в дълбокия соц от преди 1996. Никой друг не е имал топки да прави реформи и да се противопоставя на големите (бежанците от Косово, руските самолети), освен Костов, добър или лош, това са фактите.
39
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дясната ръка на Луканов ! Двоен агент на ДС и на КГБ! Неговото досие е от първите, което е унищожено, а на Гоце го подминаха! Ив. Костов беше по-важен за руснаците дори и от пак техния човек Гоце! И този мошеник и предател на БГ има наглостта да се изтъпанчва птед мефиите и да дава акъл!
38
12
 
8
 
! Отговори
Този е преди 8 години
Най-големия крадец, след него е Софиянски, Банев, Гергов, Първанов и много други знайни и незнайни другари, станали мултимилионери с крадени пари от народа! И всички до един са нагли и безочливи ***!
37
7
 
6
 
! Отговори
смешник преди 8 години
Естествено е че трябва да има стабилност,а реформите ги спираш ти и свитатат ти които си мислите че реформирате.Нали си в тази групичка на на хауса ,интригите и да не става нищо хубаво в държавата ,на какво се правиш сега,на богородичка ли,калпак оръфан.
36
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До чичоАко не беше този от снимката, сега България щеше да бъде по-зле от Украйна. А ако беше останал още два мандата, сега щяхме да бъдем като Словения. Ей, не поумня този народ. Народ, мазохист. Ами трайте си тогава, като не вдявате как от напълно банкрутирала държава, този човек на практика утрои активите.
35
8
 
7
 
! Отговори
кравар преди 8 години
Млъкни черна май..но,не се показвай и не говори защото отдавна никой не те слуша,каквото и да кажеш е против България,***,божие изчадие,недоразумение на природата.
34
9
 
7
 
! Отговори
чичо преди 8 години
Ей този от снимката драсна кибрита, България за заприлича на изгоряла прерия.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 35 - Ок, от моя страна няма никакъв проблем да ме тресат проблемите на французи, шведи и германци, стига да им имам жизнения стандарт. Когато поради тези им проблеми, средната им работна заплата стане 300-400 евро на месец, ще приема че си прав....*** не ми се вярва нещо. И проблема с тези бежанци не е толково огромен за Европа, колкото истерично се представя в някои медии. Европа е минала през далеч по-големи катаклизми и продължава да е стожер на цивилизацията, а и на демокрацията.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 38. Е ти какво, Нострадамус ли си? Ама и те едно гражданско общество имат - трябваше да умрат 40 млади хора, за да се стреснат. Айде няма нужда да ми се правиш на умен - аман от "разбирачи".
31
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иванчо, я кажи как си взе парите от негарантирания влог в КТБ и как си беше догожорил 9,8% годишна лихва.
30
13
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Един уникален антибългарист.Смрад.
29
2
 
10
 
! Отговори
35 преди 8 години
падна защото има активно гражданско общество което каза че повече няма да търпи корупцията. тук такова няма. още сега в стандарта има разлика,след 5 години ще ги гледаме през крив макарон. 36 ти е написал какви се харесват
28
4
 
7
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
Това снимка на вашата партия ли е другарю?Впечатляващо малоумие!
27
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има умни хора в бг обаче никой не ще да ги слуша. народа предпочита мачовци пожарникари,пияндета,барековци,чалгари,пишман патриоти палячовци като сидеров и т.н.
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 27. Дали да не изчакаме още малко преди да хвалим "успехите" на румънците. Правителството им падна не заради корупция, а защото НЕ СЕ Е СПРАВИЛО с корупцията - има голяма разлика. Те и французите, и шведите, и германците бяха добре, но не предвидиха наплива на бежанците и сега се тресат от проблеми. Така че, понякога правата пътека се оказва доста крива.
25
2
 
20
 
! Отговори
27 преди 8 години
точно така и да добавя,че на президентските избори румънците чакаха с часове на опашки за да гласуват и махнат предишния корумпиран президент. ганьовеца български на избори спи,гледа телевизия пие ракия пърди,не гласува и ще затъва все повече55811