Задавала се политкриза, Борисов опитвал да я отложи

Някой е решил да дели българската олигархия на добра и лоша
Обновена: 22 фев 2016 11:18 | 22 фев 2016 11:11, Камелия Цветанова
44
Задавала се политкриза, Борисов опитвал да я отложи
Снимка: БТА, архив

Наблюдаваме разместване на пластовете в българския политически живот, ново раздаване на картите, смята социологът Юрий Асланов.

Още по темата

"Ясно е, че водещата партия в управляващата коалиция начело с премиера, че се колебае какво точно да направи, защото е под все по-голям натиск и вътрешен, и външен", коментира той пред бТВ.

По думите му като цяло българската политическа система в момента е увиснала във въздуха, не е призната от българските граждани, а важните решения се взимат зад кулисите и не по правилата.

Според него поредица от действия на властта, като например отменените обществени поръчки идват, за да отложат една политическа криза, която се задава.

"В главата на някому на държавния връх е проникнала екстравагантната идея, че може да дели българската олигархия на добра и лоша и в момента искат да обозначат едни като лоши, за да изведат на сцената едни като добри", подчерта Асланов.

Според депутата от ПФ Емил Димитров-Ревизоро в момента имаме пренареждане, нов списък на "ангелите", които трябва да бъдат допуснати да работят, а други не.

"Преди 2 месеца са ги класирали тези фирми и те са били добри. В момента са лоши, ще класират други. Сега искаме да видим предоговаряне на комисиони ли ще има, предоговаряне на фирми, нов списък на "ангелите" или някаква борба с корупцията, която иска да покаже едно, а всъщност да скрие друго", поясни той.
 
"Турция е в много трудно положение в момента и неслучайно се държи предизвикателно към почти всички съседи, но България е в най-уязвима позиция не само защото тук има голяма турска общност, а защото самата държавност е слаба", посочи още Юрий Асланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
18
 
! Отговори
Морски преди 8 години
ОСТАВКА за това безумно и крадливо правителство на ГЕРБ!
17
3
 
17
 
! Отговори
Бланко преди 8 години
Язък ви за образованието ,само глупости говорите.Ама то има приказка от западен политик в миналото ,ако ви управляват висшисти народа ще е беден,обратното не се знае.Обърквате хората и им съкрушавата надеждата за по добър живот в България,мерете си приказките и се научете да не задавате посоката вие,има хора за това.
16
2
 
16
 
! Отговори
Бръчков преди 8 години
Атака Варна точен си!Странджа бе,като ядеш фасул,не пий вино,бързо те хваща...
15
2
 
29
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Това, което казва Асланов не е изненада. Всеки нормален човек в България го знае. Изненадата е, че някой се осмели да го каже публично. Не е тайна, че политиците добре осребряват по престъпен начин пребиваването си във властта, както и че винаги са в услуга на мафията, която ги е издигнала. Не е тайна, че различните кланове на мафията се борят един с друг, като използват и силата на държавата, докато са на власт. Може би ГЕРБ най-добре от всички се пребори с конкурентите си, използвайки властта
14
0
 
21
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Веднага мога да предложа решение: Бойко се кандидатира за президент, печели, ГЕРБ отива в историята и повече никога не се завръща. Съответно "политиците", които сега са в ГЕРБ отиват в "небитието" и никога повече не чуваме за тях. За ГЕРБ никога не бих гласувал, но за този вариант бих си дал гласа.
13
5
 
31
 
! Отговори
Скоро ще има оставка преди 8 години
Боко е пътник. Не вярвам да избута и до май. После нещата ще се пооправят. Няма по-лошо за България от тази неграмотна мутра. Само вижте колко милиарда НОВИ дългове взе и какво се случва в цялата страна. Анархията е тотална.
12
14
 
18
 
! Отговори
АТАКА Варна преди 8 години
Така плюхте навремето и срещу Г-н Костов,така плюхте и царя,така плюхте и Г-н Станишев,Плюхте Орешарски,сега плюете и по Г-н Борисов,на вас се някой друг ви пречи,плащайте си данъците,спазвайте законите и правилата и всичко ще е наред.Г-н Борисов ще е новият президент а Г-жа Кунева ще е новият премиер,приемете този факт защото по подготвени от тях няма а европеското семейство не търпи аутсайдери
11
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари червени каскети , омразата не е най добрия съветник . Представете си , че Борисов не е Премиер и кой ще бъде в момента . Миков , Волен Сидеров , Бареков , или някой си . Изброявам лидерите на партии , защото България е парламентарна република и такъв е начина за избори .Другия вариант е чрез автомати , хайде сега отговорете си .
10
13
 
16
 
! Отговори
Боко преди 8 години
Бойко дръж се, ти си най-доброто решение за тази територия... Недай си боже някои умен икономист да се заеме да оправя нещата... по-добре е така... :)
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е , НОРМАЛНО теглиха се едни пари и сега накой друг да му мисли Навремето пак така стана
8
15
 
19
 
! Отговори
АТАКА Варна преди 8 години
България не разполага със по подготвен кадър за премиер ако щете и за президент от Г-н Борисов.Ние от АТАКА често сме имали разминавания във позициите със ГЕРБ но не може да отречем професионалните и лични качества на премиера Борисов
7
22
 
18
 
! Отговори
ром с манго преди 8 години
Бат*Бойко е веднъж...Само ГЕРБ !
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А......човека с прахосмукачката !
5
1
 
41
 
! Отговори
ГЕРБ=ОЛИГАРХИЯ преди 8 години
Няма добра олигархия. Само ЛОША и ОЩЕ ПО-ЛОША
4
31
 
19
 
! Отговори
АТАКА Варна преди 8 години
Борисов е нашият премиер и трябва да уважим както вота на хората така и премиера,хубав лош по добър от него няма.
3
4
 
41
 
! Отговори
данъкоплатец преди 8 години
ГЕРБ=ГЛАД... Този път мутрата и неговата групировка ще влезнат в затвора,народа е на предела на силите и само една малка искра и,айдеееее.
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Великите анализатори до един са провалени в своите професии , но да дават акъл въпреки , че те го нямат много им се отдава . И какво следва като е провалена политиката , а другари . Нови избори или революция с автомати , хайде кажете . Какъвто и сценарий да вещаете все е зле за народа . Виж за престъпността и назначените капиталисти е добре , че ще крадат на воля . ТОВА ЛИ ВИ Е ЦЕЛТА А .
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баце честито:-Първо паричките ти гепиха братята Хамериканци;-Второ завъртяха се игричките с протестриащи дето праиии.Да нямаш спокоен ден пич.