Борисов днес: Помага на Станишев, подкрепя Москов, обича Радан

Премиерът не вижда нищо опасно в искането на Турция да е в ЕС
9 мар 2016 16:30,
60
Борисов днес: Помага на Станишев, подкрепя Москов, обича Радан
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов свидетелства по делото срещу бившия министър-председател Сергей Станишев.

Около половин час той обяснява пред съда какъв документооборот минава през кабинета на министър-председателя.

Както знаете делото срещу Станишев е за 7 загубени документа, а процесът започна след като самият Борисов подаде на прокуратурата сигнала за липсата им. 

"Колкото и да е странно, опитах се да помогна на колегата Станишев", каза Борисов пред съдебната зала, цитиран от "24 часа". Премиерът обясни, че документооборотът е толкова голям, че всеки би могъл да пропусне нещо. Той призна, че не вижда злонамереност в действията на Станишев и че вероятно предшественикът му е изгубил документите поради небрежност.

Още по темата

В Съдебната палата премиерът коментира и призивите на опозицията в парламента за оставка на здравния министър Петър Москов. Те заваляха след решението на Конституционния съд да отмени здравната реформа.

"Опозицията има много да чака за оставката на здравния министър", каза Борисов. Той съобщи, че сутринта е говорил с Москов и той го уверил, че няма нищо тревожно и ще бъдат направени всички промени, свързани с решението на КС.

"Той е достатъчно грамотен човек, разбира от това, което прави и ако има някаква неточност, ще я поправят", категоричен беше Борисов. "Естествено, че продължавам да подкрепям министър Москов", допълни той.

Премиерът коментира и отношенията си с лидера на ДСБ Радан Кънев, с който заедно направиха сегашния кабинет, но който мина в опозиция заради бавната съдебна реформа.

"Радан Кънев го обичам много, но няма как да си едновременно в опозицията и в управлението. Това е все едно аз да направя опозиция на управлението на ГЕРБ", каза той.

Премиерът разкритикува и медиите за това, че ходят из бежанските лагери и питат мигрантите нямат ли намерение да идват в Блгария.

"Правите лоша услуга да ходите и да ги подкукуросвате да идват в България", каза Борисов. Той обаче призна, че сърцето му се къса като гледам хилядите хора по лагерите.

Премиерът коментира и желанието на Турция да се отворят няколко глави на преговори за членство в ЕС. Според Борисов той подкрепя това, защото тогава ще могат да се поставят условия на Анкара и той не виждал нищо опасно в това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
7
 
! Отговори
чуй преди 8 години
бибитко съвсем изпращя! не знай кво гавари???
35
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червения тиквун не може да се въздържи да не плюе Борисов и две минути. Човека защитил Станишев и пак недоволен . Явно има голяма нужда от Бойко за да е жив . Давай червен тиквар .
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много объркан човек, за съжаление ще продаде югоизточна българия нантурция и така ще приключи с царуването му. за негово съжаление, парите няма да ги види, понеже ще му ги вземе дътжавата.
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
,,,,,Обичам го,,,,, Много е умно това,,,,,,,момче,,,......Пу....Пу....Пу.... да не му е уроки.
32
2
 
9
 
! Отговори
Омръзна ми преди 8 години
Дон Тиква се очертава и като енциклопедист, досущ като Леонардо Да Винчи...днес не е изказал само мнение за Гравитационните вълни, но това е за да не ни напомня колко велик и знаещ е, а ние *** му с ***...
31
1
 
14
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Надявам се да е така самоуверен и на Народния съд II, когато му дойде времето!
30
1
 
4
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Така е защото е папапомазан. Ха-ха-ха.
29
1
 
11
 
! Отговори
камен преди 8 години
Турция ще влезе в ЕС колкото Украина и това всички го знаят , премиерът така и трябва да говори с лудите на юг , не желаем излишни конфликти.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
политиците както никога досега са в пълен съюз а народа както никога досега е разединен и настроен агресивно един към другот това се възползват те от народното безхаберие
27
6
 
2
 
! Отговори
Москов преди 8 години
Нека ви светна за осигуровките. Доплащане няма как да няма защото това което дава касата е под пазарната стойност на здравните услуги. Имате два варианта - доплащате и получавате качествено обслужване, или отивате в скапана държавна болница където не доплащате и се лекувате при немърливи и некадърни доктори, щото свестните работят за повече пари. На който не му изнася да се оправя, аз мога само да ви вземам парите. Това е.
26
1
 
10
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Борисов отново демонстрира, че няма понятие за обществения живот, както и връзка с него. Такива хора някои наричат прости. Като ставим настрана фарса с целия процес срещу г-н Съсел, Рапонев се явява на скамейката като свидетел. Не е там да моли за снизхождение. Не е там, за да "помага" - т.е. да лъжесвидетелства ли, що ли?!? И със сигурност не е там, за да се произнася по вината, като посочва, че документите са загубени поради небрежност.
25
13
 
5
 
! Отговори
иво преди 8 години
Единствения премиер , които гарантира някаква сигурност и ред в държавата , всичко друго е за ........ , видяхме ги .
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция няма място в Европейския съюз
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха,ха,ха,ама той не вижда по-далече от носа си.Ходи в Брюксел,бута се до големите за снимка,каже по някоя смешка и после медиите се надпреварват да я повтарят,като че ли сме го назначили да ни забавлява,а не да ни управлява.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
IMA LI OSHTE TOLKOVA PROSTI HORA DA VIARVAT NA POZHARNIKARIA BORISOV?????????????DOKOGA BE ! SABUDETE SE!
21
0
 
13
 
! Отговори
boeko преди 8 години
простака си е ***
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов днес е надминал себе си. За един ден толкова простотии е изръсил, че чак започнах да си мисля, че вместо да поумнява с времето, този индивид прогресивно оглупява. Там Москов нещо да му предпише, да се поуспокои Бочко и да почине, че какво ще прави държавата без него.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При проверката на самоличността на свидетелите съдия Александра Йорданова направи впечатление с фамилиарното си обръщение към премиера - "Бойко", и придружените с усмивки въпроси към него.
18
2
 
17
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Бойко в естественото си състояние - шеф на групировка! Този въобще няма идея какво е и как се управлява държава. Срамувам се от него и за него!
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина няма нищо опасно Турция да стане член или да кандидатства в Европейския съюз. Но Турция дори не се намира на територията на Европа. Да направим и Австралия член на европейския съюз. А защо не и Русия.