Ердоган ще наложи още по-тежка диктатура

Джамбазки: Ако има нови избори, той ще ги спечели на 110%
16 юли 2016 11:19, Анисия Иванова
45
Ердоган ще наложи още по-тежка диктатура
Снимка: Булфото, архив

Превратът в Турция е неуспешен и вече е приключил, каза за Bulgaria ON AIR евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Ердоган ще се възползва от ситуацията, за да наложи още по-тежка диктатура и по-тежка политическа разправа", смята Джамбазки.

По думите му Турция ще продължи по път, който не е добър за България. "България няма интерес от диктатор ислямист на своята на граница. Ердоган десетилетия гради диктаторски режим. Избива собствения си народ, води гражданска война.", заяви евродепутатът.

Според него Ердоган ще търси други външни врагове, за да подкрепи личния си диктаторски режим.

"България трябва да засили мерките за сигурност в посока укрепване на южната ни граница. Турция ще бъде все по- малка част от северноатлантическите ценностите. След този неуспешен опит за преврат, репресиите ще бъдат още по-големи. Ще се върви в посока на ислямизация на армията, а тя е една от най-силните по северноатлантическия договор", коментира Джамбазки.

По думите му ако в Турция продължи гражданската война, е възможно турските граждани да търсят нови пътища и спасение. Джамбазки каза, че ако има нови избори, Ердоган ще ги спечели на 110%.

"Превратът е неуспешен, защото няма подкрепа от голяма част от населението. Главнокомандващият на армията на преврата се разграничи от тях", каза евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
10
 
! Отговори
пижо преди 7 години
вместо да коментираш неща дето не разбираш,по-добре бегай у македонията,оти там те чекат да си отслужиш казармата
28
1
 
10
 
! Отговори
razbirach(bilirkisi) преди 7 години
nishto ne e viarno deto e kazal toa djsmbazkitrckiat narod ne e tolkova prost kolkoto negoi grugo.... Toa ot kade vzima informatsia za da komentira ....?Ot djurnalistkata na bnt-nihal yaldz li?-koiato edvam govori turski
27
11
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
България трябва рязко да увеличи отбранителната си способност и да не разчита на други да свършат таз работа. НАТО е крайно несериозна организация. На нея неможе да се разчита! Да припомним - 40 год.вече Турция окупира Кипър,a Алианса абсолютно нищо не е направил до сега по "?"-а за таз 100% агресия! Турция е трябвало незабавно да бъде изключена но както е видно нищо подобно не се е случило! Нито санкции, нито нищо,a иначе веднага скочи за Крим!
26
9
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Съдбата на Ердоган ще я реши турския народ. Може ли ислямизацията да се съчетае с икономически прогрес? Ако се окаже, че може, Ердоган може да бъде президент докато е жив. Западът създаде икономика на Турция, като си мислеше, че укрепва светска държава, неин стратегически съюзник. Ще продължи ли да подкрепя Турция на Ердоган? Най-вероятно - да. Пример е Саудитска Арабия - също стратегически съюзник на САЩ.
25
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ербоган е пич. създаде ред и успех на турция и като путин затова си го обича народа а и те двамата.
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ербоган е пич. създаде ред и успех на турция и като путин затова си го обича народа а и те двамата.
23
4
 
15
 
! Отговори
неанонимен преди 7 години
този с турската фамилия,да не коментира,каква диктатура е в Турция,ами да си види,какво има в нашата държава,ако можем да я наречем така...
22
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА. КАКВИ БЪЛГАРИ - ПАТРИОТИ СТЕ С ТАЗИ МАЙМУНИЦА.
21
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е диктатор - алчен, манипулативен, жесток, нагъл. Преди 2-3 години стотици хиляди хора в продължение на месеци протестираха срещу управлението му. Той изпрати армия срещу собствения си народ, загинаха десетки цивилни граждани. Той изнудва и манипулира Европа чрез имигрантите, скара се с всички свои съседи. Сега хората излязоха на улиците не за да защитят него, а за да защитят крехкия мир в държавата. Но той ще използва ситуацията, за да укрепи диктатурата си и за лов на вещици.
20
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този преврат също като тероризма се създава и храни съзнателно, за да се използва после за отнемане на свободите на всички. Някои се опитват да се борят с тероризма, но мерките, които прилагат, са толкова ограничаващи, че налагат жестока борба против тях.Така сами по себе си инициират тероризъм вместо да го намаляват.
19
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за 29, 22, 23, 24.Пиши на кирилица, няма кой да се мъчи да те чете!!! Щом нямаш кирилизатор, що щеш във форума?!
18
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стара истина е, че когато имаш вътрешнополитически проблеми си търсиш външен враг върху когото да прехвърлиш общественото недоволство. Затова управлението на Ердоган е изключително опасно за държавата ни. Поради съседството си и наличието на мюсюлмани сме много подходящи за тази цел. Все още ли не сте разбрали ЗАЩО Местан се кри в турското посолство и какво трябваше да направи по чужда заръка?!!!!
17
1
 
26
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Това си е ГЖАКПОД.Тия миризлаци никой повече няма да ги вика в ЕС ,а и скоро едва ли ще се успоки положението .Тепърв почва войната там и кюрдите имат 2мил. бежанци които нямат кво да губят
16
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори и на децата вече стана ясно, че така нареченият "преврат" е една жалка манипулация. Турската редовна армия е 300 000 души и от тях 1000 тръгнали да правят преврат хаха. Дори са нямали подкрепата на по-голямата част от командващите в армията. Ердоган като хитра лицица изпревари военните и сега се бетонира на власт завинаги. Има си и оправдание за всички последващи действия. Затова звънеше в Москва и се извиняваше, за да си върже гащите предварително. Няма случайни неща.
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джамби е добър с устата...Пробвал съм го.
14
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утре и Бойко може да реши да ви отнеме гражданските права като си организира преврат,този мач е игран ,игран от великите сили ,че вече всички знаем как се прави и какви са целите
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново под слънцето.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бледо копие но копие на операция Валкирия.Вижте цирка и в двата случая диктатора Хитлер завани по телефоните на своите уфицери и призовава народа за борба,същото направи снощи и Ердоган от един смартфон.Преврата заварил Ердоган докато бил на почивка,БАНАЛНО НАЛИ?Курск и нейното потуване завари Путин също на почивка,а атентатите от 11,09,2001 завариха Буш в една класна стая с дечица,БАНАЛНО НАЛИ ? ТЕ САМИ СИ ГИ НАПРАВИХА
11
3
 
18
 
! Отговори
Глaс нaроден, преди 7 години
глaс божи ! Щом турския нaрод искa диктaтор,знaчи точкa по въпросa !
10
5
 
34
 
! Отговори
Имхотеп преди 7 години
И кое му е некaдърното нa Путин,че извaди Русия от мизериятa нa aлкохоликa Елцин ?