Нинова за ГЕРБ: Крадем от гражданите и за себе си!

Вниманието било съсредоточено върху провалите във външната политика
Обновена: 30 сеп 2016 13:34 | 30 сеп 2016 13:22, Камелия Цветанова
95
Нинова за ГЕРБ: Крадем от гражданите и за себе си!
Снимка: архив Булфото

Логото на предизборната кампания на ГЕРБ вместо да е "Работим за гражданите", да стане "Крадем от гражданите и крадем за себе си". Това предложи лидерката на БСП Корнелия Нинова, след като обвини управляващите, че вече са посегнали и на храната на децата като допускат фирмите, които снабдяват училищата, да го правят на цени доста над пазарните.

"Това е дъното, не ви стигат далаверите, но и опряхте да крадете от програмите за децата – училищен плод и училищно мляко", обвини тя и цитира данни на социалистите на цени от тържища и тези от фактури на фирми, които доставят плодове, зеленчуци и млечни продукти за учениците.

Според нея ябълките, които се продават на пазара струват по около 98 ст., а в училище се доставят по 4,92 лева.

"Крушите вървят по 3,80 лв. на пазара, но в училищата се доставят на цена от 6 лева. Портокалите струват по 1,10 лв. на пазара, но за учениците вървят по 4,26 лв., морковите струват по 92 стотинки, но за училище са 6 лева за килограм. Кашкавалът струва десетина лева, но в училищата е по 16 лева, сиренето върви по пазара 6 лева, но в училищата се доставя по 12 лева", посочи соцлидерката.

"Кой разреши на тези фирми да доставят на тези цени?", риторично попита Нинова.

Тя използва времето за декларация от името на парламентарната си група, за да разкритикува цялостното управление на коалицията.

"Напоследък цялото обществено внимание е съсредоточено върху провалите във външната политика, която се прави извън страната, а примерът Бойко Борисов не отстоява националните интереси", обвини соцлидерката.

Нинова отново повтори тезата на червените, че подкрепата на кабинета за Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН, е решение, взето извън България, заради което БСП инициира процедура по внасянето на вот на недоверие срещу правителството.

Отделно тя смята, че Борисов е спестил информацията, че част от 160–те милиона евро, които ни отпуска ЕК за бежанците, ще бъдат похарчени за проекти за заселване на мигранти в общини с лошо демографско състояние.

"Залисани с тези проблеми забравихме за наболелите проблеми – икономика, образование, бедност и доходи", каза Нинова и добави, че има провал във всички сфери.

Георг Георгиев от ГЕРБ отговори на критиките на лидерката на БСП с обяснението, че с наближаването на изборите опозиията винаги използва този подход на обвинения към властта.

"Това не е нищо ново за БСП, вие родихте модела "КОЙ", постоянно БСП се опитва да превръща една или друга тема в дъвка за собствените си тяснопартийни цели, но напоследък това се случва и с външната политика, което излиза извън пределите на търпимост", обвини от своя страна депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВИЖ КОЙ ГОВОРИ- ГНУСОТИИ- МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕРА, МИЛИАРДЕР ДО МИЛИАРДЕРА- И ТАМ ДО ТЯХ ЗАБЛУДЕНИТЕ БЕДНИ ПЕНСИОНЕРИ И РАБОТНИЦИ, КОИТО БАЧКАТ ЗА ДА СВЪРЖАТ ЕДВА ДВАТА КРАЯ И КАТО НАГРАДА ЧЕ ГИ ИЗБИРАТ- ХОП ВЪВЕЖДАТ ПЛОСЪК ДАНЪК И БАБА ПЕНА ЧИСТАЧКАТА И ВСИЧКИ НА МИН ЗАПЛАТИ НОСЯТ ДЪРЖАВАТА НА БОЛНИТЕ СИ РАМЕНЕ, КАКВО ПРОМЕНИХА В НОВИЯ ЗАКОН ЗА ПЕНСИИТЕ, НАЛИ СА ЛЕВИ- КАЛФИН - АБВ И АЛИ ОСМАН ОТ ДПС- НИЩО.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A Р.ОВЧ. И ГОЦЕ ШЛЕМА КАТО ГЕПАХА ЯКО ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА СТАНАХА МИЛИАРДЕРИ И ОСТАНАЛИТЕ ОТ БСП СА СЪЩИТЕ КРАДЦИ ВСИЧКИТЕ
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БКП-БСП,до 2016 година откраднаха от народа над 800 милиарда лева!
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ognyanz Бесепарчо крадлив,там ви е грешката,защото мислите,че народа не вижда,не чете, и е *** за управляване.Агента ти Гоце-80 милиона,Станишев-7 милиона,Курнелката ти-3 милиона,Овчаров милионер,кметицата на Смолян от подкупи за разрешителни за строежите на Пампорово и други далавери преведе на племенника си 1 милион.70 години от вас и бандитският ви произход нищо хубаво не се случва в България.Където минете рушите и го оглозгвате,като диваци.Ако не вярваш прочети,факти,не ми блей.
53
4
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 63: А то тоя пост колко пъти ще го слагаш с Copy и Paste. Събра ли пари да си пратиш децата (ако ги имаш) да учат в САЩ? Корнелия Нинова ли е лицемерка? Има един лицемер от вас двамата, ама мисля че не е тя.
52
7
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 73: Кой от БСП е станал милионер? Като пишеш глу.пости, не ставаш по-убедителен. Каква лустрация, какви досиета. Методи Андреев колко години получава пари като председател на комисия за досиетата. Ще го храним до живот за да вади от време на време по някой компромат, така ли? А езикът ти е като на бай Ганьовия редактор Данко Хаирсъзина. Гербаджийски *** първо качество.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП,а вие в кои свери имахте възход,та станахте всичките милионери?Как става тая работа?Вие сте крадливи,нагли и мръсни в червата.Колко пъти бяхте на власт,защо не направихте закон за лустрация,или ще цъфнете със всичките си гадости?А закона за досиетата,защо ви боде в очите и отзад?Имахме една такава кметица в Смолян-стара мома комунистка,хората я наричаха мащехата на Смолян.Съсипа градът ни и като си тръгна остави хазната на града празна,общината с не платени сметки и без ток.А тя милионерка.
50
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А вашти другари р.овч. и гоце крадоха като диви, то не бяха шлемове и централи
49
4
 
17
 
! Отговори
борис преди 7 години
тази комунистическа кифла в качеството си на министър хариза Пловдивския панаир на господаря си свинар гергов. Само този пладнешки грабеж струва на държавата 500 милиона и е най-големия в 6000 годишната история на Пловдив.И точно комунистическата к л е пт о м а н к а си отворила човката да грачи за другите.
48
1
 
3
 
! Отговори
протестиращ преди 7 години
Навярно е така защото МВР вместо да обърне внимание на стопанството си тя го загърби за сметка на президентските избори.От това се възползваха Гранични полицаи и трафикантида трупат бързи пари.
47
11
 
5
 
! Отговори
X,Y,Z преди 7 години
Каква злоба бе другари,да не мислите Бойко за демократ,да бе аз съм нобелов лауреат по квантова физика.А за фирмите с надценките знаем всички,аз работя в една такава фирма Сириус 2005 еоод,яко се надписват храните,печалби с по 300%.Обаче шефа се пъчи че Герб са зад гърба му.Имаше статия за фирмата и с храната за бежанците и там се правеха далавери,пращаше се развалена стока или тъкмо пред изтичане срока на годност,никой не ги проверява,което значи че имат чадър.
46
7
 
15
 
! Отговори
normalen преди 7 години
Ужас, каква злоба, ненавист и почти налудничаво излъчване...... Тази жена трябва много да внимава за здравето си! Атаката е най-добрата отбрана, това го знаем, това е присъщо за комунистите, но все пак от устата на жена и то с такава злоба, това вече не е нормално. А дали има мъж до нея, горкия, сигурно си ляга преди нея....
45
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ Е АВТОРИТАРНА ПАРТИЯ. ЦВЕТАНОВ КАЗА - КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ Е ТОЗИ, КОЙТО КАЖЕ БОРИСОВ. ДОН КОРЛЕОНЕ
44
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Л АЙНОТО ЩЕ Е ЗА БОРИСОВ, ОСОБЕНО АКО КРИСТАЛИНКА СЕ ПРОВАЛИ.
43
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** кифлееМай те хванаха в крачка, не се оправдавай, дано и твоето дете или внук си похапва ябълки по 5лв,ама златни да са ...
42
2
 
4
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
аз, БИХ СЕ ЗАМИСЛИЛ НА КАЗАНОТО, И НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА, КОЙ ГО Е КАЗАЛ, а тук, някои, по долу отговарят като че ли са хи хванали в крачка, айде помислете де, търълянковци....
41
2
 
13
 
! Отговори
popa преди 7 години
До мачече то всичките едни бре то комунист= ГЕРБ + БСП + АБВ + ... последния да затвори ввратата , никога нма да се оправи България , докато си мълчи обикн.човек и търпи
40
5
 
14
 
! Отговори
До 50 преди 7 години
Споко, не е имала достатъчно време, за да краде, затова така драпа към властта, или мсилиш, че много й е домиляло за бабите ни? А и някоии хора не са толкова лакоми за неща като скъпа кола или нов апартамент, да не говорим че липвата им може да е само поза. Глупаво е да се съди по това колко е честна.
39
5
 
12
 
! Отговори
dp преди 7 години
Оф тия вресливи лели дето ги пробутаха напоследък за лица на БСП са толкова елементарни, че едва ли и най-загубените хора им обръщат повече внимание отколкото на поредния селски скандал между съседки.
38
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е интересно тая лелка заспала дето толкова лае какво ли щеше да направи, ако беше на власт? Ще вдигне пенсии ли? Ще оправи здравната система ли? Откъде - осигуровки масово се крият, данъци също. Защо нямаме демокрация ли? Ами много просто - комунистите не са спирали да ни управляват, просто с друго име и нови лица (за тези, които се чудят защо е толкова дълъг прехода)...