Волен към Радев: Ново име за Мусала, референдум за базите

Сидеров настоява и за въвеждане на вероучение в училище
19 яну 2017 17:30,
233
Волен към Радев: Ново име за Мусала, референдум за базите
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска три инициативи от новия президент Румен Радев – да смени името на връх Мусала, да проведе референдум за американските бази у нас и да помогне за въвеждането на вероучение в българските училища.

"Г-н Радев да смени турско-арабското име на най-високия връх на Балканите Мусала с това на Св. Иван Рилски. Това е светецът, който е избрал Рила за своето отшелничество и е небесният покровител на България", каза Сидеров малко след като новият президент се закле в парламента.

Още по темата

Лидерът на "Атака" припомни, че идеята на Патриотите за преименуването на Мусала отлежава в деловодството на президентството още от февруари 2014 г., но Плевнелиев така и не предприел нищо за смяната.

"Новоизбраният президент може да го направи в рамките на дни, тъй като това е в неговите правомощия", смята Сидеров.

Той поиска от Радев и да инициира референдум с въпроса: "Трябва ли в България да има четири военни бази на САЩ?". Сидеров натърти на това, че базите са на САЩ, а не НАТО и Щатите ги ползват вече 11 години абсолютно безплатно.

"Радев да инициира референдум и народът да се изкаже: ДА или НЕ на базите. И ако каже НЕ – да ги затвори", призова лидерът на "Атака".

Волен Сидеров поиска от новия президент и да изпълни предизборното си обещание, че ще работи за въвеждане на вероучението в българските училища.

"Да си спомни думите и да започне да работи. От "Атака" ще го подкрепяме с две ръце по тази тема, тъй като това е наша кауза вече 11 години", каза още Сидеров.

Според него тези три неща ще са достатъчни за начало, за да докажат дали наистина делата са по-важни, както се изрази самият Радев в речта си в Народното събрание.

"Нашите предложения не изискват нещо специално. С тях държавният глава ще покаже, че има отношение към важните въпроси", смята Сидеров.

"Плевнелиев буквално искаше да ни вкара във война с Русия. Надявам се Радев да е по-балансиран в това отношение", каза още лидерът на "Атака". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Балкан е българска дума!!!
145
0
 
3
 
! Отговори
Люта Чушка преди 7 години
До Анонимен 194А защо не и Сталин ;-)
144
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До крайСидер е гръцка дума и означава желязо, демек(!) Сидеров =Желязков
143
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
а референдум за нато и ес кога вкарахте ни без да питате бьлг народ аз не искамконфликти сьс сьседите на мен русия не ми е враг тези база не носят мир а воиназаради чужди интереси вьн бьлгария от нато ес и сета
142
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и село катуница да се преименува
141
2
 
9
 
! Отговори
nr преди 7 години
ето още една причина да не гласувате за герб. базите били безплатни. това абсолютна продажност за да останат на власт.
140
4
 
11
 
! Отговори
Прост народ преди 7 години
Овчедушният български етнос все още не е разбрал, че е на изчезване, а това че има американски бази бабите и внуците им не го разбират, а останалите са прекалено заети от проблемите, че да се занимават с некви американски бази... Марионетките в парламата си правят гаргара с народа, а той вика браво Боко ти си бог...
139
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идват избори и се почна чак с псефдо патриотите . Тоя е осъден няма повече място в парламента. Човек, който неуважа съгражданите си няма място в обществото, а камоли в политиката. Ще е срам, ако отново го вкарате в парламента. Човек нападнал науката и младежта?!!!!
138
10
 
8
 
! Отговори
хайде да сменим.. преди 7 години
името на църквата.....Александър Невски, натрапен като патрон на българското православие от руските освободители, както и шлема на Иван Грозни, титуловал се като цар на българите след генцида, който наложил върху волжките българи през 1552 г.На шлемовете на тези братушки е било изписано първото изречение от свещения за мюсюлманите Коран, чието трикратно произнасяне пред свидетели е условие за приемане на исляма: Няма друг Бог, освен Аллах и Мухаммад е неговия пророк!За Александър Невски е известно на просветените отдавна, че е приел исляма като слуга на монголската Златна орда по
137
9
 
7
 
! Отговори
ДА ОСВОБОДИМ АЛЬОША преди 7 години
Съветската армия е страж на мира-тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на легендарната Червена армия Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила.Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство,хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и
136
4
 
9
 
! Отговори
Стефан преди 7 години
Браво, Сидеров, и аз ги изисквам тези неща от президент Радев. Но съм почти сигурен, че нито едно от трите не ще опита да реализира.
135
6
 
11
 
! Отговори
nina преди 7 години
До до 188Защо ще се сменя едно име,което вече е натурализирано в българския език от повече от близо 600 години?Свети Иван Рилски е основал рилската обител и е дал името си поради тази причина.Как се е казвал връх Мусала преди 600 години?Какъв е този възродителен процес?Къде дугаде си сменят имената на върховете/планините?Няма ли по-важни проблеми за решаване в тази държава от това, да се обсъждат подобни идиотщини?
134
9
 
14
 
! Отговори
. преди 7 години
Не знам, кога и дали ще бъде сменено името на връх Мусала, но волен трябва да си смени психиатъра. Веднага.
133
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Реално не е много правилно най-високият връх в православна България да се нарича Върхът на Аллах."Ако в православна България най-високият връх се казваше "Peak of God", доволен ли щеше да бъдеш? Или ако се казваше "Spitze Gottes"?Думата Аллах, означава Господ. Измислена е още преди да се появи Исляма!!! Християните в Ливан, Йордания, Израел, Египет и т.н. където има там християни, използват точно тази дума, защото говорят арабски. Няма нищо общо с Исляма!
132
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Shopp 123Чувал ли си заглавието "Сборник за народни умотворения, наука и книжнина"? Едва ли.Потърси го, започва да излиза още през 19-и век, 53 тома. Ще научиш доста неща. Материалите, поместени в него, ги цитират учени от цял свят. Ще разбереш къде и кога българите са яли бой, за да казват, че отиват "На касабата".Не ми е ясно какви са тези хора, които са ти написали няколко плюса. За теб не се питам, ясен си ми. Твоето състояние медицината го определя като мазохизъм.
131
3
 
5
 
! Отговори
Божи връх преди 7 години
До ninaкоито са знаели, по-заможните са се спасили към Венеция и Генуа, аристократи и книжовници бягат и към Влашко, Молдова и Киевско, но там други теми ги вълнуват, останалите оживели са се спасявали кой как може, кои с вярата, кои с името, не им е било до върховете. в Османската империя обикновено са преименували на арабски по старото значение на името, по първия заселен мюслиман или първия местен приел исляма.
130
5
 
5
 
! Отговори
matao преди 7 години
Пълни глупости!
129
17
 
2
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Няма какво да търся за българите. Българите са просто един клон на едно голямо дърво с много клони. Турците са корена на това дърво. Колкото и днешните турци да са размити както и тогавашните българи и днешните българи. Това е от мен.
128
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До турчина Потърси Китайските сведения за българите или Монголските ., Индииските сведения,, са във всяка българска бибилиотека .В 2137 година е била най-голямата битка в древността . 120 хиляди конника срещу, 800 000 хиляди китайци.Конниците победили . Кой е ли бил този конен народ? Познай от първият път . А де ! БО-ЛО!
127
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реално не е много правилно най-високият връх в православна България да се нарича Върхът на Аллах.