"Нова република" и "Да, България" – идилия вдясно

Трайчо Трайков не се бои от популисти, ще се бори за идеите си
7 фев 2017 09:50,
71
"Нова република" и "Да, България" – идилия вдясно
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Кандидатът за "Дондуков" 2 от последните президентски избори Трайчо Трайков обяви пред Bulgaria ON AIR, че новосформираната партия "Нова република" несъмнено ще подаде ръка на "Да, България" за общо явяване на парламентарните избори.

Още по темата

"Някаква мръсотия са направили на "Да, България", но те имат резервен вариант. Това, което се е случило с тях, не променя политическите им решения", коментира той по повод отказаната регистрация на партията на Христо Иванов за участие във вота на 26 март.

Бившият министър на икономиката и енергетиката уточни, че непоисканата помощ е лошо нещо и загатна, че най-вероятно предстоят разговори между двете формации.

На въпрос каква предизборна кампания ни очаква Tрайчо Трайков отговори, че и този път няма да се отървем от театралната терминология. Той е на мнение, че политиците възприемат всичко като нещо, където могат да си правят номера, сценки и трикове.

"Политиката е кратък период от живота на човек, в който той има уникален шанс да направи нещо за народа си", настоя гостът на Bulgaria ON AIR и добави, че все още има объркване, а най-популярните политици на Реформаторския блок са Трайчо Трайков, Мартин Димитров и Радан Кънев.

Трайков посочи, че Реформаторите дори не са коментирали предложението на "Нова република" за дясно обединение.

"Обединение е възможно дотам, докъдето всеки нов елемент прави тялото по-силно, а не по-слабо. Половината от хората, които гласуваха за мен, не гласуваха преди това за Реформаторския блок. В РБ има много хора, които се чувстват в безпътица вследствие на безпринципното поведение на лидерите им", коментира още Трайков.

Той подчерта, че популистките изказвания на останалите партии няма да го накарат да се предаде и той ще се бори за това, в което вярва.

"Не си правя вятър на устата, когато говоря за картели и енергийна независимост. Работещият подход е, ако се ремонтира държавата с промяна на структурата - въвеждането на независим зам.-главен прокурор, промени в Конституцията, промени в регулаторите на обществените поръчки", даде пример Трайков.

Членът на "Нова република" поясни, че ДПС е №1 в списъка от партии, с които няма да се коалират в евентуално бъдещо управление. В това число влизат още ГЕРБ и БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ха-ха-хаможе би си от Герб и така ти изнася да говориш ,но Христо Иванов не беше ли човекът ,който се отказа сам от поста си ,защото беше безполезно да си блъска главата в бойковата стена,а Трайчо Трайков не беше ли пък този който възропта срещу монополите и това не се хареса на Бойко да се плюе срещу приятелят му В.Златев..... това вашето бля,бля е само в защита на настоящето статукво в което живеем вече 27 г. Народа трябва много да чете и да се интересува и да може да отсява зърното от п
16
3
 
6
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
Чудя се как и разградския мошеник Киро Парахода не се е изтъпанил с някоя партия.Тези зализани мишоци като видят пари и започват да си мислят ,че са нещо повече от смрадливи плъхове.От къде се навъдиха толкова спасители и патриоти?Хвани единия и удари другия.
15
4
 
6
 
! Отговори
ех преди 7 години
До Офф ,да се омитаТикво , ти за кой ще гласуваш ?за Боко ли?!
14
3
 
5
 
! Отговори
Maks преди 7 години
Напъна да се докопат до властта и да блажат е голяма , както преди мен е казал колега, цепят се, обединяват се и отново и отново , но са си едни и същи. Търгашите отвориха политическите сергии и продажбата на ОБЕЩАНИЯ заваляха. Партия от латински - разделям на части. Всички партии се правят с цел да облагодетелстват част от ръководството им , те нямат КАУЗИ имат лични интереси !!!
13
7
 
6
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
До 12! Да бе , да.Роптаят докато влезнат и после се нареждат на масата до тези ,срещу които са роптали.Аз на приказките на тези крадци и родоотстъпници не вярвам нито дума.Всичките им приказки целят отново да могат безнаказано да крадат.
12
13
 
12
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 7 години
Какво искат тези крадливи ***?Трайчо смени 3-4 партии и вместо да дреме в килията ,пак е отворил мръсната си уста и жадува за власт.А откъде взимат тези огромни пари за тези кампании?Трайчовци ,Местановци,Раданки,АБВ куртизанки,Куневици ,Христоивановци че и тиквениците са все изпята песен.Аман от тези алчни нещастници.
11
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИЗВИНЯВАЙТЕ НО ТОВА СА НАЙ-ДОСТОЙНИТЕ ПАРТИИ И НАЙ-МРАЗЕНИТЕ ОТ ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ КРАДЦИ.НИМА ЦВЕТАНОВ И БОЙКО СТЕ ГИ ЧУЛИ ДА РОПТАЯТ СРЕЩУ ПЕЕВСКИ,СРЕЩУ ДОГАН ИЛИ БСП? НЕ ТОВА СА ТЯХНИТЕ ХОРА,ТОВА СА ХОРАТА С КОИТО ЗАЕДНО КРАДАТ.НАЙ-МНОГО РОПТАЕХА СРЕЩУ РАДАН,НЕ МОЖЕХА ДА ГО ТРАЯТ,ЗАЩОТО САМО ТОЙ ИМ КАЗВАШЕ КОЛКО СА КРАДЛИВИ,КОЛКО ПОРЪЧКОВИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ ИМА,КОЛКО НЕ РАБОТИ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА,ЧЕ ЦАЦАРОВ Е ТЯХНА СЛУГА.ТОВА Е ИСТИНАТА! И ЗА МЕН ТЕ СА ДОСТОЙНИТЕ А НЕ ГЕРБ И БСП
10
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След плачевните резултати на президентските избори, не знам с каква идея този човек е решил да прави партия.
9
6
 
5
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Искам да знам кой от всичките вече се е накрал и да гласувам за него страхувам се обаче, че няма насита и тоя е от тях.
8
9
 
4
 
! Отговори
:-D преди 7 години
Нали точно Радан Кънев ги прави тези мръсотии с регистрацията на "Да, България", защото Хр. Иванов му се опъва да се коалира с него! По този начин Радан иска да принуди "Да, България" да влезе в коалиция с "Нова република" и да използва тяхната регистрация за явяване на изборите."Да, България" обаче не поддаде и се съюзи със "Зелените" като ще ползва тяхната регистрация за вота.
7
12
 
8
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Програма на партия Да, нова република България:- концесии на апетитни места на демократични партньори за 200 години- гей бракове- борба с РусияТези партии имат 2-3 процента сборно, обаче всеки ден по телевизора ги въртят. Хубавото е, че колкото повече ги въртят, толкова повече се излагат.Чичо Доналд успя да пробие и без медийна подкрепа. Тези с масирана медийна подкрепа 2-3 % . Бездарни са.
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цепят се, обединяват се, цепят се, обединяват се, ... и това са все едни и същи хора, които от 27 години ни грабят.
5
12
 
4
 
! Отговори
Зевзек преди 7 години
Кога най-после Трайчо ще свали перуката да се насладим на истествената му красота?И като каква е причината да се мъкне с нея?`Да питаме Радан?
4
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСИЧКИ СА МААСКАРИВВСЯКА ПАРТИЯ СЕ ПРАВИ ЗА ДА КРАДЕВСЯКА ПАРТИЯ Е МАФИОТСКА СТРУКТУРА
3
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Туй нова република да не е шоколадов десерт на Своге? Онова беше сладко, а туй е гомно.
2
8
 
5
 
! Отговори
МУШМОРОЦИ преди 7 години
като този, дето дойде от ЕВН и само гледат КЕКЕПИРА да си стягат багажа за затвора заради далаверите
1
5
 
17
 
! Отговори
отвратен преди 7 години
Няма Ляво,няма Дясно,кражба има,да е ясно !!