Станишев иска социална сигурност – спирачка на терора

Днес той събра Царя, Герджиков и Борисов на разговор за Европа
22
Станишев иска социална сигурност – спирачка на терора
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

С минута мълчание в памет на жертвите от атентата в Лондон започна дискусията "Европа отново на път" днес в София. Тя събира трима бивши премиери на България - Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Огнян Герджиков, и настоящия Бойко Борисов.

Още по темата

Преди форумът Сергей Станишев, президент на ПЕС и инициатор на дискусията, коментира, че в момента започва един процес, който ще бъде от изключително значение и за ЕС, и за България.

"ЕК представи своята Бяла книга с пет сценария за бъдещето и трябва да сме наясно, че ако ние нямаме своя добре изградена конструктивна визия за бъдещето на Европа, нещата ще се случат без нас и тогава наистина можем да се окажем в периферията на процесите", отбеляза той.

Днешният форум показва, че, когато опира до национални интереси и до бъдещето на Европа, сме способни да водим диалог, каза Станишев, цитиран от БТА.

Той посочи, че за него е важно да имаме няколко ясни принципа и към края на годината да имаме разработена цялостна визия.

"Трябва да се стремим да бъдем в ядрото на евроинтеграционните процеси, ясна активна политика за членство в Шенген, да имаме много ясна стратегия за присъединяване към еврозоната, посочи той и отбеляза и необходимостта да имаме конструктивен принос, защото не можем да бъдем само консуматори в ЕС.

Имаме какво да дадем и от гледна точка на сигурността на границите, и нещо, което е позабравено - Черноморския регион", коментира президентът на ПЕС и посочи, че можем да излезем със силни инициативи за бъдещето на този регион.

Станишев отбеляза още, че сигурността не бива да се разглежда само от гледна точка на твърдата сигурност, има и сигурност, която е социална.

"Общественото мнение очакват повече действия в областта на безработицата, социалната сигурност и интеграцията, здравната сигурност. А не всеки път, като се изправяме пред ужасен терористичен атентат да се вайкаме и да бъдем шокирани", допълни Станишев.

Според него трябва цялостна стратегия и политика в общността, за повече сътрудничество в тази област.

Шефът на парламента Димитър Главчев коментира, че може би всички трябва да се променим в някаква посока, включително и обществото като цяло.

"Няма как да се свикне с това, което се случва, с тези брутални посегателства върху човешкия живот, всички трябва по някакъв начин да се променим", отбеляза той.

"Трябва да насочим усилие в борбата си с терора, няма как само държавните органи да се справят", посочи Главчев и допълни, че трябва всички да впрегнем усилия в борбата срещу това уродливо явление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
куката преди 6 години
Този е тук за прайда и използва времето да ръсне некоя простотия!
14
0
 
1
 
! Отговори
пенко преди 6 години
" И ТОГАВА ГОШО СКОЧИ ЛОШО НА ЕДИН ОТ " ТИЯ " !!!!!!!!!!!!! Н Л О
13
1
 
3
 
! Отговори
тоа наред ли е преди 6 години
Аз пък искам вечен двигател за да пестя от гориво и щастлив живот за всички за да няма разходи за здравеопазване.... Станишев е рядко т.ъ.п.о парче.
12
0
 
1
 
! Отговори
egalite, fraternite преди 6 години
Abe samo da im otnemem platenata ot bg narod ohrana i drugi pesni za svobodata ste zapeiat tesi feodalni poeti...
11
1
 
2
 
! Отговори
Pod igoto преди 6 години
Septemvri ste bade mai...nov serial...
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бааахх,тия пак има да делат нещо?Явно пак неква далавера ще да е..иначе тия физиономии на едно място?????!!!!!!!!!!!!!Крадец и до крадеца друг крадец!!!!!!
9
0
 
4
 
! Отговори
Ne im viarvam преди 6 години
100 procenta samo lajat tesi trimata monarhisti. Edinstveno i samo za sebe si misliat i za lichnia si finansov komfort. Bez bg narod i trimata sa samo prazni nuli.Nikoi ot tiah ne raboti v polza na bg narod, zatova bg narod, bg ucheni sa s nai-niskite zaplati v sveta.
8
1
 
7
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Кой народ днес е най-нещастен? Българският! Че на тази дискусия не е имало ван с дж3хадисти или камидзета да се приземят с ту 154 в залата. Жалко. Щеше да е добро начало
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бла бла бла ...........къде е здравната сигурност,къде е тероризма.........говорим,просто за да сме казали нещо.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Именно благодарение на "евроинтеграционните" процеси на такива като Съсела, днес в Европа цари масова паника и хората биват смачкани под истерични тълпи при избухване на една пиратка. Не си спомням преди въпросната "евроинтеграция" на всякакви и*роди и муджахидини от 3-ия свят, гражданите на Европа да са се чувствали като затворници в собственните им държави. Целият ни начин на живот е променен заради представители на ислямската п*плач и техните верни евро-слуги.
5
2
 
16
 
! Отговори
боян преди 6 години
горският, обратният и еднокнижният седнали да "умуват"чудна гледка!
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Teрора и "социалната сигурност" на червения л*мпен нямат нищо общо. Ислямски фундаментализъм съществува от векове преди първия западняк да е стъпвал на арабска земя. Не сме ние (нито социалната ни политика) "причините" за техния фанатизъм. Причината е самата им "вяра", която задължава всеки мюсюлманин да мрази и да унищожи "неверника". Исляма е единствената религия в света която счита всички други религии за пряка екзистенциална заплаха. Не случайно САМО те не могат да се "интегрират" никъде.
3
0
 
14
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Много сме грешни тук.Бог ни наказва с такива юроди с такава гнъс...баси отвратите ...вижте ги беее...и тоя неграмотен оли го френннн. Бссиииииииужасааас
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментар на типичнен, безумно п*ост евро-либерал. "Социалната политика" щяла да спре една фанатизирана, джихадистка организация като ИД. На тях им е през двете бомби за ценностите ни, либерализма ни, Европата ни, и интеграцията ни. Из 10-те точки на ИД, в които обясняват защо мразят Запада, на ПЪРВО място пише: "ние не ви мразим заради политиката ви в държавите ви, нито в Близкия изток. Ние ви мразим ЗАЩОТО НЕ СТЕ МЮСЮЛМАНИ и в нашите очи сте "НЕВЕРНИЦИ". КАКВО НЕ Е ЯСНО В ЦЯЛАТА РАБОТА?
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако дедо Мони е "цар", то аз съм Елвис!