След поискания имунитет на Аврамов: От ДПС – спокойни!

Депутатът вече е бил изцяло оправдан на първа инстанция
Обновена: 7 юни 2017 11:38 | 7 юни 2017 11:37, Камелия Цветанова
2
След поискания имунитет на Аврамов: От ДПС – спокойни!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив

Искането, което отправи главният прокурор Сотир Цацаров, за снемането на имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов не разтревожи колегите му от парламентарната група.

Още по темата

Самият той не беше в парламента, за да каже дали сам ще се откаже от защитата, която ползва като народен избраник, за наказателно преследване.

"Всеки е невинен до доказване на противното, особено пък, когато той вече е бил изцяло оправдан на първа инстанция", коментира Хамид Хамид.

Той уточни, че все още искането на Цацаров не е пристигнало в парламента, но когато това стане, групата на ДПС ще се събере и ще вземе своето решение по случая.

Според него най-вероятно делото е върнато заради някакви процесуални пропуски или нарушения.

Искането на главния прокурор е във връзка с наказателно производство срещу Аврамов, внесено от прокуратурата в Софийския градски съд преди четири години.

След едногодишно разследване, на 30 август 2013 г., СГП е предала на съд Димитър Аврамов и Методи Петков за корупционно престъпление - търговия с влияние.

Димитър Аврамов, накогашен депутат на ГЕРБ, е обвинен в това, че в периода 6 юли 2012 г. - 17 юли 2012 г. във Враца, Плевен, Монтана подпомогнат от съучастника си Методи Петков, при условията на продължавано престъпление е поискал 50 000-60 000 лева и е получил 100 000 лв. от търговец, за да упражни влияние при вземане на решение от Директора на Областна дирекция "Земеделие"-Монтана.

На 29 юни 2016-а Софийският градски съд оправда изцяло Аврамов и Петков, но след протест на СГП, Апелативен съд-София отмени оправдателната присъда и върна делото за ново разглеждане от Софийския градски съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръгнели ти земеделието кото частник. Веднага такива като този депутат ТИ гледат в канчето от завист. И почва рекета. Самите те никога няма да се захванат, но ей така мразят самостоятелно НЯКОЙ да работи и управлява имота си.