За оградата, за националната сигурност… и Йончева на прокурор

Дала указания на мигрантите откъде най-лесно се минава границата
80
За оградата, за националната сигурност… и Йончева на прокурор
Снимка: Булфото, архив

Споровете между управляващи и опозиция за това къде оградата по границата ни с Турция е двуредова и къде не е, станаха причина вицепремиерът Валери Симеонов да даде соцдепутатката Елена Йончева на прокурор.

Още по темата

Тя се закани, че още утре ще предостави на обвиненото и на ДАНС материалите, които има, защото според нея от парите за преградното съоръжение се краде и така е заплашена националната ни сигурност.

Сигналът срещу Елена Йончева на Симеонов пък е за престъпления срещу националните интереси на страната.

Той твърди, че тя с многократните се изказвания по темата е преминала всякакви граници с конкретни указания къде работят камерите по границата, къде не работят, от коя до коя пирамида оградата е единична и къде е двойна.

Симеонов посочи, че ще иска допълнително да бъде проверено откъде Елена Йончева има достъп до доклада на Инспектората на МС, който цитира и кой й го е дал.

"Да даде обяснения и има ли нещо общо с изнасянето на кашони с пълната проектна документация за участъците от защитното съоръжение от отделните области, която е закарана най-вероятно в президентството", поиска още Симеонов.

Така че той смята, че това са престъпления, свързани с държавна тайна, с конфиденциална информация, с националната сигурност.

Вицето на премиера отрече информацията на червената депутатка да е вярна, но пък според него от нея се разбирало точно откъде най-лесно могат да преминат бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
5
 
! Отговори
пъхле преди 6 години
далаверко,тоа път те спипаха и не се прави на ударен, ти си гнусен крадец и мошенникродът ти балевски е сбирщина на *** и кухи *** като теб крадете дори и със задниците си,достатъчно си се усрал и по-добре се връщай в скат,оти там ти готват преврат онуй тоцевото гледа да ти гепне бизнеса,да му се ненадяваш,на тази шушомига,какъв интригант е станал
68
2
 
9
 
! Отговори
бай нешо преди 6 години
този както винаги е много противен, и уникално ***-това е характерно за рода балевски,сите са кухи ***, колкото до елена йончева браво на нея изпълни достойно журналистическия и гражданския си дълг
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БСП са гад.иниНали знаеш как е истинската фамилия на Симеонов? Та... по-леко за ***, че не се знае зад фасадата кой се крие! А и може да дойде време да извадят скритите партийни билети!
66
7
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Кресливите комунисти само са рушили държавата ни! Никога не са били държавници - виж,предатели и кърлежи са си по рождение.
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елена Йончева дала указания на мигрантите откъде да влизат ли?Наглец!Те си влизат необезпокоявани вече месеци наред без Йончева дори да се е обадила.Не пазите границата!Нещо повече-с активното съдействие на гранични служители в страната свободно влизат хора,които може да са с всякакви намерения и за които никой нищо не знае.Престъпно съдействие и безотговорност,водени от алчност и глупост.
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този признава:1. Стената може да се преминава2.Камерите не работят
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА БИЛО ВЕЛИКАТА БЪЛГАРСКА СТЕНА.САМО ДЕТО Е ПО-СКЪПА ОТ КИТАЙСКАТА.
62
1
 
4
 
! Отговори
Ogar преди 6 години
Tapacite ot ms, ns i dance vmesto da prodavat bileti na europeiski ceni za vhod i razglejdane na ogradite po sinorite, da vkarvat prihodi v haznata...razhojdat david cameron i orban s helikopteri i samoleti, luks koli za smetka na bg narod suveren. Borisov da plasta tesi razhodki ot djoba si, a ne da krade ot stotinkite na bg narod suveren. Da ide Borisov na Europapark ili v Pratera i da vleze bez da plasta vhodna taksa...***, koi ste vi izkara levovi zaplati na ministri, agenti i deputati?!
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камерите по границата и камерите за матурата едни и същи ли са? Щото за матурите образ некакъв има и говор никаков нема. Шо така? Всите камери у България , че и новите на КАТ не бачкат както требе. Оти се харчат тогава.
60
2
 
7
 
! Отговори
Тони преди 6 години
Това недоразумение,което сега е в управлението на страната се изцепи,че мижавата му ограда била като китайската стена.Срам и позор за държавата,щом тоя и е министър и даже вицепремиер.
59
2
 
7
 
! Отговори
88 преди 6 години
До 56Ако ти беше професионалист в твоята професия 10% от това, което е Йончева в журналистиката, щеше да можеш да пишеш на български език и да разбираш за какво става дума. Пoмиap!
58
3
 
12
 
! Отговори
турчин преди 6 години
Този е ненормален като обявава държавната граница за тайна. Сега направиха граница да не идват имигранти бягащи от ежедневни бомбардировки на домовете им. Преди границата беше за да не бягат от развитото общество свободномислещите хора. С една дума и при двата случая страната е превърната в концлагер, а знаем кои са създателите на лагерите - националисти и фашисти.
57
2
 
22
 
! Отговори
чекист преди 6 години
Като преглеждах досиетата с изненада установих, чеЕлена Йончева за разлика от Борисов, Цветанов, Цачева, Каракачанов, Симеонов никога не е членувала в БКП , а и в никаква партия въобще. Няма сведения и да е развивала сериозна комсомолска дейност като подалия сигнал в прокуратурата.Пак за разлика от изброените е доказан професионалист, който спокойно продава филмите и репортажите си и на Изток и на Запад, докато описаната компания ще загине от глад ако остане и на 5 метра на Запад от Калотин
56
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ега ти тлупака ! Всичко казано от Йончева е изнесено в доклад на МС.
55
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Е да де ама камерите не работили три години . От април 2014 до април 2017 година . И това е изнесено в доклад на Главният инспекторат на МС. Значи не е държавна тайна ,щом е обявено публично . Но е било тайна за народа, че камерите не работят ,било е тайна че умишлено не работят пропускаики хиляди нарушители . И този по акъл същият като БиБитко . Плещи без връзка с мозъка . Енергетик -промишлен !
54
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук май Симеонов е прав .Такива *** кат тази псевдожюрналистка никога няма да изменят на това с което са закърмени " любовта към СССР" .За такива като "тази" България е " място с добър климат " и наивни хорица които търпят такива бо.клуци да си развяват байраците.
53
3
 
17
 
! Отговори
ПО ЖИЦАТА преди 6 години
ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙ , КАБЕЛДЖИЯ ДА ТИ Е ВИЦЕ................ ГОЛЕМ УМ ,ГОЛЕМА ГОРДОСТ!!!!!!!!
52
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво бе Валери! Тикни я в панделата при ритащия швед, да се нагледа на огради.
51
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оградата на границата е бела златна мина за националистите, те не случайно дърпаха бабините чантички на идващите туристи. Или може би беше тренировка за джебчийство.Сега може би ще направят още една за да доят ЕС.
50
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камерите по границата са за да роботят нон стоп. Ако са неизправни кой е виновен - данъкоплатецът ли? Защо вече всичко неудобно от народа се крие под името конфиденциялна информация . Далавери ли има?