Изключеният от ДПС кмет на Хитрино не приема обвиненията

Исмаил приема решението, но не и мотивите за злоупотреби
7
Изключеният от ДПС кмет на Хитрино не приема обвиненията
Снимка: архив "Булфото"

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, който бе изключен от ДПС, отрече обвиненията на партията си и обяви, че не е съгласен с мотивите за изгонването му.

Днес стана ясно, че ръководството на движението е изключило Исмаил и шефа на общинската структура в града Мустафа Ахмед заради липса на напредък във възстановяването на общината. Десетки къщи там бяха сринати със земята след експлозия на цистерни в района.

Сред мотивите на ДПС е и липсата на прозрачност при изразходването на даренията и сигнали на местни хора срещу действията на кмета.

Още по темата

Исмаил обаче отрича обвиненията: "Изключването го приемам, това е Централно ръководство, по такъв начин са видели нещата, но категорично не приемам мотивите. Едното силно се разминава с другото. От партията ме изключват за неща, които са измислени и са свързани с управление на средства, за които аз отговарям пред други институции".

Кметът обясни пред "Фокус", че за възстановяването на града досега са харчени основно средствата от БЧК и от Социалния фонд.

Той призова ДПС да попита ръководството на неправителствената организация дали парите са харчени според решенията на Обществения съвет.

Нуридин Исмаил обясни и че от набирателната дарителска сметка са изхарчени много малко средства - основно за обезщетение и лечение на хората, пострадали най-много от взрива. Това обаче винаги ставало с решение на Обществения съвет.

Кметът обясни, че не приема толкова обидни аргументи. 

"Не приемам обвинения нито като прозрачност, нито за бързина, нито за адекватност, аз съм доволен от всичко онова, което успяхме да свършим досега, и от екипа си, и от Обществения съвет и няма напрежение в селото, ако има един двама в бизнеса, които не са си застраховали имотите и на тях аз няма как като кмет да помогна, ако това са хората, които са се оплакали, си е техен проблем", каза още Нуридин Исмаил.
 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
осман преди 3 години
щом не е отчел в сараите пада му се.не може да се правиш на велик без доган.тази област на империята все още се управлява от доган .макар че султана му взе главата.историята познава дракула и неговата глава я взе султана.нищо ново!
6
0
 
0
 
! Отговори
Джъстиса преди 3 години
до анонимен номер 3

как да се отчете на дпс, като трябва да се отчете на друга партия?
айнцу цвайцу дрън
5
0
 
6
 
! Отговори
TURK преди 3 години
Нуридине-е-е,стана мултимилионер благодарение на ДПС и знаем,че и от помощите си крадна.....И затова заиграваш с ГЕРБ и Бойко.....А,че Карадайъ за нищо не става е от ясно по-ясно.....
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ,уж кмет , е *** на Собственика на ГРОП . Скри истината за катастрофата.Релсите се оправят под обсадата на боковото правителство.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кмета не е отчислил полагащите се проценти към централата на ДПС с което е злоупотребил
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако този кмет се е възползвал от полужението си и е краднал"някой"лев,нека бъде сигурен,че Всевишния няма да го остави така.Да се възползваш от болката и нищетата на другия,а да облагодетелстваш себе си,е това е престъпление.Молитвите не угнетените стигат до ушите на Бога.
1
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Хитро!