Анкетната комисия за изтребителите – атака срещу Радев

Има опит за сближаване между президента и Борисов, видя Миков
28 юни 2017 09:52, Мария Захариева
7

Създаването на анкетна комисия за изтребителите, които трябва да закупи държавата, е форма на политическа атака срещу президента Румен Радев. Това заяви пред Bulgaria ON AIR бившият председател на БСП Михаил Миков.

"Какво носи това политическо противопоставяне на България? Големият въпрос за превъоръжаването на армията остава на заден план. Битката за политически рейтинг много често наврежда на институциите", обясни Миков и добави, че се заделят изключително големи средства за превъоръжаване, когато има недостиг на такива в образованието и здравеопазването.

Михаил Миков посочи, че ще има опит за сближаване на позициите по темата между премиер и президент.

Скандалът с директора на НДК

"Става въпрос за домашен скандал. Напрежението е продиктувано от предстоящото европредседателство на България. Връщането на Боршош е сензитивност към обществените нагласи", коментира Михаил Миков и подчерта, че преназначаването на директора на НДК е отношение към министър Лиляна Павлова.

"Очевидно за пореден път се демонстрира, че последната дума има министър-председателят", отбеляза гостът.

Напрежението в МВР и предстоящите протести

"Отговорностите са на изпълнителната власт. Протестите несъмнено ще влияят на авторитета на правителството и на личния авторитет на министър-председателя", посочи бившият вътрешен министър Михаил Миков.

Той е на мнение, че трябва да има надграждане и продължаване на политиката в сектора. По думите му течовете в МВР са много, но най-вече има усещане за несправедливост при заплащането между служителите на улицата и тези в кабинетите.

"Вторият голям проблем в МВР е по отношение качеството на кадрите. Един полицай не може да се изгради за 1-2 години. Трябва да сме изключително внимателни в секторите "Отбрана и "Сигурност", каза още Миков.

БСП и паметникът на Бузлуджа

"БСП поема ангажимент да влага средства за 10 години и да ползва този паметник. Това е популистки ход, който не държи сметка, че държавата отне, съсипа паметника и в момента премиерът сваля отговорността от себе си от паметник, който можеше да бъде национален", коментира Михаил Миков по темата.

Той добави, че паметникът е на партията, но и на социалните борби на българския народ. Миков е на мнение, че хората, които ще отидат до този паментник, трябва да го възприемат като национален, а не като партиен.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на F16V. Ако говорим за стари версии то си даваме парите на вятъра. Не коментирам други самолети, защото е ясно, че няма как да се купят Руски.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако трябва да сме обективни;
F-16C е съпоставим с оборудване и поколение на JAS 39 Gripen C. И двата са вече стари модели. Цената е в полза на Ф 20млн $ срещу 50млн$. Ако трябва да купуваме нови изтребители то трябва да заложим на F-16V или JAS 39 Gripen Е, който още е в разработка за да отговори технически на F16V. Цената на F16V е 60-70млн $ а на JAS 39 Gripen Е още не е ясна. Не е ясно дали СААБ изобщо ще доставят такива изтребители в близко бъдеще. Бразилия са поръчали такива но с оборудване на C и възможност за ъпдейт до Е. Ако говорим за проекта на Gripen Е то той наистина е конкурент н
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не ме интересуват никакви самолети. Ограбена и пропаднала държава ще хвърля милиарди за ненужно въоръжение. Ай сик тир
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не се заблуждаваме. Дали сме ...... под наем на Задокенския брат, и грипените нямат шанс. Има толкова F -ове с изтекъл срок на годност, а парите да идат в Швеция - няма как да стане.
1
5
 
10
 
! Отговори
Питам преди 3 години
Абе Миков, я да те питам като говориш за социална борба , даваш ли си сметка до какво ни доведе тази борба. Я виж какво става във Венецуела.И там социална борба , а? Социална мизерия.Това е .