Депутатите викат и Герджиков за новия изтребител

Радев обаче няма да се обяснява, само хора от екипа му
Обновена: 5 юли 2017 19:21 | 5 юли 2017 18:47, Камелия Цветанова
20
Депутатите викат и Герджиков за новия изтребител
Снимка: Булфото, архив

Служебният премиер Огнян Герджиков ще бъде извикан в анкетната парламентарна комисия за избор на нов изтребител, която бе създадена по предложение на ГЕРБ.

Още по темата

Ще повикаме всеки, който преценим, че може да ни е от полза, включително и служебния премиер Герджиков, заяви преди първото заседание на комисията Емил Христов от ГЕРБ, който оглави анкетната комисия.

Президентът Румен Радев няма да бъде викан за обяснения дали е бил повлиял за класирането на трите оферти, но хора от екипа му в президентството ще трябва да дават обяснения, стана ясно от думите на Христов.

Той не посочи имена, но даде да се разбере, че тези хора са работили в групата на Министерството на отбраната, която е класирала офертите.

Нашата цел не е да върнем в класирането Ф-16, но ако установим, че тези самолети са отстранени от конкурса неправомерно, ще съобщим на Министерски съвет, каза още Христов, цитиран от "24 часа".

Служебното правителство на Герджиков прие решение, с което одобрява класирането на трите оферти за нови бойни самолети. На първо място бяха класирани шведските "Грипен", на второ италианските "Юрофайтър", а офертата на Португалия и САЩ за Ф-16 беше декласирана. Това даде повод на ГЕРБ да допуснат, че президентът Румен Радев е лобирал за избора на шведските изтребители.

Комисията трябва да приключи своята работа до края на септември, съобщи Христов. Депутатът от ГЕРБ обвини президента Радев, че манипулира общественото мнение по отношение на анкетната комисия като я нарича трибунал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
ми тя комисията не определя кой да участва, явно производителя не е бил заинтересован от тая поръчка, по виж португалците са решили да се отърват от старите бръкми и са участвали. Та новото си е ново де! и класирането не го е направил Гержика, а комисийката на Боце, избрана при тях, на нея да се сърдят! явно за председателя и не е имало комисионка и хоп греда ха ха ха
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юрофайтъра е скъп, а Ф16 е морално остарял и скъп. Ще купим сигурно повечко стари такива и после ще им пробваме катапултите
18
5
 
2
 
! Отговори
Въорос за малоумници преди 6 години
Защо служебното правителство се разбърза да купува Грипените , ако не за комисионните?Служебнотонправотелство има грижаза изборите само - това е според Констотуцията. *** как да оставиш тлъстите комисионни на следващите?! Радев ксто пълен новобранец се хвана в капана и той...
17
5
 
2
 
! Отговори
Няма да се отвори преди 6 години
Няма да се отвори парашута на *** президент и на Нинова.Няма да намажат от шведската сделка -- ако се развищят нещата по надълбоко, ще си имаме президент кандидат за Кауша.
16
3
 
4
 
! Отговори
Жалко… преди 6 години
Пак не случихме с президент. Боко пак опитоми поредния президент. Жалко...
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА ЦВЕТАНОВ МУ УВИСНАХА ВИСУЛКИТЕ МАЙ?а той лобира за 30 годишната американска бракма. КОЛКО ЛИ Е ВЗЕЛ - ТОЙ НЕ ПРАВИ НИЩО БЕЗПЛАТНО.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъвто и самолет да се вземе ще е напълно безполезен. В случая идеята е да се вземе най евтиното та големия брат да миряса а пък ние да се отчетем че сме му ударили един език.
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не предвидиха и нови Ф-16.Това е испитан БОЕЦ .Има на въоръжение в света 4500.За него има симулатори в Констанца и Солун.
12
0
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Кво искат тея? Те отдавна не могат да вдигнат самолета! В България изглежда всеки разбира от политика и самолети!
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DA.TOVARISHT RADEV MANIPOLIRA NARODA,PONEGE IMA LICEN INTERES.
10
0
 
8
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
ако сравнявсш камиони със самолети е все ефно да сравниш компоти с компютри
9
0
 
2
 
! Отговори
Pult преди 6 години
Bez bg obstonaroden referendum nikakvi bombardirovachi ne mogat da kupuvat. Ms i ns sa partizanska monarhicheska mafia. Uuuuuuuuu!
8
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хвърчилков , като толкова разбира от самолети да не се е пенсионирал! Не е работа на шофьорите да определят какви камиони ще купува фирмата!
7
4
 
13
 
! Отговори
Ясно преди 6 години
Всичко е ясно но те си мислят че народа е ***.Напъват за Ф16 и то е ясно. Президента се дърпа защото разбира, другите са подмолни гъзоблизци и продажници.Помнете ми думата - накрая ще са стари, пред брак ф16 които никои нормален няма да вземе.БГ се превръща в абсолютен цирк.
6
2
 
12
 
! Отговори
Пончо преди 6 години
Оф, писна от тия глупости, все едно ще взимаме между космически кораб, ще вземат 5 самолета за 5 мин са на земята, как може да сме толкова *** народ не ми го побира главата, помогнете на хората, вдигнете стандарта на живот,или закривайте тая пародия наречена България и да се свършва, те за самолети мислят.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ най-добре ги разбират лобиранията. Откакто шефът на Агромах пя за ББ и кмета на Симитли се оказа че фирмата му не може да си подготви документите за нито една поръчка и навсякъде е дисквалифицирана. Това да ви изглежда нормално. Малко преди това Агромах спечели лот от автомагистрала Струма, но КЗК върна жалещ отстраяването си в конкурса .... и о, чудо! Жалещият се (Щрабаг) така напук не подаде оферта и класирането си остана. По същото време им дадоха поръчка в Пловдив? Случайност???
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Циркът продължава зеха си изтребители хахаха
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
цирк Буш ... сефте :)))
2
2
 
11
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Хората звездолети купуват вече, а ние 10 години 8 самолета не можем да поръчаме. Пуууу... Баси цирка!
1
3
 
11
 
! Отговори
don преди 6 години
ГЕРДЖИКОВ ЗА КАКВО ГО ВИКАТ ТОЙ ТУК НЯМА НИЩО .НО ЗА БГ БАЛКАН ТРЯБВА ДА ГО ИЗВИКАТ Е ТУК ИМА ГОЛЯМА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОДАРЪКА И ФАЛИТА КОЙТО НАПРАВИХА