Президентът във Варна: Моряците – щит за народа

Румен Радев призова за осигуряване на съвременна бойна техника
12 авг 2017 21:42, Боряна Павлова
55
Президентът във Варна: Моряците – щит за народа
Снимка: Президентство на Република България


Силният дух, храбростта, хладнокръвието и високото бойно майсторство на военните ни моряци будят възхищение и са пример за подражание. Това заяви държавният глава Румен Радев във Варна, където се включи в честванията на 138-ата годишнина от създаването на Военноморските сили на България.
 
"Само година след Освобождението се създават българските Военноморски сили. През годините те показаха, че са щит за нашия народ, а моряците, че са истински патриоти", заяви президентът на тържественото събрание-концерт на ВМС.
 
По думите на Румен Радев Военноморските сили на България издигат неуморно авторитета на страната ни пред международните ни партньори и ни доказват като надежден партньор през годините.

"Това, което постигат българските моряци на съвместни операции в НАТО, Европейския съюз и ООН, е доказателство, че те имат важна задача и принос", каза президентът и оцени високо професионализма на ВМС в условията на динамична среда и различни интереси в региона.
 
В днешно време ролята на Военноморските сили нараства паралелно с нарастването на ролята и значението на Черноморската икономическа зона и в частност на изключителната икономическа зона на страната за нашия просперитет. Пример за това са бъдещите енергийни проекти в региона, посочи още Румен Радев.
 
Президентът призова за бързи и ефикасни решения от страна на правителството за осигуряване на съвременна бойна техника и въоръжение, нормални условия на труд и възнаграждение на Военноморските сили и Българската армия като цяло. "Само високи интелектуални, физически и психически качества вече не са достатъчни. България се нуждае от силни Военноморски сили, които да защитават нашия суверенитет и сигурност“, категоричен беше държавният глава.


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Тази макаронена слуга на банкерските олигарси - ротшилд, не го искаме във Варна!!!
40
0
 
2
 
! Отговори
шменти капели преди 3 години
Румен Радев призова....статист-турист със заучена една единствена фраза...да призовава.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Го4о
Голяма работа, не можел да търпи. Ами недей търпя, кой те кара.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя Цецка че е мъж, мъж е, ама не я харесват дори и в ГЕРБ. На парламентарните избори дори гербарите в Плевен и биха дузпата.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ са подписали Ньойския договор, заедно с Франция и АНГЛИЯ. Отрязали са Беломорието и здападните покрайнини, демилитаризирали са България, наложили са огромни репарации.
Твоят Уилсън си е вдигнал чуковете и си заминал и не е участвал в преговорите, а премиерът Теодоро е водил преговорите основно с Клемансо, Някакъв генерал е представлявал САЩ и пет пари не е давал за България.
Пък за руснацитне, за които пишеш ТИ, те хал хабер си нямат, излезли са от войната много по-рано.
36
2
 
4
 
! Отговори
Руски лъжи преди 3 години
До Анонимен..................Американски самолетоносач не може да влезе в Черно море, според Договора от Монтрьо..............

Прочети първо договора преди да пишеш глупости. Аман от руски зомбита пропагандисти. чакат руснаците със свалени гащи и надупени.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33
Американски самолетоносач не може да влезе в Черно море, според Договора от Монтрьо. А ако влезе, най-много да нахранят рибите с 4-5000 маринъри, барабар с куковете. Срещу него има крайцерът "Москва", 7 свръхтихи нови подводници, ракетоносните "Бора" и "Самум" на въздушна възгламница и скорост 104 км/ч, малките ракетоносни катери с по 4 "Калибр", бреговите батареи, самолетите Ту-22 М3, Су-34.
Руснаците чакат с кола на дупката!
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Го4о
Ще търпиш, мухъл, и хоро ще играеш! Помниш ли с колко гласа го избрахме?
33
2
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
До Го4о А баш *** министър-председател, как се изразява?
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бива..............добре, че народа не избра мама Цецка за Президент!..

Цецка е повече мъж от Пухльо. Изкомавдваха го да се ожени за любовницата си, козирува в движение и и слофжи пръстена. И не трийте. това е истината.
31
0
 
1
 
! Отговори
Pilot ili Morqk преди 3 години
Mai ot NSS sa si zagubeli gaigera shtom e stignal do Varna. Drugiq prezident nqma nishto za smenqne v garederoba. Ot naroda za naroda i taka bez nishto kato horata.
30
3
 
7
 
! Отговори
Го4о преди 3 години
***-зомби се изразява само с лозунги! Ха ха ха....докога ще го търпим?
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НЕ СА РУСКИТЕ,ПЛОН
Чети ти бе руско зомби, САЩ са били против Ньойския договол и лично Уудро Уилсън се е застъпил за България, която ако не е бил той е щяла до Пловдив да е гръцка. Аман от руско мракобесие и ненавист към запада!
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважавам българските моряци.Те са честни и достойни мъже.Много хубаво е и че президентът Радев изразява своето уважение към тях.Но мисля,че един американски самолетоносач в Черно море ,ще е доста по добра защита на отечеството ни.
27
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЗИ Е ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛ - ОТ АРМИЯТА, НЕ Е ГЕНЕРАЛ - МЕНТЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА.
26
5
 
6
 
! Отговори
НЕ СА РУСКИТЕ,ПЛОНДИ преди 3 години
ДО
СатаНАТО™
Големите врагове на България (и до сега) Англия, Франция и САЩ в 1919 г. ни наложиха убийствения Ньойски договор, с който се оряза територията на България.
Същите врагове на България - Англия и САЩ бомбардираха в 1943 - 44 г. София, сринаха града и избиха хиляди невинни граждани.
Чети повечко.
25
5
 
4
 
! Отговори
Месяц восмий преди 3 години
Щит срещу кого? Така както не се доизказва, като едното нищо ще си помислим, че говори срещу Русия или Турция.
24
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-обикновен ***.
23
1
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Много ни е малко щитчето, предвид броя на моряците и армията ни.
22
3
 
6
 
! Отговори
wer преди 3 години
На кой??? На кой да заприлича??? хахахахаха!!! На Асфалт Паша, на Винету, на пощенски гълъб, На суджук, на кой каза, че не разбрах.......на Будаааааа????