14 хиляди нашенци – под директивата на Макрон

Външният министър увери: Засегнатите ще са само командированите!
28 авг 2017 10:45, Боряна Павлова
37
14 хиляди нашенци – под директивата на Макрон
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Ние искаме да сме в ядрото на Европейския съюз, каза външният министър Екатерина Захариева по повод посещението у нас на френския президент Еманюел Макрон в края на миналата седмица.

По думите й най-важният резултат от визитата била подкрепата на Франция за "чакалнята" за еврозоната, защото "това е ядрто на ЕС, което значи повече инвестиции, по-стабилен бизнес". В т. нар. "чакалня" може да останем 2-3 г.

Още по темата

Посещението на Макрон показало, че българското правителство се ползва с доверие. Той обещал да дойде у нас през август още при визитата на премиера Борисов във Франция през юни.

По повод на директивата за командироването - министър Захариева обясни пред Нова тв, че по нея в целия Европейския съюз работят 14 хил. българи, предимно в строителството, а у нас 3500 чужденци.

"Тази директива не засяга абсолютно всички наши сънародници, които са в чужбина, а само командированите", подчерта министър Захариева. Изискването на България е тя да не засяга транспортните работници.

Захариева добави, че ние не сме от хората, които поставят под въпрос ЕС.

Тя припомни, че страната ни е изпълнила критериите за Шенген още през 2011 г. По време на посещението си Макрон ни подкрепи за влизането ни в Шенген.


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
До Анонимен
"Борисов ни продаде на Макрон за една любовна прегръдка и потупване по рамото"

Не си прав! Не само това: И нагледно му показа какво е духовата музика и в частност - кавала!
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СТРАННО, ТОЛКОВА ГО ОБИЧАТ В БРЮКСЕЛ БОКО, А ПЪК ОТ 2011 Г. ДО СЕГА НЕ ИСКАТ ДА НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН???
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов ни продаде на Макрон за една любовна прегръдка и потупване по рамото.
23
0
 
1
 
! Отговори
Blussel преди 3 години
Chakai malko...
22
1
 
15
 
! Отговори
да крепим френските преди 3 години
Като искаме от нашите работодатели защо не искаме същото и от френските. Филиалите на френски фирми у нас (доколкото изобщо ги има) плащат ли на работниците в България за същата работа същите заплати както във Франция? Не ми се вярва. Но това го постави пред Макрон президента Радев, за Бойко такъв проблем няма.
21
2
 
7
 
! Отговори
само да ги крепим преди 3 години
Само да подкрепяме БГ бизнеса, а те да си карат джиповете, а работниците да са бедни, защо и накрая да не сме съглсявали, искаме европески заплати да се плащат от БГ работодателите и като коандироват във Франция там 2500, нашия селски бизнесмен да даде 2000 евро, това е командировка, а не да пише 1000 лв в договора. Прав е Макрон, защо подбиват пазара на труда, накрая превилигировани са само БГ шефовете? Така ли е според вас?
20
0
 
13
 
! Отговори
помислете добре преди 3 години
Хора, нека помислим добре, защо е лоша директивата и за кой е лоша, за енда шепа собсвеници на фирми, които водят работниците на трудов договор тук, плащат някакви дребни пари, а те работят във Франция и накрая получават няколко пъти по-малко, защо да е лоща директивата. Тия наши бизнесмени да се научат да плащат европейски заплати. Французите в БГ също.
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тогава мигрантите ще се юрнат в България защото сме Шенген вижте Италия
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова нагли и алчни, а иначе си продават боклуците в България. Наистина са им малко атентатите на тезинагли к0пелета, но суджука е виновен, защото само се кланя на тоя и на оня.
17
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По думите й най-важният резултат от визитата била подкрепата на Франция за "чакалнята" за еврозоната
-------------------------------
Хахах, направо е кеф да гледаш как нашите тъ-панари стоят изцяло надупени пред силните на деня, как безропотно козируват на всички техни заповеди, а в същото време това което получават насреща е обещание за влизането някога, в някаква си чакалня!!! Дори делегацията ни за подписването на Ньойския договор не е била така унижавана като днешните ни политици!
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Луд за връзване, но брутално нагъл.
15
3
 
26
 
! Отговори
Др. Ксавие преди 3 години
Силно плашещ, урочасващ и налудничав поглед. Пълен кукавел, но амбициозен. И с ядрен арсенал, но пък бездетен на всичкото отгоре. С други думи максимално общественоопасен субект, който незабавно трябва да бъде отстранен от поста си.
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеизвестно е, че робите могат да чакат.
13
3
 
35
 
! Отговори
Аман,беее! преди 3 години
Стига с тоя Шенген! Защо толкова бързате да ни унищожите?
12
1
 
39
 
! Отговори
Ханко преди 3 години
Навремето искаха да са в ядрото на СИВ , сега на ЕС , кога ще разберат , че за да си успешен трябва да си в собствена орбита , а не в чужди ядра..направо сме аборигени радващи се на добрия капитан на чуждия кораб вземащ златото ни срещу стъклени топчета и огледалца...
11
1
 
13
 
! Отговори
парле ву франсе? преди 3 години
Алон з,анфан дьо ла патриьо
котрьо ла тираниьо!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поправка-дъмпинг
9
1
 
59
 
! Отговори
епохални времена преди 3 години
В България ЛИДЪЛ плаща по 800 лв.,във Франция-по 2000 евро.Когато КАРФУР дъмпи местните търговци,това е пазарна икономика.Когато шофьорите ни фалират западните,това вече е социален дънпинг....
8
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ни е зор да приемем еврото? Да плащаме гръцките дългове? И да поемем удара от предстоящото скапване на италианската банкова система?
7
15
 
11
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
За пръв път чувам че има изискване да не сме обвързани с Еврото във валутен борд. По скоро трябва да приемем Еврото като разплащателно валута, а левът да изчезне