Комисия за санирането? Безсмислено, отсече ГЕРБ

МРРБ: Програмата не е спряна, изпълнява се!
23 ное 2017 16:15, Василия Пейчева
24
Комисия за санирането? Безсмислено, отсече ГЕРБ
Архив: Булфото

Програмата за саниране не е спряна и продължава да се изпълнява, а създаването на временна анкетна комисия по темата е безсмислено. Така от ГЕРБ отговориха на БСП, които искат парламентарна комисия да нищи има ли средства за саниране и какво е бъдещето на програмата.

"Програмата не е спряна, тя продължава да се изпълнява, към момента има над 850 сгради, които са завършени. Близо 600 са в процес на изпълнение, останалите са в различен етап на договаряне на обществените поръчки. Средствата за сградите, които се изпълняват, са осигурени и ще бъдат финансирани от бюджета, а бъдещето на програмата е в пряка зависимост от разработваната жилищна стратегия", обясни зам.-министърът на регионалното развитие Малина Крумова.

Тя допълни и че вече има ефекти от програмата и за първия зимен сезон бенефициентите са намалили сметките си за отопление с между 40 и 60%.

Николай Сираков от ГЕРБ настоя, че от парламентарната група няма да подкрепят създаването на временна комисия, тъй като през юни след разискване в Народното събрание е взето решение регионалният министър да изнесе информация и подробности за изпълнението на програмата, което Николай Нанков вече е направил.

"Регионалното министерство си свърши работата, всичко е в Народното събрание. Затова е безсмислено създаването на тази комисия", заключи Сираков.

По думите му програмата продължава, защото тя е изключително важна и хората я искат.

Даниела Савеклиева от ГЕРБ също изброи предимствата на санирането и даде пример с Благоевград - по-ниски сметки, подобряване на градската среда, покачване на цените на имотите.

"Това, което искат от БСП, е абсолютно недопустимо. Таско Ерменков се похвали, че неговият апартамент е бил от първите санирани. Ако е имал съмнения, защо се е включил в програмата", запита Савеклиева.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо комисия от прокурори трябва да се направи. Всичко друго е бошлаф работа.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да няма комисия? Нали сте открити, искате прозрачност, броите всяка стотинка за да има за бедните, болните, пенсионерите? Направете комисия и покажете сметката, а не само гледката!
22
1
 
14
 
! Отговори
Андрешко преди 3 години
С доста милиарди се нагушиха гербаджийските от.репки, 4 милиарда от КТБ и още толкова от санирането,а да не говорим от калпави магистрали,НДК и други...
21
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Много даже е належаща комисията. Въпросът на който искам отговор е - Как публични средства се харчат за частни имоти??? Поле за кражбите , за качеството и т.н. Първо на това да ми отговорят!!!
20
2
 
7
 
! Отговори
Владислав преди 3 години
За "добро" незнам колко. Е добро.Да питаме хората дето им падна изолацията на първия месец? За завистта, незнам кой завижда? Аз на къщата си теглих 10,000лв заем и ми направиха изолация само че аз се спрях на американската или така наречения "сайдинг" така че който завижда незнам ама аз съм патил от такива черномръскави "бригади" и повече не.Само доказани фирми,може да е по скъпо но знам че се прави/ купува един път
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До mery
Какво да кажем ние будалите дето си санираме сами къщите и влагаме най-качествените материали и пак е по евтино от това което лапат за панелките, пък си плащаме и данъците не е ли странно държавата за едни майка за други мащеха.
18
16
 
1
 
! Отговори
mery преди 3 години
До Joko Не мисля че ако бях тръгнала сама да си санирам панелната кутийка щяха да използвам по качествени материали! Стиропор, лепила и мазилака на Декоратор, какво лошо има, работа за български производител, строителните работници роми, но старателни и възпитани, работили доста време в чужбина!
17
2
 
26
 
! Отговори
Joko преди 3 години
До mery
Mery, този стиропорец с който изолират, има живот ден до пладне. Това всички го знаят, но не знам защо всички мълчат ? Сега ви е без пари, но след малко време ще започне да пада И.... тогава кой ще плаща ремонта ? А?!
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де ние дето си санираме сами къщите що да радиме ние по смахнати ли сме? Как така от бюджета за едни има, за други нЕма нали там влизат и моите данъци ?!?!?!
15
1
 
30
 
! Отговори
Боковист преди 3 години
Еми, безсмислено е!
Щеше да има смисъл, само ако беше реализирана по времето на предишните, или служебното правителство!
Тогава, можеше да вадим компромати за тях, ма да не сме луди, да си разкриваме пред всички далаверите))!?
14
35
 
6
 
! Отговори
mery преди 3 години
Може и да плюете програмата за санирането, но тя има ефект за хората които живеят в панелкие и не могат да си позволят саниране. Този месец при нас приключва санирането, да, мръсотия и неудобстваса няколко месеца,но в моята панелна кутийка - крайна, изложение север/изток, всяка стая с по 2 външни стени още не съм пускала климатик, а е 16 градуса!
13
32
 
6
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
Червени глу.пости не ми се четат. Дрън-дрън, претоплени манджи. Ами хората продължават да се натискат за санирането, значи е добро. НО, естествено, завистта е отчетлива черта на Ганьо.
12
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само едни хора където завиждат и ли не разбират от хубаво ,могат да плюят така , хорската злоба край няма , че изглежда добре не е толкова важно , важното е да плюеме
11
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тук и преди час по БНР репликите са: БСП - Контрол, комисия!
Герп - Санирането не е спряло, програмата се изпълнява!
Оглушки за какво иде реч!
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Контролът е необходима и задължителна част от всякаква дейност! Също така Ленин е казал, че е висша форма на доверие! Факт!
9
33
 
9
 
! Отговори
Румен преди 3 години
плюйте и завиждайте на хората в санирните блокове

всеки с радостите си
8
6
 
41
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Заради 1 мрд за самолети, съставиха комисия, а за 4 мрд за 3 год, няма комисия. Нека краденето продължи.
7
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плюс това нали даваха по телевизора как някакви си местни феодали са санирали своите къщи вместо някакви блокове!
6
4
 
25
 
! Отговори
до 4 преди 3 години
Е нали постоянно си преизбирате оня много кадърния ***, който носеше перални заедно с Цветанов.
5
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нама да плащам за саниране на някакви селяни!ууууу