Премиерска похвала: Отличници сме в графа "Външен дълг"!

Външният ни дълг намалял от 29% на около 23%
Обновена: 25 апр 2018 14:08 | 25 апр 2018 12:30, Веселина Йорданова
118
Премиерска похвала: Отличници сме в графа "Външен дълг"!
Снимка: БТА, архив

В тройката на отличниците сме в Европа по външен дълг, похвали се премиерът Бойко Борисов пред министрите си в началото на днешното правителствено заседание.

По думите му според данните на Евростат сме трети след Естония и Люксембург по най-нисък външен дълг, който намалял от 29% на около 23%.

Още по темата

"Преди година слушахме как сме задължили държавата, как външният дълг расте, как поколения наред ще плащат", коментира премиерът. Той посъветва министрите си, когато ги питат за свършеното за година управление, да започват с този пример.

Според Борисов в пари става дума за 2.3 млрд. по-малко задължения, а правителството
работи до края на мандата да свали външната задлъжнялост на 20%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
15
 
! Отговори
До 103 - П.Петров преди 5 години
"Пак да гласувате за мутро=олигархията ГЕРБ+БСП+ДПС!" А за кого да гласуваме като няма други. Моля за предложения. Благодаря!
95
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко не ви е виновен,че теглите ипотечни кредити за луксозни жилища,и скъпи коли!!!И вашите лични кредити са в тоя дълг!
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
31.05.2017 , информация на БНБ !!!Брутният външен дълг на България е 34,206 милиарди евро ( 62.09 % от БВП ) !!!!!!!!!В края на май 2016 е бил 73.5 % от БВП ! Другарю Бойчо , колко изречения от доклада заличи и........... СВЕТЛИНА !!!!!!!Столипиново и Факултета ще ти се зарадват !
93
5
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Първенци сме и по-най-нисък доход, по най-голям процент работещи бедни, по-най висок процент съществуващи в лишения и крайна бедност, по най-висока смъртност, по май-бързо намаляващо население, по корумпираност във високите етажи на властта, по лихвен спред и лихви по ипотечни кредити.Все неща, с които ГЕРБ да се "похвалят", но удобно ги премълчават...Пак да гласувате за мутро=олигархията ГЕРБ+БСП+ДПС!
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо има външен дълг? Нали десните леваци казваха, че външният дълг означава фалит на държавата и строя? Трябва да го изплатят целия.
91
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На празни кратуни колкото да им обясняваш файдата е никаква!А зающените които пишат фаФли по темата да се факат!
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мухобоико смешен си жалък си със своите лъжи
89
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добре че е Пеевски и останалите олигарси да плащат големи данъци та успявате да плащате външният дълг ДА АМА НЕ ,,всички сте мръс ници там в политиката !!!! и БСП и ДПС и ГЕРБо и патриотите продажни..ВСИЧКИ сте за ЗАТВОРА . Ама народа търпи, търпи и накрая ще изригне като вулкан и тогава няма кой да ви спаси предатели . И по турко казват не е мизерствал толко народа ....
88
5
 
11
 
! Отговори
До 76 - Анонимен преди 5 години
Ха-ха, пак *** опорна точка. Ами прочетете Коментар 84 и ще ви стане ясно защо са ниски пенсиите. А народът обича Бате Бойко и това, че вие не го обичате няма абсолютно никакво значение. Много сте се активизирали да пишете тук, но всичко е бла-бла и вече се повтаряте безумно. Не разбрахте ли, че никой не ви вярва, колкото и опорни точки да спазвате. Успехите на ГЕРБ са видими и страхотни и затова си ги избираме. Всичко се оценява от умните хора. Само хейтърите плюят. Много сте жалки...
87
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дано ви настигне любовта на народа другарю Буда-рисов ,, също кат Чаушескъ го настигна народната любов. Дъщеря ви другарю Буда е в Америка и скоро и купихте скромно жилище за 2 000 000 долара , всичките спестени от закуски предполагам .****
86
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 88 ,,пенсиите са им по 208 лв , баша ми ел техник цял живот , майка ми беше камериерка ! Друго какво искаш да знаеш мръ снико ?
85
0
 
10
 
! Отговори
Пенсионерът се изтри преди 5 години
"Коментарът 92" до "Коментар 83 - Пенсионер" вече не се отнася за сегашния коментар на номер 83. "Пенсионерът" 83 беше написал ужасни простотии и след коментарът към него, той се самоизтри. Жалко, трябваше да прочетете какво неповторимо нещо е написал - Ха-ха-ха. Сигурно го е досрамяло...
84
9
 
12
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Най - големи отличници сме по БЕДНОСТ, по болести , по неграмотност, по корупция, по демографски срив и т.н. и т. н. .
83
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отличници сме в гаФа "Външен дълг", Боко!
82
2
 
15
 
! Отговори
До 83 - пенсионер преди 5 години
Охо, а аз си мислех, че пенсионерите са възпитани и достолепни хора от старото поколение. А този "пенсионер" пише като уличен хашлак и хулиган. Сигурно даже не е ходил на училище, а дали изобщо е работил нещо? Не така "червени". Сваляте главоломно рейтинга на БКП/БСП, а не това е целта ви. Нали? Скоро няма да има кой да гласува за вас...
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Па кажете и две-три думи за новата резиденция на Влади.Че остава на заден план,а си все за два милиона.
80
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименнарода ви мрази другарю Борисов, родителите ни мизерстват с по 105 евро пенсия са мойте . Лекарствата са им по 45 евро на месец на всеки ...а вие другарю живеете в друга България ((((((((((((И ЗАЩО СА ИМ ТОЛКОВА ПЕНСИИТЕ ?????
79
5
 
6
 
! Отговори
van zant преди 5 години
Премиерска похвала: Отличници сме в графа "Външен дълг"!А нали ние го плащаме тоя дълг бе........ти само се пъчиш и хвалиш.
78
5
 
13
 
! Отговори
До 81 - Ципрас преди 5 години
Ами нека БКП/БСП възстановят ограбения и изпразнен пенсионен фонд, който беше заварен след крахът на комунизма и тогава и пенсиите ще се вдигнат. Такава наглост няма другаде. Опорните ви точки са ***. Сами си пишете глупостите и сами си гласувате за тях. Няма наивници, които още да ви вярват.
77
2
 
7
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
До пенсионерС колкото си си я изработил!