ВМРО: Стратегията за детето въвежда Гестапо "Барневарн"

Категорично сме против нея! Нужна ли е ДАЗД, питат Патриотите
Обновена: 22 апр 2019 19:07 | 22 апр 2019 19:01, Анисия Иванова
135
ВМРО: Стратегията за детето въвежда Гестапо "Барневарн"
Снимка: Булфото

ВМРО категорично застава срещу подготвяната Национална стратегия за детето, внимателно следи дебата от самото начало и неведнъж е изразявала публично своите критики. Това заявява в своя позиция, изпратена до медиите, ВМРО.

Питаме се дали изобщо е нужна Държавната агенция за закрила на детето, ако работи срещу обществото, питат Патриотите от ВМРО.

Учудващо е продължаващото упорство от страна на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) да се вслуша в аргументираните възражения на редица граждански организации на семейства и родители, много от които не са поканени на проведените досега публични обсъждания на т.нар. Стратегия.

Учудващо е защо ДАЗД, претендираща за прозрачност на своите действия, упорито отказва да оповести публично списъка с НПО-та, с които е обсъждала тази въпросна Стратегия. Дали защото може да се окаже, че те са същите, които избирателно бяха канени на "обсъждането“ на Истанбулската конвенция?

Поради всичко това ние, Патриотите от ВМРО, публично изразяваме своята позиция относно действията на ДАЗД и продължаващите опити за задкулисно пробутване на т.нар. Национална стратегия за детето.

Т.нар. Стратегия се опитва да налага схващането, че именно държавата знае кой е "най-добрият интерес на детето“. Няма как държавни чиновници да знаят по-добре от родителите кой е най-добрият интерес на детето.

Абсурдна е заявката за пълна власт над децата от страна на бюрокрацията. Абсурдно е бюрокрацията да се явява като защитник на децата срещу техните родители.

Още по темата

Проектът за т.нар. Национална стратегия за детето носи ясното послание: "Да защитим всички деца от техните родители“. Не само нуждаещите, а всички!

Т.нар. Национална стратегия за детето цели приемането на "истанбулската“ хипотеза, че цялата българска нация се състои от насилници и престъпници, които трябва да бъдат следени и контролирани във всяка тяхна стъпка.

Събирането на такава постоянна информация е очевидна възможност за злоупотреби от страна на недобросъвестни чиновници по модела на норвежкото детско Гестапо "Барневарн“.

Категоричната позиция на ВМРО е, че децата се раждат в семейства от мъж и жена, които са свободни граждани, а не собственост на държавата!

Основна задача на държавната власт е да пази реда и мира в обществото от престъпници, а не да вменява вина на родителите, за да се намесва в отношенията им с техните деца.

Смущаващи са липсата на форми на контрол над държавните служители, подобно на тези, предвидени за семействата, за да се следи за качеството на работата им и съвестното изпълнение на задълженията им.

Не се предвиждат налагане на санкция и поемане на наказателна отговорност от страна на чиновниците за неспазени разписани процедури и злоупотреба с власт.

Няма предвидена защита от насилието над деца от страна на служители в държавните институции, най-вече детски ясли и детски градини, каквито случаи има неведнъж. За да бъде подпомогнато развитието на детето и да му бъде дадена реална подкрепа, в центъра на държавната подкрепа трябва да бъде поставено семейството.

Правата на детето не могат да бъдат издигани над семейството в отделна категория права.

Изключително смущаващо е предвиденото задължително въвеждане на патронажна грижа под формата на редовни домашни посещения за всички деца от 0 до 3 години.

Тази постановка е и в разрез с чл. 33 от Конституцията на Република България, гарантиращ неприкосновеността на жилището. За пореден път се демонстрира стремеж за намеса в неприкосновения личен и семеен живот.

В т.нар. Стратегия се въвежда термина „детско правосъдие“, което представлява пряк паралел с въведеното от Истанбулската конвенция термин "насилие срещу жени".

Трябва ли да има отделно наказателно съдопроизводство за "старческо правосъдие“ например, или за "насилие срещу мъже"?

Всичко това обяснява защо т.нар. Национална стратегия за детето е изцяло изградена върху грешни приоритети.

Нещо повече, всичко посочено дотук налага извода, че т.нар. Национална стратегия за детето е опит за отчуждаване на децата от родителите и стъпка към последващо постепенно одържавяване на децата в България.

Поради всичко изброено по-горе ние, Патриотите от ВМРО, категорично заявяваме, че ще се противопоставим на всеки опит за приемане от държавните институции на т.нар. Национална стратегия за детето.

Дейността на Държавната агенция за закрила на детето също трябва да бъде подложена на критичен анализ и да се постави въпроса дали изобщо е нужна на обществото такава институция, която работи срещу интересите на обществото.


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе с това гледат да развратят,младежта и народа
113
0
 
14
 
! Отговори
НеНаНасТия преди 1 година
До Анонимен
Това е една от целите - тотален рекет на родителите и държане в пълно подчинение чрез децата им. Който гъкне - остава без деца! И настава "мир и спокойствие" - като в Норвегия.
112
2
 
4
 
! Отговори
родител преди 1 година
До Анонимен 38

Важно е да отидем да гласуваме, но да пускаме недействителни бюлетини, това е отрицателният вот към всички мизерници..
111
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чрез такива агенции се търгуват човешки органи на деца,питайте норвежката агенция за защита!
110
13
 
4
 
! Отговори
ВАЖНОТО преди 1 година
Е да се отклонява вниманието на хората с истамбулски конвенции, джендъри и прочее. Разбирасе трябва да впрегнем и троловете. За близо 100 прочита на страница едно мнение я събере 20 лайка, я не докато потъне в забвение. Но, с цел яка пропаганда, трябва да набутаме по 70 лайкове на наши мнения от проксита. Току-виж още полезни идиотu се върнаж на манипулациите ни! В момента опипваме почвата дали нашата пропаганда има силна почва в България. Следващата стъпка - референдум за излизане от НАТО и ЕС!
109
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българинът е такъв ревльо... Смазвали го били, протести щял да прави, децата му нямало да вземат... Те живота ви взеха, доде дращите по форумите :)
108
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
109,
ами давай, ей я къде е София.
107
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се организират незабавно масови протести! Взеха ни парите, природните богатства, но децата ни няма да позволим да вземат!
106
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 107
"А през това време братята роми, да са живи и здрави, правят по 6-7 деца."

Тази тендеция я допуснахме ние българите и като за начало, българските родолюбиви депутати/работодатели. Ромите на запад си излежават присъди щом сгафят а у нас могат да се разхождат на свобода с 50 присъди-условни.
105
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютна гавра с България и българите.

Отрицателен прираст ни СМАЗВА. Намаляхме с 3 милиона човека от 89та насам.

Всеки ден изчезват села, закриват се училища и болници. Защото няма българи.

И какво правят полотиците? Вземат драстични мерки да стимулират раждаемостт? Подпомагат бългаските родители?

НЕ. Гаврят се с тях и ни мачкат.

А през това време братята роми, да са живи и здрави, правят по 6-7 деца.

После в преброяването им позволяват да се пишат етнически българи, за да си крият броя!
104
27
 
18
 
! Отговори
ИНСТРУКЦИИ преди 1 година
ДРУГАРИ, ПОД СТАТИИТЕ ЗА НОВАТА СТРАТЕГИЯ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ТРЯБВА ДА ВНУШАВАМЕ, ЧЕ:
1. ЕС означава власт на еврогeйове и джендъри.
2. Истамублската конвенция = новия план за закрила на детето = джендър идеология.
3. Вън от НАТО и ЕС и в Евразийския съюз на Путин, където пенсиите са германски!
4. Децата трябва да се възпитават с шамари и няма да стават джендъри!
5. Русия е велика, защото там джендърите са по затворите и лагерите!
6. Трбява да сме винаги с Русия за светло бъдеще!
103
3
 
33
 
! Отговори
АfD Германия преди 1 година
Това не е Национална, а ЕС-стратегия. Ние само копираме указанията наредени от Брюксел. В Германия я приеха половин години без много шум - едно от последните "постижения" на Меркеловия режим. Надявам се моята партия да спечели поне 15% за изборите за ЕП на 26.5. Вчера предадоха, че АзГ е на първо място в източните провинции, т.е. бившото ГДР. Хората там не са забравили защо се вдигнаха през 1989 и не искат сега нова брюкселска диктаура. Бих се радвал бълг.патриоти да постигнат резултатите на АзГ
102
4
 
41
 
! Отговори
Име преди 1 година
Цяла клиника за смяна на пола във Великобритания напусна, медицинския персонал е отвратен, че им водят деца на по ТРИ ГОДИНИ дето искали да са другия пол и ги принуждават да им дават хормони и да им правят потресаващи операции. Аз на три години исках да съм ЖИРАФ, слава богу някак се оцелява и без да ми е изпълнено желанието...
101
0
 
63
 
! Отговори
Татко преди 1 година
Четох я тази стратегия и наред с нещата описани в статията ми направи впечатление, че децата трябва да се възпитават в толерантност към чуждите нрави и привички. Никъде не беше посочено, че първо децата трябва да обичат родителите си, семейството, родината си и чак тогава да приемат чуждите нрави. Явно се подготвя ново промиване на мозъците от властимащите. Тази стратегия не е стратегия за детето, а стратегия за ликвидиране на бъдещето на България !
100
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Представяте ли си какъв рекет ни чака, ако въведат стратегията. Ще си плащаме на социалните така, както дребният бизнес плащаше на мутрите в началото на демокрацията, за да не ни вземат детето.
99
1
 
64
 
! Отговори
най-после преди 1 година
най-после! някоя политическа партия да застане зад родителите!
98
1
 
54
 
! Отговори
АfD Германия преди 1 година
Да, напомня ми за моето детство през соца, когато държавата искаше да изгради от децата Новата Социалистическа Личност, чрез манипулация, отхвърляне на семейните и християнските традиции. Сега този похват е отново на дневен ред, Германия даде вече пример - децата се възпитават в джендърство, безгранична толерантност, клима-истеричност, да мразят всичко традиционно немско, а да приемат чужди нрави и традиции, най-вече от исляма и др. т.н. европейски ценности. Сега България повтаря като ЕС-васал.
97
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И с конвенция и без конвенция атаката на джендърите е в пълен ход. Няма да се спрът пред нищо. Доста по-сериозен отпор трябва.
96
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този бил без деца, онзи бил без деца, а нашите управленци като имат деца, та голям праз... Къщички в Барселона, джипчета, именийца, тераски по 200 квадрата, екскурзийки по света и всичко това за благото на детето, само дето на наш гръб. Ама някак друго си е политикът да има дете, прощаваш му краденето по-лесно някак. По-народно и патриотично е даже.
95
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
долу джендърщината и джендърите под всяка маскировка, на въжето всички НПО-та