Каролев убеден: Реално бедните в България са много малко

През 2020г. бедните ще станат по-малко, заяви Иван Нейков
Обновена: 13 авг 2019 11:35 | 13 авг 2019 11:35,
677
Каролев убеден: Реално бедните в България са много малко
Снимка: БулФото

Реално бедните в хора в България са много малко. Това са хора, които са на минимална пенсия и нямат семейства, които да ги подкрепят. Друга такава група хора е на тези с много ниска квалификация. Това каза пред Нова финансистът Владимир Каролев в дебат в бившия социален министър Иван Нейков.

Още по темата

По думите му, изчисленията на синдиката КНСБ, че всеки четвърти работещ е беден са абсолютно неверни.

"Те го изчисляват неправилно. „Според статистиката на Европейската статистическа служба през 2018 година работещите бедни във възрастовата група 18-64 години са 10,1% при 9,4% средно за ЕС. Ние сме малко повече, но не сме така, както казва КНСБ”, коментира Каролев.

Иван Нейков пък допълни, че икономиката на страната се развива така, че очаква през 2020 година да има по-малко бедни, отколкото има в момента, поне от чисто статистическа гледна точка.

"След като има ръст на заплатите, е нормално това", обясни Нейков.

Той допълни, че за последната година статистиката дава ръст на средната работна заплата с 12%.

"При положение, че задържим този праг на бедността това означава, че хората под него ще бъдат по-малко отколкото са били по-рано", коментира Нейков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


677
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
535
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъпо *** е тва
534
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каролев, свали си розовите очила, защото не виждаш истината с тях.
533
2
 
5
 
! Отговори
радомил преди 4 години
кой го пита тоа некадърник па си отваря устата за всичко
532
1
 
4
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 4 години
Ох, широко му е около врата, както се казва. Да дойде на моето положение за един месец и пак ще си приказваме за беднотия. Реално всяка сметка ми изправя косите. Да не говорим за хиените във всички области на администриране и всякакви видове държавни и частни "услуги". Не знам в кой джендем да се завра, за да избягам от този ужас. Реално нищо настрана няма, а станах на 50. Какво ще се прави, не знам...
531
1
 
3
 
! Отговори
itsobooo1 преди 4 години
Каролев...пич.Аз изкарвам 800 лева в провинцията и работя в областта на ВПК...... Е ПИЧ,НЕ СТИГАТ.ЗАТОВА СИ СТОЯ В КЪЩИ ,ЗАЩОТО СЪМ БОГАТ според твоите разбирания.
530
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прocтaк от класа! Те от 25 години на това разчитат - че някой ще помага на пенсионерите, а те ще им се подиграват с пенсии под прага на бедност, за това, че са се осигурявали цял живот! Това наричат икономика, другарите! Позор!
529
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Звиси от гледната точка. За един да си беден е да живееш с по-малко 300 лева, за друг с по-малко от 3000 лева, а за трети с по малко от 30000 лева. Бедност и богатство са различни за всеки. Това, което говори г-н Каролев е пълна дивотия. ВСе едно да кажеш, че червния цвят е по хубав от синия или зеления. Впрос на гледна точка е г-н Каролев.Още нещо г-н Каролев "Ситя на гладения не вярва".Дано сте изкарали нещо с тази статия, че иначе бедност :-)
528
2
 
18
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Каролев е платен анализатор и не разбира нищо от икономика.Всъщност е обикновен манипулатор ,но никой не се интересува от глупавите му анализи.Нищо от това което е казал този мишок не се сбъднало.По-добре да се занимава с хороскопи и ясновидство ,като другия икономист- пастирката Плювню.
527
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да, заплатите се вдигат. но се вдигат и цените. каролев да е чувал за инфлация? или изчислява покупателната способност на хората по цени от 1970?
526
1
 
0
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Между другото нещо, което не е по темата но се присетих като прочетох (555). Прокуратурата призова за толерантност. ОК. Поуспокоихме топката за сега, но не чух и дума , нито намек за извинение относно създаването на фалшиви новини от нея: говоря за пресконференцията на прокуратурата, с хакването на пръскачките... Па имайте достойнство излезте и кажете "сгрешихме,извинявайте,говорихме непроверени глупости" Хората ще ви разберат и простят..ама трябва "***"за това...
525
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз предлагам да го оставим на мира човечеца...изпраскаха го на амбразурата да тушира епопеята на "Цацарон Гешефтарски"...му развалиха отпуската....ама трябва да се изврътка по медиите, няма как.
524
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой му дава ефир натоя празноглав "икономист". Тоя разбира от икономика, колкото крава от астрономия!
523
3
 
17
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Каролчо, моля те бе човек! Публикувай си трудовият стаж , осигурителните вноски, заплати и месторабота от 1998 до сега че не е законно друг да го прави...Притеснен съм дали ще можеш да се пенсионираш някога и не мога да спя......смили се бе човек....
522
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 551Стой си на село като ти е висок наема.Никой не те е канил в София.
521
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
наем - от 250 до 500 пътни - 100сметки /ток,вода,тел,инт./ - 150храна - 300 - 400общо 900 - 1200 лв, Всеки които взема по-малко е беден. За да си купиш едни дънки, ще трябва да ядеш по-малко.
520
2
 
15
 
! Отговори
Пфу преди 4 години
Тоя платен глупендър му хлопа дъската. Тоя съм го виждал като говори по телефона и вика. Не знае ли , че като имате телефон може да се говори нормално на слушалката, не е нужно да говори като на комшията през плета.
519
3
 
15
 
! Отговори
kiki преди 4 години
Тъпотиите на Крачолчо!
518
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как, разваля картинката на тотална разруха, която рисуват руските ***. Затова трябва да оплюем човека.
517
1
 
9
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Каролчо...Канал 3: Аз вика съм велик вааа.....предприемач, икономист и учен и са ши одя говорител на конференция на Румската банка....коя вика е тая проф. Хр.Вучева..вааа ???..и черта..."булката беглец"....ама вика мнооо съм притеснен за ДДС-ту на водътъ щоту без хляб можи без водъ йок.....Спок вааа Каролев ши хакнеш оная пръскачката пред парламента.....все едно душче ще тъ освежи (без ДДС) ....че слънцето бая силничко май....хах а
516
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този глуупак от години се опитва да търси популярност в медиите с некомпетентните си и *** разсъждения.