Казусът "Испания": Спекулацията не е доказателство!

БСП до изборите ще се занимава с вътрешните си проблеми
24 фев 2020 23:10, Боряна Павлова
110

6008 гледания   |  Още видео
Прокуратурата се самосезира за публикациите в испанските медии, свързани с разследване на премиера Бойко Борисов и за твърденията за корупция на проф. Стив Ханке.

"Вероятно до изборите БСП ще се занимават само с вътрешните си проблеми. Това, което разбирам е, че БСП се карат за нещо", каза за "Денят ON AIR" политологът Георги Киряков.

"Спекулацията не е доказателство, наистина трябва да се видят по-нататъшните действия на испанската прокуратура. Ако хората, които стоят зад тази къща, не кажат ясно нищо, няма да могат никога да свържат никоя къща с премиера. Може да си градим десетки конспиративни теории", посочи той.

По думите му сагата с куфарчето с документи, за което сигнализирал Стив Ханке, била смешна. Той припомни, че отдавна Иван Костов не е на власт, Петър Стоянов пък не е президент вече.

За Bulgaria ON AIR журналистът Валерия Велева коментира, че БСП е пред изпитание и най-важен в момента бил въпросът за властта.

"Смятам, че сериозното състезание ще е между Нинова и Добрев", каза тя.

"Сигурна съм, че от този скандал с казуса в Испания нищо няма да излезе. Ще остане омаскаряването и горчилката, премиер, който си отива с наведена глава. Борисов намира сили да продължи да работи въпреки този удар. Трябва да имаш вътрешна убеденост, че си прав, за да продължиш напред", посочи още тя.

Велева подчерта, че по отношение на испанската прокуратура твърде малко били нещата, с които сме разполагали.

"Онова, което ни прави впечатление - те правят разследване за 1 година. Възможно ли е за 1 година да не е разпитано нито едно от лицата там? Наистина заглавието е бомбастично, но не намерих фактологията вътре. Къде е работата на разследващите органи? Трябва да се покаже цялата връзка на тези пари", посочи още тя.


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Във всяка клюка има истина
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
а мисирката на Лойко, която е командирована уж в Испания и получава 9000 евро държавни пари?!? това някой ще го разследва ли?!? конфликт на интереси? злоупотреба с власт?!? каскет, нещо?!?
94
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фалитът на Лафката е най-важната новина за мисирките, експертите и анализаторите. Лафката хранилка затвори. Имат ли други лафки за хранене?
93
1
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 3 месеца
Не е добре това, че медиите (вероятно умишлено) не публикуват никаква съществена информация за т.н. "Казус Испания". А това им е задачата - да информират. От Испания ли трябва да научаваме всичко?
За да се разследва пране на пари, това означава, че има парични преводи с неясен произход на парите.
И няма никакво значение, дали къщата е на Бойко, и кога последно той е ходил в Испания.
Въобще по "казуса" има много въпроси, а малко отговори.
92
0
 
1
 
! Отговори
Одисей преди 3 месеца
До Спеца № 77
Присъединявам се безапелационно към твоето становище....
Но се чудя как все още не са го изтрили?
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това "откритие" на испанските власти в Барцелона е само върхът на айсберга. За съжаление цялата му величина няма да се разбере никога. И все пак чорапът тръгна да се разплита...
90
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
През 2013г., няколко месеца след регистрирането на Еma BGS SL , кипърска офшорка Palms Enterprises LTD и прехвърля около 2 млн евро.Директори на кипърската офшорка са Йордан Христов и Иван Саздов.
През 2008г. Palms Enterprises LTD и община Приморско регистрирали "Спортни имоти Приморско"АД при участие 50/50.Общината внесла 28 дка земя за спортен комплекс и спортна зала, а кипърската офшорка - 1 374 500лв.
Въпрос към ДАНС и сие :Извършена ли е проверка според правилата на ЗМИП?
89
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За това хората не гласуват за БСП. ГЕРБ прави гаф след гаф, а БСП НИКОГА не ги критикува за нищо. Не бяха изтекли данни от НАП, не бяха тераси, не беше чудо. БСП само аплодира.
88
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Щом е намесен ГЕРБ имаме достатъчно основания да смятаме, че е истина - къща в Барселона, пране на пари и т.н.
87
27
 
7
 
! Отговори
Хм! преди 3 месеца
Бе, щом основен глашатай на тази информация е Е. Йончева, всичко това буди силни съмнения, че е достоверно!
86
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Интересното е колко ли бивши миски са командираовани в чужбина на държавна заплата, като експерти към някое министерство или държавна агенция.
Ако в медиите работеха журналисти, като в елпериодико, а не мисирки можеха да се поразровят.
Резултатите ще са потресаващи, чувал съм поне за 10-15 любовници назначени по тоя параграф на властимащите.
85
4
 
17
 
! Отговори
Цецо Мен преди 3 месеца
Най-интересното, е че Бойко си беше такъв и преди да стане министър председател и те много добре го знаеха. Изведнъж след 11 години се сетили, че бил еди какъв си. А като беше Орешарски спряха фондовете специално, за да се върне Бойко. Сега на кого да вярваме ?
84
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо русофилете работят срещу България и нейните граждани?
83
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хора,спасете правителството,спасете ГЕРБ и ОП,защото са европейски партии,а тези
които искат да свалят правителството искат да ни сменят европейското управление с англо-американско и да ни изкарат от ЕС насила,за да станем тяхна собственост!
Страхувам се,да не станем втора Украйна!
Моля,ви,спасете България!
82
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Оказва се значи, че мисирките всъщност са най- обикновени ибрикчиики.
81
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато ти е тъмно миналото ,няма как да ти е светло настоящето и достойно бъдещето.Очаквано е.При такъв тип вождизъм краят винаги е унизителен.
80
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Един и същи каскет пишещ с няколко различни ника не успява да създаде "масовка" употребявайки "мисирка" във всеки комент........мъка ребята.
79
32
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 месеца
До Анонимен 72 Каква къща , каква любовница. Защо съсипвате семейството на някаква жена , която има и детенце ?Борисов не е ходил в Испания от 14 г..Конспирация та дрънка.
78
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДрОгаре намалявате по-бързо от болните с корона вируса без да сте заразени.........ЕГН кво да прайш.
77
4
 
40
 
! Отговори
Спеца преди 3 месеца
Показателно е как политолога на ГЕРБ и журналистката на Доган защитават яростно лидера на ГЕРБ!Даже го съжаляват и се удивляват как намира сили да работи!Интересно какво работи Борисов ?Освен да се друса на джипа със съпартийци , министри и задължителна някоя мисирка с камера и ежедневно да излъчва внушения за атака от Москва и Президент Радев ??????Фактите са , че по сигнал на НПО "Боец" Испания го подгони и няма измъкване , ще го гони до решетка!