Безработицата расте, всеки ден се регистрират по 1300 души

Пуснат е телефон за психологични консултации
23 мар 2020 11:56,
72
Безработицата расте, всеки ден се регистрират по 1300 души
Снимка: БГНЕС

От началото на кризата с коронавируса досега много работодатели освобождават работници, като много от тях се регистрират в бюрата по труда. За края на миналата седмица броят на регистрираните варира от 750 до 1300 на ден, заяви социалният министър Деница Сачева, съобщава bTV.

Още по темата

"Преди всичко не вреди - този принцип трябва да спазват всички и от хората по високите етажи", коментира тя по повод прегласуването на закона за извънредното положение. Според Сачева целият закон е върнат, въпреки че ветото е частично. Това означава, че ще има още няколко дни забавяне на действието му, за да започнат допълнителните социални услуги.

43 хиляди души получават патронажна грижа - това са самотноживеещи, трудноподвижни, социално слаби, хора под карантина.

"Всичко зависи от закона - 20 млн. лв. се насочват към общините за увеличаване на тези грижи. Има специално внимание върху старческите домове - осигуряваме дезинфектанти и да се следи за нуждите им. Пускаме телефон за психологични консултации - 080088001. На него могат да се правят и други консултации за хора в бедстващо положение.“, допълни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Сега и тези които кесят без работа в къщи от години намериха повод да се регистрират. а на тези които са напуснали работа по независещи от тях причини трябва да се помогне. Държавата трябва да поеме поне по - голямата част от заплатите им. така е редно.
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-малкото в знак на солидарност към данъкоплатците , трябва да намалят заплатите на администрацията с 50 % докато сме в извънредно положение . Те
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само фризьорски те салони, заведения за хранене, барове,магазини в молове, хотели, тур оператори стигат.А колко малки производители с по десетина и по-малко работника ще спрат.
59
3
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
перспективата не е добра ако ни плащат пенсиите ще помагаме на децата амаако ни резнат всички сме загубени
58
0
 
3
 
! Отговори
преди 4 години
До АнонименШльокавица.бг
57
1
 
15
 
! Отговори
никой преди 4 години
тези безработни от преди колко дена са регистиррани?Да не излезне че една част или почти всички са част от върналите се 200 000.
56
0
 
11
 
! Отговори
Ти кажи преди 4 години
Колко растат молбите за социалните помощи на ден. Щото безработните са били работещи у нас. Те са внасяли във фонда. Социалните да скитници дошли отвън.
55
0
 
12
 
! Отговори
Трол преди 4 години
До Ф.С.В.За жалост и да премине всичко до 3 месеца не означава че веднага всички безработни ще започнат работа! Възстановяването на икономиката ще отнеме много време!
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ф.С.В.Всяка жена знае как да се погрижи за себеси в домашни условия. Вие пък да не сте много убави?
53
1
 
6
 
! Отговори
Шенген Еврозон преди 4 години
Продължение на реформата в социалната област, ликвидността на пенсионните фондове и здравеопазването.
52
0
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Очаквам до месец -жени с космати крака и мустаци! ХМ! (затваряне на салони)
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 52Още сега бих отишла на кино и на театър стига да работеха.
50
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и по времето на зърнената криза 97 год. ви разправяха как хамбарите преливали а се оказа че всичкото жито е било изнесено , тогава се наложи да се внася брашно от трети страни .
49
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой от стоките и услугите ще почнат да се избягват.Например с този вирус не се сещам за хора, които след края на извънредното положение ще отидат на козметик, на бръснар, на кино. Трябва да мине време, за да може отново да се появят клиенти.
48
2
 
26
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Ама напишете, че този телефон 0800 е по 30 стотинки на минута за тези, които не са на А1, де!
47
2
 
10
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До Анонимен 33До някъде си прав, но към тази група, сигурно ще има и много хора, които все още не са си уредили живота в чужбина, защото са само от година-две там. А като се има предвид, че повечето българи работят нискоквалифициран труд в чужбина, може да се очаква именно тази част от тях, да се върне обратно в родината си, защото най-малкото ще им излезе по евтин живота през периода на безработица. Става въпрос за тези, които имат собствени жилища тук, най-вече.
46
4
 
20
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 4 години
Мин. година 2019"Томас Кук"... Хлопнаха кепенците..И хоп.....Тази Година никакъв Туризъм..После UK. Напуснаха EC и хоп..Тази година ни се ...Е.. ПУ.... Лелина..Останаха само:Франция с ***..(крадящи банкомати)Италия с Мафията..Коза-ностра + Берлускони.И Германия с Бежанците...Наш ***...се чуди и Мае..кво да Стори..30г. Вървим настрани и назад...Това Е.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
tesi danni sa falshivi. dannite v bg kmetstva, koito mestnite hora po ulicite, magasinite v kmetstvo, sasto i v e-saita na kmetstvoto, gledat i vijdat, sa savsem drugi. obstinski savetnici i obstinski darjavni chinovnici bezchinstvat i zloupotrebiavat s publichni darjavni levove, rabotno vreme kato gledat samo te samite da sa dobre, a v periferiite bg narod horata sa mnogo zle obgrijeni ot budjeta i slujitelute na rbg. kade sa sadiite, referite, prokurorite, soldatite?
44
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гениално фиаско - за да изсветлиш сивия сектор, елиминираш и белия. Сега всички безработници и в сивия и в белия ще цъфнат в бюрото по труда едновременно.
43
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това което не са ви казали по новините е че западните държави забраниха износа на хранит.стоки за неопределен срок . и да си вземете обезщетенията от нои няма да има какво да си купите с тях .